返回列表 回覆 發帖

[轉載] 精神自由的殘殺者——宗教裁判所

基督教是一班賊,每個時代都扭盡六任,
巧立名目去斂財
leefeng 發表於 2021/12/10 03:08

這是1890年在中國的傳教士,正是「教案」盛行的時間,
他們雖不至低下草根般衣衫襤褸,
亦不是穿金戴銀。

可見他們的「斂財」手段頗差勁,連個暴發土豪也不如
「宗教裁判所」身冇屎又會有咁多人出来指責和揭穿嗎?
用下 ...
leefeng 發表於 2021/12/10 02:47

大紀元都成日「指責揭穿」大陸既醜事
咁大陸北京政府真係身有好多屎!?
国外有关宗教裁判所的研究浩如烟海,其中大多数从客观的角度对宗教裁判所的历史进行了梳理和评价
leefeng 發表於 2021/12/10 02:47

咁你貼既呢篇野:

一定唔係「客觀」勒。
咁你貼嚟。。。。托咩!
如果睇黎睇去都只係睇到唔能夠證實準確翻譯既原文譯本,而你又要堅持睇咗原文先可以發表意見的話, ...
抽刀斷水 發表於 2021/12/10 09:22

你講嚟講去都係嗰句, 更加無意思
無新意見可以反駁, 不如收聲哩......
仲以為你識拉丁文睇原文咁巴閉添,好啦我收聲啦。
抽刀斷水 發表於 2021/12/10 09:34

咁中英聯合聲明, 英方楂住嗰份又唔係原文, 
中方楂住嗰份, 又唔係原文。。。。。??

你真係收聲好啲
今天我們試圖來尋找一下義和團反抗的法理根源,其中我在《中法條約》的中文譯本中找到了這樣17個字:
任法國傳教士在各省租買田地,建造自便。
leefeng 發表於 2021/12/10 11:58

挑.....執人口水尾扮識野
我唔識野架
leefeng 2021/12/10 12:46 提交

大家有眼共睹架哩,人人都睇得出。
同揾下啲料咁啫

leefeng 2021/12/10 12:46 提交

唔係搵料
你係著人舊鞋
最識野係你啦,
抽刀斷水 2021/12/10 20:24 提交

相對你地呢班網奴才,我都覺得係幾識野。高條你瘋9幾班
「教案」盛行的時間,在中國的傳教士使乜穿金戴銀啫?
搬呢啲返大英帝國有聖人封架,乜你又扮盲?扮唔知 ...
leefeng 發表於 2021/12/10 12:38

無錯呀, 呢啲絕世文物, 好采去咗大英博物館被保存, 不然, 文革時便無埋....一件不留

让人心疼
基督教和黑暴曾經宣傳「官迫民反」來分化香港人?
但「教迫民反」呢?更何況是有企圖的外教?條數點計先 ...

傳教士在別人國家內蝦蝦霸霸,指手畫腳,把妖教堂建在別人家裡了?

leefeng 發表於 2021/12/10 11:58

過邊話人蝦蝦霸霸, 搶地。。。
一邊又執人口水話係「租買田地」

屎忽當嘴用....
所以中國境內的每間基督教堂和十字架都是中國人民恥辱的標誌
.
leefeng 發表於 2021/12/11 02:32

至少, 今日我地好很偉大的祖國無話呢啲教堂係人民恥辱

中國十大著名教堂,
https://kknews.cc/travel/38anogo.html

唔止, 仲係「全國重點文物保護單位」

莫非偉大祖國不知羞恥??

中國人中有你呢條無腦瘋9, 就真係恥辱勒
不如你話好彩基督教聯同英法聯軍掠奪咗圓明園十二生肖獸首銅像吖笨?
賊就是賊!難怪個個基督教會偷呃拐 ...
leefeng 發表於 2021/12/11 02:02

咁又真呀,
如果唔係去咗大英,
文革時一早俾人熔咗嚟做毛澤東銅章
中國基督教徒個個似十足你一樣,對基督教妖窟在中國土地上的存在,洋洋自得,無恥的基督教徒都是現代漢奸 ...
leefeng 發表於 2021/12/11 04:21

上世紀中國人沉迷鴉片, 淪為東亞病夫

今日你呢種人沉迷係網上屎料, 貼文不用腦, 是現代東亞病夫。
你的身家如果唔比曬教會做「性侵賠償基金」,
leefeng 發表於 2021/12/11 04:26

怪唔知咁多人要出嚟揭露被天主教性侵哩...
原來, 潛意識的就是有「賠償基金」不用「金」來賠償就是無誠意
無意間, 肚裡下流虫便躦了出來
高級模式 | 發新話題
換一個