返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 閹割神父的可行方案

我從來無講過所有神父都係孌童癖既。
抽刀斷水 發表於 2021/11/26 10:46

咁點解所有神父你都話要閹??
成個方案喺哂度,你仲問。
抽刀斷水 發表於 2021/11/26 10:55

你呢句:
我從來無講過所有神父都係孌童癖既。
抽刀斷水 發表於 2021/11/26 10:46

就已經講哂你個方案係硬膠膠
一啲邏輯都無既。
你呢啲係古時昏君要誅人九族既思維嚟
三十尾, 四十嚟緊哩, 腦筍都未生埋咁
唔知點解啲人一去到反基,
就顯得笨拙哂
閹割神父,刻不容緩,為己為人,造福教民。五大訴求,缺一不可!
抽刀斷水 發表於 2021/11/25 00:34

又想起聖經中的事,
創世紀第四章加音殺咗細路後, 天主流放佢去山旮旯既地方去, 天主竟然說:
上主對他說:「決不這樣,凡殺加音的人,一定要受七倍的罰。」上主遂給加音一個記號,以免遇見他的人擊殺他。
16加音就離開上主的面,住在伊甸東方的諾得地方。

天主包庇加音咩?

係話俾其他人知唔好以暴易暴, 擅作主張, 以為替天行道咁...
懲罸報應..留番俾天主做, 唔使人嚟做。。。。。。。
我都高興。從今解散一切law enforcemen dept.懲罰報應等天主做咪得咯,我係咪危害國家安全,自有天主聖斷,法官咁L多事做乜L嘢
沙文 發表於 2023/4/14 03:47

所以話罪惡係會升級, 愈嚟愈惡既。

天主剛說完:
15 上主對他說:「決不這樣,凡殺加音的人,一定要受七倍的罰。」

打後就人扭曲了話意:
23拉默客對自己的妻子說:「阿達和漆拉傾聽我的聲音,拉默客的妻子,靜聆我的言語:因我受傷,殺了一成年;因我受損,殺了一青年;
24殺加音的受罰是七倍,殺拉默客的是七十七倍。」

馬上找個藉口「無法無天」

「懲罰報應等天主做咪得咯,自有天主聖斷,法官咁L多事做乜L嘢」-----呢啲真係拉默客人版
人嘅判斷點會準過天主呢?咁重大嘅決定當然要交畀天主。若果人以為自己決定都得,那就是僭越了。
嗱,我咁 ...
沙文 發表於 2023/4/14 06:19

突然變謙......會唔會係「那日子」來臨(係你話過陣時先變軟都未遲).....迴光反照?

唔好咁快走住, 玩埋冰下潛水先哩

(冰下潛....使唔使又要考張特別証書先架?)
沙文 發表於 2023/4/14 12:38

果然要PADI Ice Diver Cert.

你幾時考番個 PADI Rescue Diver? 咁就真係giving something back to the sport 勒
高級模式 | 發新話題
換一個