返回列表 回覆 發帖

一神教宇宙終極真理

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

一打親仗, 好多人鬼屌咁聲,其實大家都忽略咗,打仗差唔多係同自然現像一樣,有時好天,有時落雨。如果永遠
...
基督教, 伊斯蘭呢啲一神教同儒釋道唔同, 佢哋嘅背後嘅philosophy【a虫蛀===哲学】就係打贏《如此就可以夺权最後天國降臨, 上帝打得贏魔鬼先至係上帝, 上帝最基礎嘅條件係打贏, 愛唔愛世人其實冇乜所謂, 就算佢唔愛世人, 但係佢最好打, 上帝仍然係由佢做。

乜嘢宗教都係逃不開呢個法則, 梵帝岡都有衛兵,嵩山都有少林寺啦。如果信佛教要斬頭, 咁你冇咗個頭點修行呢?
以前㗎仔都試過, 信天主教要斬頭, 咁佢哋就用蔣委員長條橋, 空間換取時間, 聖母扮觀音拖住先, 但係, 宗教係一種需要長時間經營的cumulative heritage, 當時天主教開咗分壇都唔係好耐, 又被豐臣秀吉搞到基數好少, 至今㗎仔國仍然係宗教自由國家之中基督教最弱雞。

但是如果有足夠時間滋長, 基督教, 伊斯蘭一神教係符合人性同世情嘅, 此所以佢哋人氣旺過儒釋道多多聲, 好打程度亦最高。

可能好多信咗教嘅朋友都未必realize一神教嘅強勢强在哪裡, you have a reason to be proud of it.
沙文 發表於 2022/3/3 06:54
谢谢谢谢谢谢沙老大
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

破基督教千局,助 习主席连任总书记&恢复n出任党主席

一打親仗, 好多人鬼屌咁聲,其實大家都忽略咗,打仗差唔多係同自然現像一樣,有時好天,有時落雨。如果永遠
...
基督教, 伊斯蘭呢啲一神教同儒釋道唔同, 佢哋嘅背後嘅philosophy【a虫蛀===哲学】就係      打贏《如此則可夺权最後天國降臨, 上帝打得贏魔鬼先至係上帝, 上帝最基礎嘅條件係打贏, 愛唔愛世人其實冇乜所謂, 就算佢唔愛世人, 但係佢最好打, 上帝仍然係由佢做。
沙文 發表於 2022/3/3 06:54
重谢谢谢谢谢谢沙老大。

具体的圣经,例如;;;
https://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=143191&ptid=14164

離教者之家,专*基督教问题【食人】道德高地
*例 —— 閹神父
* “““從
十字架▼      出發””

[/td]

。。。。。。 基督教煽动分裂,例:::基督吩咐于圣经但以理书2:44天上的神必另立一国 【例▶台湾】…… 要打碎灭绝那一切国
&
路加福音 12:51中文標準譯本。你們以為我【a虫蛀===耶稣基督】來了,是給地上帶來和平嗎?不是的!我告訴你們:其實還是分裂
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個