返回列表 回覆 發帖

天主聖神能引領你與否,決定權在你而不在祂

我就在此恭候leefeng59樓極力推薦嘅「抽刀斷水,上流寄生族,龍井樹,dior13dior13…各位」解釋吓喺本貼嘅 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/20 19:23

用你自己的矛去插番你自己個盾,懂得什么叫做先来後到嗎?

你返嚟就好啦,請先回答75樓同77樓嘅問題,以澄清我嘅疑惑:唔使審,你係偽君子,文革事件吹牛吹到爆,事後又閃閃宿宿(縮縮)多多藉口咁?你敢承認和回答嗎?

逃出魔幻紀 發表於 2021/11/19 22:18
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
知識貧民,
隨錯逐流
屎水流連
beebeechan 發表於 2021/11/13 11:42

資料庫Wiki你都夠無恥話錯?

唔知呢啲點樣呢?

聖經矛盾 Bible Contradictions

https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14415&extra=page%3D1

邪惡的聖經 Evil Bible
https://www.evilbible.com/

基督教是邪教嗎?
https://www.lib.ccu.edu.tw/e-book/raised-in-christian-cult-zh-tw.pdf?
fbclid=IwAR3eTEyraO6gdmU48kYPVCUvcXW55rzmi4Ekx-NCAek9DgWnUxcnJkoaR-w

5 Real Deleted Bible Scenes In Which Jesus Kicks Some Ass
5 個真正被刪除的聖經場景,其中耶穌踢了一些屁股
https://www.cracked.com/article_18948_5-real-deleted-bible-scenes-in-which-jesus-kicks-some-ass.html?fbclid=IwAR1ufc2TlEIqpufuC8I4UTBsfWPevFzYOTLkgL1xhJkK9LSf5mqbbfbK3JM

The 9 Most Badass Bible Verses
9 種最壞的聖經經文
https://www.cracked.com/article_15699_the-9-most-badass-bible-verses.html

The 6 Raunchiest, Most Depraved Sex Acts (From the Bible)
6 種最猥褻、最墮落的性行為(來自聖經)
https://www.cracked.com/article_16546_the-6-raunchiest-most-depraved-sex-acts-from-bible.html

5 Superpowers From the Bible That Put Marvel and DC to Shame
https://www.cracked.com/article_16429_5-superpowers-from-bible-that-put-marvel-dc-to-shame.html

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我覺得都係等大家去到地府見閻羅王嗰時,就乜都一清二楚架喇。
抽刀斷水 發表於 2021/11/21 10:18

X2
網主真係覺得68樓同70樓係基於正直同善良?估唔到三兩個回合就令你脫下偽裝原形畢露。你既然同佢地坐埋一 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/21 17:47

問你幾多歲又唔答,問你文革事件是否吹牛又唔答,然後又埋怨別人唔答你的問題?
既然耶穌冇料,等我請出龍虎先師鬼谷子算一算:
先師話:……………你本來前途無量,可惜誤信邪教,所以精神有點錯亂。
你不是住在香港,……是住在……有個「澳」字的地方!
今天算住咁多。

如果算對了,你就要答我們的問題!

.

.
78樓關於你嘅見解真係好搞笑,你如果唔明我點解咁講就去向下你啲孫或者增孫,睇下佢哋點睇法?你真係求其得好交關,魯迅筆下嘅「差不多先生」都冇你咁求其(我係魯迅嘅fans,我喺呢個討論區睇到嘅風景直情就好似睇魯迅嘅小說一樣,尤其係《阿Q正傳》)。
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 03:33

1# 78樓係你自己嘅文章,不是我的!所以我冇可能在78樓寫我的見解。 ( 你又思覺失調混亂喇?)
2# 你又知我已經有孫或者增/曾孫?估下可以坐幾圍枱?估中有奬!
3# 你咪轉移視線屈我恨做共產黨,我係叫你回應文革你自認塞豆窿是否謊言?

4# 你屋企冇乜私隱,因為你個主已經向全人類把你出賣了!唔信?讓鬼谷子來答你:你住的地方有個「門」字,係好窄好窄的門!
5# 你又猜測我對共產黨流曬口水?
6# 車,又吹牛,你做的工作應該是行就行先,死就死先,老細行時你就企兩邊吖馬?對不?
所以咪出入無阻囉!估下係乜野工吖嗱。
又充大頭鬼?去北京釣魚臺國賓館食飯就冇你份啦,係站岡都要企埋一邊果種?
既然出入北京咁頻繁,有冇去過前門呀?琉璃廠呢?

