返回列表 回覆 發帖

[轉載] 精神自由的殘殺者——宗教裁判所

咁你貼既呢篇野:
一定唔係「客觀」勒。
咁你貼嚟。。。。托咩! ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 09:15

如果冇銷毁,肯定唔止呢個數!
一如基督教天主教性侵强奸小童一様,
冇被揭穿係幾十萬單(有可能係幾百萬單,從2000年前開始有耶穌教計起,可能係幾千萬單以上…),

基督教天主教又當一两單個别案件来過骨啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
大紀元都成日「指責揭穿」大陸既醜事
咁大陸北京政府真係身有好多屎!? ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 09:06

車,一個大紀元點比得上各方中西人士齊齊「指責揭穿」基督教既醜事咁震撼同過㽼吖!

例如 “Spotlight”
The true story of how the Boston Globe uncovered the massive scandal of child molestation and cover-up within the local Catholic Archdiocese, shaking the entire Catholic Church to its core.
波士頓環球報如何揭露當地天主教大主教管區內的大規模猥褻和掩蓋兒童醜聞的真實故事,震撼了整個天主教會。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
今天我們試圖來尋找一下義和團反抗的法理根源,其中我在《中法條約》的中文譯本中找到了這樣17個字:
任法國傳教士在各省租買田地,建造自便。
leefeng 發表於 2021/12/10 11:58

挑.....執人口水尾扮識野
這是1890年在中國的傳教士,正是「教案」盛行的時間,
他們雖不至低下草根般衣衫襤褸,
亦不是穿金戴銀 ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 09:00

「教案」盛行的時間,在中國的傳教士使乜穿金戴銀啫?
搬呢啲返大英帝國有聖人封架,乜你又扮盲?扮唔知?

連英女皇果粒石都係搶印度的啦!
傳教士同基督教徒全部都係賊!

大英博物馆的中国文物,美到让人心疼

https://zhuanlan.zhihu.com/p/75285929

散落海外的文物令人心痛!在大英博物館穿越中華五千年
https://www.sohu.com/a/370504041_99944169

https://new.qq.com/omn/20191014/20191014A00O0P00.html

.
挑.....執人口水尾扮識野
beebeechan 發表於 2021/12/10 12:32

我唔識野架,我在離教的角色只不過得閒冇事做,幫下抽刀兄,旁觀者兄,上流寄生族兄,和所有反基人士搖下旗,同揾下啲料咁啫!

.
我唔識野架
leefeng 2021/12/10 12:46 提交

大家有眼共睹架哩,人人都睇得出。
同揾下啲料咁啫

leefeng 2021/12/10 12:46 提交

唔係搵料
你係著人舊鞋
唔係搵料
你係著人舊鞋
beebeechan 發表於 2021/12/10 13:29

你講基督教啲妖牧唔著人舊鞋?
耶禍華咪著咗人舊鞋囉!
馬利亞同約瑟玩完玩吧先至輪到耶禍華,
之後馬利亞又再同約瑟,或其他麻甩佬床上大戰再性母產多六七件,夠淫!
一個性體驗咁多次的淫娃蕩婦還叫「聖」母?
天主教知唔知個醜字點寫?

.
beebeechan 發表於 2021/12/10 13:27

So What !
beebeechan 發表於 2021/12/10 13:27

最識野係你啦,今日睇咗聖經原文未呀?
最識野係你啦,今日睇咗聖經原文未呀?
抽刀斷水 發表於 2021/12/10 20:24
佢净识狗UP!
此地无广粗言秽语。
最識野係你啦,
抽刀斷水 2021/12/10 20:24 提交

相對你地呢班網奴才,我都覺得係幾識野。高條你瘋9幾班
「教案」盛行的時間,在中國的傳教士使乜穿金戴銀啫?
搬呢啲返大英帝國有聖人封架,乜你又扮盲?扮唔知 ...
leefeng 發表於 2021/12/10 12:38

無錯呀, 呢啲絕世文物, 好采去咗大英博物館被保存, 不然, 文革時便無埋....一件不留

让人心疼
基督教和黑暴曾經宣傳「官迫民反」來分化香港人?
但「教迫民反」呢?更何況是有企圖的外教?條數點計先 ...

傳教士在別人國家內蝦蝦霸霸,指手畫腳,把妖教堂建在別人家裡了?

leefeng 發表於 2021/12/10 11:58

過邊話人蝦蝦霸霸, 搶地。。。
一邊又執人口水話係「租買田地」

屎忽當嘴用....
無錯呀, 呢啲絕世文物, 好采去咗大英博物館被保存, 不然, 文革時便無埋....一件不留

让人心疼 ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 21:57
英犭鹰犬,
洋奴走狗

狗!!!:怒火:
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
無錯呀, 呢啲絕世文物, 好 采(字你都未識寫咧)去咗大英博物館被保存, 不然, 文革時便無埋....一件不留

让人心疼 ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 21:57

不如你話好彩基督教聯同英法聯軍掠奪咗圓明園十二生肖獸首銅像吖笨?
賊就是賊!難怪個個基督教會偷呃拐騙老人家的房屋遺產叫做幇人保管成為性侵賠償經費囉!
點解你又唔交出你的身家讓離教網幫你保存呢吓?

屎忽當嘴用.... ...
beebeechan 發表於 2021/12/10 22:29

一邊話租買,實則明搶!
「他們根本不打算去買一個新的地方建教堂,就這樣一直又拖了6年的時間。 1887年,傳教士直接買來大量的建築材料,唆使教民直接擴充地基,修建天主教堂」。 (中國境內的每間基督教堂都是中國人民恥辱的標誌)
睜大你對舔基媚洋的畜生眼睇清楚每個【教案】的起因:你們基督教是罪該萬死的!

https://www.sohu.com/a/418605277_552814

.

beebeechan 發表於 2021/12/10 22:29

你件妖孽一樣屎忽當嘴用,
「租買田地」係妖牧自己加上條約內呃人,
實則基督教在中國係靠搶,騙,殺,掠,惡,兇來「搶奪人民田地」起的死人教堂,
任何一棟基督教堂竪立在中國都是中國的恥辱!

.

你老尾冚教鏟基督教要起教堂傳呃人妖教,滾返去你們的老巢起飽佢。
為什麼走入別人屋企蝦蝦霸霸殺人放火,一定要在別人家裡範圍內起一間基督教徒用的廁所呢?

所以中國境內的每間基督教堂和十字架都是中國人民恥辱的標誌
.
所以中國境內的每間基督教堂和十字架都是中國人民恥辱的標誌
.
leefeng 發表於 2021/12/11 02:32

至少, 今日我地好很偉大的祖國無話呢啲教堂係人民恥辱

中國十大著名教堂,
https://kknews.cc/travel/38anogo.html

唔止, 仲係「全國重點文物保護單位」

莫非偉大祖國不知羞恥??

中國人中有你呢條無腦瘋9, 就真係恥辱勒
高級模式 | 發新話題
換一個