返回列表 回覆 發帖

[發問] 非教徒/反基不明白、不理解?

1)是非題:
老屈完人哋之後唔解釋原因然後發爛渣閃咗去係咪放諸四海而皆準嘅合理行為?即係話:誹謗他人之後不作任何解釋或答辯,並向對方撒潑反唇相譏後一走了之。這種行為是否在世界上任何社會都不能/不會被接受?「大家避免成為呢種人」係咪放諸四海皆準既真理?

逃出魔幻紀 發表於 2021/10/27 23:04

喂,雙重標準,雙面人,你在講緊你自己??????????

喂,出来答你做乜老屈我【說中國三十萬同胞被外族奪地兼勞役後全部被屠殺是一件很正常合理的事】?

...
leefeng 發表於 2021/10/27 00:48

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
呢到屎窟任講, 你都唔使講野咁隠誨囉

邊個係真小人, 邊個係偽君子, 你講清楚
廢事一陣又話坐錯位, 又話對 ...
beebeechan 發表於 2021/10/28 01:18

問下全版,這裡開始用屎尿屁,性器,陽具,粗口,畜生…先發起罵人的究竟是誰?
絕不會是任何離教其他人,是你beebeechan!

你先罵人,別人不反擊,似乎有點委屈,對不?

你是始作俑者,先撩者賤!
你足以代表賤格基督教的版本:
基督教四處去侵略滅族,性侵,强姦,假仁假義,搶地搶錢,偽善,
傳銷天堂騙局債券斂財,還大喊基督教/徒被人迫害?!

基督教/基督教徒不知羞恥的【賊喊捉賊】醜劇在你身上表露無遺!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
又即係咁
都有啲共產黨幹部一邊斂財貪污, 一邊講「為人民服務」
也有啲黑曱由一邊燒人舖, 堵路扑爛野... ...
beebeechan 發表於 2021/10/27 12:56

乜基督教只是一兩條枯枝謝葉咩?究竟邊個有病呀?

基督教性侵罪行記錄(百份之一)
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=4968&extra=page%3D1

基督教牧性侵新聞集要(542)
http://blog.udn.com/acewang3005/article?f_ART_CATE=427189

天主教會性侵害案例- 維基百科,自由的百科全書
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A4%A9%E4%B8%BB%E6%95%99%E6%9C%83%E6%80%A7%E4%BE%B5%E5%AE%B3%E6%A1%88%E4%BE%8B

他們靠著白紙黑字,戰勝了一群打著上帝旗號的魔鬼
https://movie.xunlei.com/reviews/112425

信任危機,德國去年43萬人退出基督教,和教會虐待與性侵有關
https://ppfocus.com/0/edfc272f2.html

咁就又要請你幫忙解釋吓39樓嘅「意涵」啦。
就算以前嗰啲抹咗唔計,係你提出邀請之後,我加埋104樓以下 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/27 14:29

冇錯,

1)搵出真相,睇下我究竟有冇講過嗰句說話,【說中國三十萬同胞被外族奪地兼勞役後全部被屠殺是一件很正常合理的事】?
或者表達過嗰個「意涵」?
2)你老屈完人哋之後唔解釋原因然後發爛渣閃咗去係咪放諸四海而皆準嘅合理行為?

不要龜縮!

.
是非題係針對你「沒有放之四海而皆準的真理」而提出嘅三種提問,其實仲有好多種提問方式,無論用邊一種, ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/28 09:10

「天主知道條撚」,呢個係我堅信嘅真理。

是非題係針對你「沒有放之四海而皆準的真理」而提出嘅三種提問,其實仲有好多種提問方式,無論用邊一種, ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/10/28 09:10

除了龜縮,又不敢正面回答老屈我【說中國三十萬同胞被外族奪地兼勞役後全部被屠殺是一件很正常合理的事】,就長篇大論,廢話一大籮?
你唔敢答,即是你承認係老屈抽刀版主同我了,對嗎? !

你話我冷血,但又唔係話LeeFeng冷血?咁奇的邏輯?你的思覺究竟是否嚴重失調架?

你既然挑起咗個話題,係男人既,出來三四五六講清楚。
不要老屈完人哋之後,唔解釋原因,然後發爛渣,閃咗去,係咪放諸四海而皆準嘅合理行為咁呢?

因為我都好想懺悔一下我究竟點樣冷血法?
竟然冷血到對三十萬同胞被外族奪地兼勞役後全部被屠殺,仍然騎騎笑worrrrrrr?
問咗你千次以上(老屈)點睇我的帖#84,一定要回答,絶不能閃?(比个贴士你,既然你咁多粉丝,班佢地入来帮你答#84 亦可!我唔介意既。)

回覆  leefeng

試下唔好咁激動啦。
抽刀斷水 發表於 2021/10/28 01:43
我唔激動,而且有啲興奮,我最喜歡㩒住啲偽君子教徒黎打!

