返回列表 回覆 發帖

《失孤》的主題曲使我感同身受,你有同感嗎?

屌,又係您話搵泥水佬整番就一定要收樓茄
Don't know where God is but the Devil is in the details
新,就係發生年代較近, 之前冇人用過咁解,同function冇關係。

..
沙文 2022/4/17 12:04 提交

咁「新鴻基地產」之前又無一間叫「鴻基地產」嘅?
新,就係發生年代較近, 之前冇人用過咁解,同function冇關係。

.

咁點解有啲蘿莎蓮之前俾人用過,又可以叫「新」娘嘅?
屌,又係您話搵泥水佬整番就一定要收樓茄
沙文 2022/4/17 13:21 提交

少。。整番、加番上去就係「完整」哩。
新教加番馬丁砍走咗既野(七件聖事無咗五件),咪變番天主教囉,合一哩。
新,就係發生年代較近,  ...

你「乳聞」可能唔錯、「語文」就同投資、軍事、時事一樣咁屎.

「新」唔係只係解「年代近」,仲可以解為「用斧砍木」,即係將棵樹砍到一碌碌,甩頭甩骨。
好似抗議教將天主教既野砍走部份,亞媽都唔認得。

當年把抗議教定名為新教既,係無改錯名。
聽您咁分析大家又更明白噃。新約就apparently係縮水合約。
Don't know where God is but the Devil is in the details
聽您咁分析大家又更明白噃。新約就apparently係縮水合約。
沙文 發表於 2022/4/18 08:30

Wang 2200 Computer 1973年推出, 在apple未出世前曾雄霸市埸。

今日一部小小既 mini ipad 功能都勝過呢件大笨象。

細咗唔係 apparently 縮咗水....係勁咗。

新約中一個「愛人如己」, 已頂得住舊約中613條律法
咁又係,新教因信稱義一劍封喉,唔L駛貴教著龍袍做大戲扮烚熟龍蝦咁嘅排場。

高級模式 | 發新話題
換一個