返回列表 回覆 發帖

本壇泥膠屎料集

本壇泥膠屎料集 之 (八):

梅瑟五書一時係口傳, 一時又係寫低落嚟既

講野一嚿嚿, 自己同自己打架.......自掌咀!

leefeng  屎料集(7)
蔣介石不抗日, 逃亡去台灣

如果基督教徒蔣介石有心抗日,為什麼搬走大量文物古董黃金逃亡去台灣呢?
為什麼不留在大陸為同胞抵抗日本仔呢?

又係令人到噴精屎料....

台灣1945年前還是日治時期。
蔣介石唔抗日走佬...又會走去敵人管治的地方:台灣既???

即係觸犯了國安法, 會逃亡返大陸㗎咩???
呢個feng狗真係bee門弄拙
其實冇寫錯:蔣介石在大陸時不抗日, 之後又逃亡去台灣
leefeng 發表於 2022/7/24 04:24

米已成屎, 回頭無岸
leefeng  膠集(8)

牧師強奸了一名祭壇童

用祭壇的教會是没有「牧師」的。
叫「牧師」的教會是不設祭壇的, 何來祭壇童?

leefeng 屎料集之(9)

又嚟講爛歷屎喇...

羅馬把猶大滅了是在公元70年....
呢條友把事提早130年發生!!

屎尿頻頻!
仲要屙爛屎
公元前63年,羅馬將軍龐培佔領耶路撒冷。

殺過來,唔代表即輸丫嘛。
抽刀斷水 發表於 2022/8/25 09:01

嗰條友唔知頭唔知路, 話「滅國, 國人(猶太人)四散海外流竄」嘛, 即係國破冚家亡。
事實係向羅馬人跪低就無野。。。猶太人仲可以有王。。未至一國兩制, 都係猶太自治區咁

leefeng 屎料集之(10)

真係乜Q都唔識就亂咁講。
美國法例「破產保護 chapter 11 (chapter of the Bankruptcy Code)」點運作你知個屁。

或直接宣破產

有保護令仲使乜破產? 白膠真黐!

因此美國竟還設立了令人啼笑皆非的教會性侵保險。

保險界從來都没有「性侵保險」,, 只有 Liability Insurance. 保乜野, 你去學曉先返入嚟唱。

(真係五音未完就去參加《聲夢傳奇》) 啼叫皆非
任你呢只基督邪教老鼠如何扭橫折曲,
轉移視線,都掩飾不了天主教殺人滅族,性侵兒童的醜事!

有冇破產 ...
leefeng 2022/8/26 00:08 提交

你呢條9一副「我係唔識野,係講錯野」,不過你吹咩既態度。

屎料集 (11)
o

條瘋9走咗, 好快就有接班人
屎料集 (12)

https://youtu.be/l5rn5ZL9eWQ

根據:英國BBC廣播公司的記錄片

所以耶穌受 ...
leefeng 發表於 2023/1/12 12:20

英國BBC廣播公司的記錄片?

真係「愚目混豬」囉。

BBC 既片, 一定有個BBC 嘜頭架喎

全條片一個BBC 商標都唔見。

即係在旺角有條友行埋嚟同你兜售個金錶, 佢話係「金勞」嚟架..
少理, 你連嘜頭都見唔到一個你就信係堅野?

唔怪知幾老土既千術都仲有人上檔既。
屎料集 (13)

1870年,義大利終於統一,建立了一個世俗政權。這個承襲法國大革命民主、自由思想的獨立國家剛成立,便遭到 ...
leefeng 發表於 2023/1/20 13:08

基督教幾時成為羅馬唯一宗教?
屎料集 (14)
十字軍係為了要消滅東正教?

白痴到如話日本侵華係為殲滅共產黨咁
呢段算唔算形容基督教為唯一官方宗教?

Constantine

eventually made Christianity the official religion of the empire.
抽刀斷水 發表於 2023/1/21 01:21

佢衰在畫蛇添足囉
成為官方宗教.....OK 喎
弊在佢要立心抺黑, 擅自加上「唯一」

其實君士旦丁都唔係立基督教為官方, 只係認可, 合法化
(好比今日各國對同性戀者, 同性婚合法咁)
回覆  beebeechan

如果唔係「唯一」,大英百科全書又點會用 "the" "religion" (single)?

"the offi ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/21 01:51

the offical religion 同 the only one religion 意思係咪一同先
回覆  beebeechan

"the official religion" 講咗兩次,leefeng引述那篇都係忠誠翻譯為「唯一官方宗教」啫。
抽刀斷水 發表於 2023/1/21 01:51

君士旦丁在他的米蘭詔書中有此一句:
Let no one disturb another, let each man hold fast to that which his soul wishes…

你啲英文比佢哋班友好啲, 你睇睇有無把基督教定為「唯一官方宗教」既意思
羅馬人仍可以拜阿波羅, 維納斯

有啲人, (如瘋9之流)有真史不讀, 囫圇吞屎
屎料集 (15)

943年君士旦丁堡無盛事

十字軍火燒君士旦丁堡是公元1204年, 第4次東征時發生。唔係943年
屎料集 (16)
基督徒坐五月花號來到美國是因逃避天主教逼害?

「五月花號」是清教徒逃避英國聖公會打壓而去美洲架喎

屎料集 (17)

君士坦丁堡被回教徒攻陷是1453年的事。
那時開始被叫伊斯旦堡。
但正式定名為伊斯坦堡是1930的事。
leefeng 包辦本壇屎料,, 幾乎獨家代理
高級模式 | 發新話題
換一個