想指出你的漏洞,寫三天都寫不完。

不過寫多一樣來踢爆你的「蕭若元對我來講只係三、兩粒星,但係佢為人聰明兼有良心,」:

蕭若元買兇毆打黃霑
2009年6月19日,蕭若元在其網台節目《蕭鼓聲中》(第47集)的《邊緣回望》環節中透露,在1983年時他和白韻琹分開,黃霑在報章上罵他,於是他買兇請人毆打黃霑,打一拳一百元,結果兇徒“拳如雨下”數不到多少拳,所以給了五千元。因為自己不怕事、不怕坐牢,所以最後黃霑不敢報復。

馬鞍山燒人事件
2019年11月11日,馬鞍山燒人事件發生後,蕭若元在網上污衊受傷者為特技演員,並指稱受傷者是收200萬港幣報酬後製造輿論,在事件真相曝光後方才表示無條件收回此前言論並對誤導大家做出道歉

.

話咗對你嘅冷血討厭到極點而唔想同你講嘢,你都仲係不厭其煩咁搭訕,其實我唔想同你講嘢原因主要有你太過崇拜權力同冷血,唔單止恨做共產黨,仲對俄羅斯屠殺三十萬中國同胞表示認同。仲有,我好忙,唔

關於你成日反反复复咁話我「冷血」呢兩個字,
我想問下你用乜野「血」來睇天主教強姦細路仔,同虐殺原住民細路仔,虐殺全球孤兒呢件事呢?

當你站在道德高地向別人指手畫腳話人「冷血」的時侯,你仍然迷信你件天主,你自己判斷你自己是什麼「血」?
嗱,有種咪閃呀!

.
話咗對你嘅冷血討厭到極點而唔想同你講嘢,你都仲係不厭其煩咁搭訕,其實我唔想同你講嘢原因主要有你太過崇拜權力同冷血,唔單止恨做共產黨,仲對俄羅斯屠殺三十萬中國同胞表示認同。

當你咁愛中國同胞,為那俄羅斯屠殺三十萬中國同胞表示憤慨老屈別人冷血的時侯,
你看到天主教徒基督教在中國屠殺孤兒:

溫州救濟院育嬰收嬰兒1392名,死1086名。
上海徐家匯聖母院收進40000多名嬰兒,活下來的只有197人。
武昌聖若慧善功修女會從1928年到1951年,二十多年接納嬰兒數萬人,存活率只有千分之二,"育嬰堂"成了殺嬰堂。
福州天主教“仁慈堂”虐殺嬰孩,挖出數以萬計的嬰孩骷髏,群眾憤怒地稱為“萬童坑”

還有中國其他地方,加加埋埋唔止三十萬中國同胞啵?
點解你咁 L冷血,一聲唔出架?

.

真係唔怪得你「坐埋一枱」,你嘅判斷力真係差少少,成日都判斷錯誤。講真,呢樣嘢係我覺得最可惜㗎,心水清嘅沙文走令呢度跌咗唔少volt
逃出魔幻紀 發表於 2021/11/22 00:52

心水清嘅沙文係反共產黨既,你自稱出出入入中共地方:

搭飛機唔使過安檢,小轎車直接喺舷梯下邊接我直接經機場圍牆門口出街;又或者我同啲豬朋狗友去北京釣魚臺國賓館食飯,就算唔揸靚車揸部錢七入去都唔使查車仲有衛兵敬禮,司法部長喺一號樓食飯我哋就喺隔離二號樓捽腳趾鋤大D⋯⋯

呢啲咁既黨員幹部特權,唔知沙文見到會唔會想鏟Q你呢?

.
佢一估就估到我講嗰個官係我姨丈,我啲親戚中比佢大嘅官仲有好多

哈,一屋都是高官?或貪官?
次次住同食北京釣魚臺國賓館?又吹?
中國同胞?乜中國被基督教徒殺那幾十萬孤兒不是你的同胞咩吓?!

.
高級模式 | 發新話題
換一個