返回列表 回覆 發帖

什麼信仰適合我?

在人類社會而言,對於自己嘅說話要負責,不能噏得出就噏!
今期老師先教你兩個詞:「私審判」和「公審判」。
睇你都未聽過、唔曉。
天主教徒就個個都曉勒。
beebeechan 發表於 2021/11/6 16:02

精神病人嘅夢囈,正常人當然唔曉。
「審判」,你見過咩?你一生都活在幻想中,
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:31

咁你都係在幻想「無審判」囉
精神病人嘅夢囈,正常人當然唔曉。
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:35

咁你都幾坦白, 話咗你係「唔曉」
你係在「唔曉」大前提下。。。在up3up4
在你鐘情的佛教中, 
你要為你那「識你是老鼠」的前世, 前前世, 前三世。。。吃果報
你唔好話無來世
(又係口中說不, 心中想「快啲上哩, 衰佬!」的女人)
beebeechan 發表於 2021/11/7 01:44

字都未識,就話來世。BB仔,你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
要說錄音機
在此無人比得上你們三條9
beebeechan 發表於 2021/11/7 01:46

日日念《信經》,榮光「上主」。講錄音機,有誰比得上妖徒呀!
字都未識,就話來世。BB仔,你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:37

你啲痔未息就真
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:39

唔識野又亂拋。。
信經唔係光榮天主的, 要光榮天主係唸聖三光榮經
旁觀者 發表於 2021/11/7 03:39

字都未識,念, 唸不分, 你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
在你鐘情的佛教中, 
你要為你那「識你是老鼠」的前世, 前前世, 前三世。。。吃果報
你唔好話無來世 ...
beebeechan 發表於 2021/11/7 01:44

我聽過佛教應該有來世,佛教徒相信輪迴,
今世作惡馬上今世生前要還,死後要再還一次,比較合情合理!而且服眾。
強姦性侵,殺人犯罪,死刑坐監,死後為強姦性侵殺人犯罪受十八層地獄,天理循環,即做即還!

基督教的邪惡是慢慢來,等耶穌來就審判,等呀等,乜二千年都冇事?嘻嘻,原來耶穌是流的,於是基督教天主耶穌教就放膽去姦:男女老幼通殺!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔識野又亂拋。。
beebeechan 發表於 2021/11/7 03:45

聖三光榮經?
不是性三光來榮天主咩?
把小孩子在耶穌像前脫光,吸光,開光,榮耀耶穌在欣賞中!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔識野又亂拋。。
beebeechan 發表於 2021/11/7 03:45

BB仔,話你低B即係低B,這裏「念信經」係一回事,「榮光上主」係另一回事,快啲番去幼稚園低B班再讀過啦。
字都未識,念, 唸不分, 你快啲去幼稚園低B班上堂罷啦。
beebeechan 發表於 2021/11/7 04:13

去查下字典再同你爺爺講啦。你爺爺初初估你只有幼稚園低B班水平,原來你爺爺都高估了你。
去查下字典再同你爺爺講啦。你爺爺初初估你只有幼稚園低B班水平,原來你爺爺都高估了你。 ...
旁觀者 發表於 2021/11/7 04:38

不曉大中華文化才會用殘體字, 搞到文字不倫又不類就係偉大的共產黨

你用殘体字典, 查乜都係殘
聖三光榮經?
不是性三光來榮天主咩?
把小孩子在耶穌像前脫光,吸光,開光,榮耀耶穌在欣賞中!

.
...
leefeng 發表於 2021/11/7 04:21

其實你個腦裝滿哂咸濕野.........一旦發出嚟, 你真係變咗淫魔
希望你內置既天主性能壓得住你的罪性
BB仔,話你低B即係低B,這裏「念信經」係一回事,「榮光上主」係另一回事,快啲番去幼稚園低B班再讀過 ...
旁觀者 發表於 2021/11/7 04:37

日日念《信經》,榮光「上主」

咁你又將兩件「另一回事」炒埋一碟..托咩!
我聽過佛教應該有來世,佛教徒相信輪迴,
今世作惡馬上今世生前要還,死後要再還一次,比較合情合理!而且 ...
leefeng 發表於 2021/11/7 04:15

你條9岩岩先講完話唔信有來世

依加就大講來世事。

矛矛盾盾
犯罪受十八層地獄,天理循環,即做即還!

18層地獄...會唔會又係識你係老鼠?

呢到有三隻白磁狗
其實你個腦裝滿哂咸濕野.........一旦發出嚟, 你真係變咗淫魔
希望你內置既天主性能壓得住你的罪性 ...
beebeechan 發表於 2021/11/7 05:07

你們基督教的「天主性」是性侵小孩,強姦細路仔,滅族,侵略,殺戮,在你們基督教個個都已經是淫魔啦!
唔知醜冇人性的賤教!

震驚世界! 教會性侵兒童案曝光 33萬孩子落魔掌 被用十字架強姦 數十年噩夢難逃!!
https://info.vanpeople.com/1261342.html

那一年,瑪麗才11歲,被父母送到教堂接受洗禮和教育。在那裡,她遇見了一名修女,外表慈祥博愛,內在充滿了邪惡與淫穢。很快,惡魔撕下了面具,她成了性虐待的受害者。她衝回家,告訴父母自己的遭遇,爸媽卻堅信神職人員不可能會做出那樣的事情,不相信她所說的任何一句話。

年幼的她無處可躲,在那之後,性虐待又持續了整整1年的時間。

“我如同被送給這位修女的禮物,她也很清楚自己沒有冒任何風險。”

在成人性侵案中,約75%的受害者為女性;然而,在兒童性侵案中,男孩的比例高得嚇人。

調查報告指出,在這場驚天性侵案中,有多達86%的受害兒童為年僅10至13歲的小男孩。加害者有神父、修女和各個機構的神職人員。

報告指出,修女們會用十字架強姦小女孩,或強迫男童與她們發生性關係。

你條9岩岩先講完話唔信有來世

依加就大講來世事。

矛矛盾盾

18層地獄...會唔會又係識你係老鼠? ...
beebeechan 發表於 2021/11/7 05:25

你條賤種淫魔孽畜,識個屁,舔牧棍屁股你就叻。
我係唔L信你個淫蟲基督教的來世,但我信其他教的來世,吹呀?

.
高級模式 | 發新話題
換一個