.
你呢一帖已經係好典型既「自說自話」嚟哩
同 F9 一樣風格, 只得破口大罵, 理據欠奉。唯一好一點既就係你 ...
beebeechan 發表於 2021/10/28 11:43

同你講理據,你就答屎尿屁+性器。
答你屎尿屁,你又話要理據?

你們基督教徒思覺究竟是否嚴重失調架?
好啦,既然講理據,#84問了好耐,冇教徒敢答?不如你來答!

因為一個基督教,死咁多中國人,又咁多細路仔被牧屍強姦,
既然你們咁理據正義凜然囉喎,答啦,咪閃呀!閃親衰仔!

.

你#84拎嚟既唔係史料, 係屎尿....理你嗰個都會智商插水哩

你又唔話埋基督教引起赤壁之戰,
基督教使吳三 ...
beebeechan 發表於 2021/10/28 23:14

如果赤壁之戰有俄人,清兵入關有俄人,乜同八國聯軍的俄人唔同種咩吓?

在你撐基同黨之前,先返去從幼稚園讀起才來獻世吧!

因為你們基督教在中國做間諜,引入鴉片,搶地欺凌中國人挑起教案,引入八國聯軍侵華辱華,你夠膽話「海蘭泡慘案和江東六十四屯慘案」不是你們基督教的罪行?
你不斷在此說謊作假證,是想讓大家知道你們基督教/徒夠賤? ? ?

海兰泡惨案江东六十四屯惨案被合称为庚子俄难
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%BA%9A%E5%AD%90%E4%BF%84%E9%9A%BE

庚子俄難[注 1]是指1900年7月17日至21日,在八國聯軍之役期間,俄羅斯帝國以義和團破壞東清鐵路為籍口,對清朝管轄的海蘭泡和江東六十四屯的大清子民的屠殺,共約7,000名大清子民死亡。因1900年是農曆庚子年,所以海蘭泡慘案和江東六十四屯慘案被合稱為庚子俄難。兩次慘案屬沙俄和蘇聯割佔中國領土的其中一頁。此案亦是大清子民在湘軍南京屠城、旅順慘案後再一次在戰時遭大規模洗劫。

.

其實基督教徒個個都是不折不扣的偽君子,
扮曬正義抹黑中國,基督教四處唱中國賣國,把土地割給俄人来分裂中國人!

但另一面基督教又四處和教會内煽動香港/全世界華人不要把香港歸還給中國啵?咁雙標嘅?又黑心!

從以上2點,已經看到基督教/徒的卑鄙陰謀,和誰是真正出賣中國的意圖!

.
你#84拎嚟既唔係史料, 係屎尿....理你嗰個都會智商插水哩

你又唔話埋基督教引起赤壁之戰,
基督教使吳三 ...
beebeechan 發表於 2021/10/28 23:14

大家已經看到你beebeechan的智商不是插水,而是全無!

逃出魔幻四處宣傳中國割地給俄人是為賣國?
既然逃出魔幻扮愛國,為什麼基督教從回歸開始,要心積累二十多年去培訓基督教黑暴去反香港還中呢?

我曾經講過弱國被人欺,中國割的地方,有一天係可以取回來的,(當然基督教對中國的血債亦一樣會討回來)

俄國現在已經開始續步歸還中國土地,基督教/徒的陰謀論可以槍斃了!

歷史話俾我知你偉大的共產黨沒有收回被佔領土,係雙手送埋俾大佬。

1991年中华人民共和国和苏联劃定 ...
beebeechan 發表於 2021/10/29 22:56

大佬普京賣國呀!出賣蘇聯,雙手送埋俾中國喎!
政治既野,你一隻幼稚園小學雞識條鐵咩?

.
今日仲有蘇聯。。。。?

笑忍死人
beebeechan 發表於 2021/10/30 06:42

今日還信白痴基督教………?一樣笑撚死人!

小心瑪麗的陰道燒傷了你的淫眼!

.
說出1937-1945日本侵略中國就係「唱衰」日本?
你真係「識條鐵」
beebeechan 發表於 2021/10/30 00:27

全版睇見你答L咗去大西洋啦!幼稚園小學雞!
你思覺失調去食药咧!

.
歷史話俾我知你偉大的共產黨沒有討回被佔領土,反而係雙手送埋俾大佬。

1991年中华人民共和国和苏联 ...
beebeechan 發表於 2021/10/29 22:56

大國不用開聲,自然有人慢慢一塊一塊送返黎!
嗱,普京送完了黑瞎子島,普京又分出北極土地,送給中國當大禮!
中國唔會偷,唔使搶,做好自己,自然有人自願送,這才是大國風範。

唔通你班基督教/徒又想罵,或夠膽罵普京是賣國賊咩?
基督徒有種出來唱普京啦,門口狗!

高級模式 | 發新話題
換一個