返回列表 回覆 發帖

萬能Key:大家到時走到基督的審判台前的時候,就會……

我發覺以下呢句真係萬能Key:

大家到時走到基督的審判台前的時候,事情就會好清楚的了。

撇除當中可能會令人覺得有弱者對住強者既詛咒/恐嚇「你因住收尾嗰幾年」既含意,或者同差人拉咗疑犯時得戚咁講「有咩第日留返同個官講」有相若既意思,呢句响任何情況下都可以應用得到。

我在「焦點剪報」找一些主題來試試:

不想上教會 小四女童耍脾氣落跑街頭徘徊

可回應:大家到時走到基督的審判台前的時候,就會對女童這次的行為清清楚楚的了。

返教會導致兒童墮樓死亡

可回應:大家到時走到基督的審判台前的時候,就會對這次發生的事情清清楚楚的了。

梵蒂岡起訴十人涉敲詐貪污 包括意大利樞機主教

可回應:大家到時走到基督的審判台前的時候,就會對這些主教所做的一切清楚明白的了。

因此,我衷心欣賞呢句既萬能key作用。
設計對白:

某教徒回覆本人這次的發帖,可用:

無論如何,大家到時走到基督的審判台前的時候,就會對抽刀斷水這帖所造成的效果明明白白了。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
或者同差人拉咗疑犯時得戚咁講「有咩第日留返同個官講」
抽刀斷水 發表於 2021/10/24 19:46

有問呢句有咩唔妥?
唔通係拉你個警察做埋檢控, 法官, 同施刑?

大劑既刑事案, 亦唔係「留番同個官講既」, 係陪審團講既...
所以, 唔少大案, 淨係雙方律師揀陪審團成員都楝咗幾日。
說明, 世上係唔會有公公正正, 十全十美既判官
法庭判幾個民運人仕入獄, 有好多人唔順,
法庭判幾個白衣人入獄, 又係有好多人唔順, 話係偏幫
相信神才是最公正的判官, 又有乜唔妥?
有問呢句有咩唔妥?
beebeechan 發表於 2021/10/24 21:16

無咩唔妥。
無咩唔妥。
抽刀斷水 發表於 2021/10/24 21:43

哦...
即係說話無乜唔妥

你只係唔妥講說話嗰個人
哦...
即係說話無乜唔妥

你只係唔妥講說話嗰個人
beebeechan 發表於 2021/10/25 00:01
煽动。离间。Lay [Jesus] no more.
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
有問呢句有咩唔妥?
唔通係拉你個警察做埋檢控, 法官, 同施刑?

大劑既刑事案, 亦唔係「留番同個官講既
」, ... 相信神【基督神经病】才是最公正的判官, 又有乜唔妥?
beebeechan 發表於 2021/10/24 21:16
基督教。洗脑制度。金句。

丟你基督老早。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你只係唔妥講說話嗰個人
beebeechan 發表於 2021/10/25 00:01

我有咁講咩?我又被扣帽子了。
睇下移鼠自己先喇,平日係威係勢,話自己有判罪權,連啲(口靚)都可以定人罪。結果有眼睇,佢就被紥成隻粽咁,拉去定罪。
    天網恢恢,中東馬保國就自食其果!
大家到時走到基督的審判台前的時候,事情就會好清楚的了。

風水佬只呃你十年八年,
基督教可以呃足你一世,袋袋平安,性侵慣犯牧屍銀行又加幾個零!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個