返回列表 回覆 發帖

耶稣復活騙局

耶稣復活騙局

耶穌如果好似聖經吹咁係「神」或「神個仔」,
根本知道自己唔會死,所以要扮死咗
leefeng 發表於 2022/4/18 23:23

少。。。。。
你試下被釘係十架上幾粒鐘,
俾羅馬兵一槍懟入肋旁, 
睇下你會唔會係「扮死」,, 痛都係「七情上臉」

(不過, 你依家就已經有個「七」樣勒, 唔需要7情上臉。)
係咩?神喎!
既然係神,使乜玩悲情把戲「扮死」啫?
重衰到要吊幾粒鐘,俾羅馬兵一槍懟入肋旁?
神啵, ...
leefeng 發表於 2022/4/19 03:54

呢位lee7仲係搞唔清耶穌究竟有無死, 即係吊咗幾粒鐘捱咗一槍係未死, 係「扮」既, 所以無復活,
定係死咗........有無復活係後話
做乜要流血要死先可以幫世人贖罪?
抽刀斷水 發表於 2022/4/19 09:57

創世紀中天主創造天地後, 說一切都是好。没有死亡。

不久卻出現了天地間第一宗死亡事件。
是甚麼死了, 因甚麼事而死?
做乜要流血要死先可以幫世人贖罪?
抽刀斷水 發表於 2022/4/19 09:57

為甚麼天主子要用流血, 死亡來贖人?

打個比喻, 去拍賣埸, 有些人只出一千幾百來買一幅畫, 有人卻會出一千幾百萬來投一幅畫, 因該畫是出自張大千, 林布蘭, 梵高。。。。

天主以高價 (獨生子, 以流血, 死亡)來贖回人的罪, 可見人在天主眼中是如何高貴的受造物。 所以希望你不要自作賤。

講野打哂大交都唔知, 擘大口就係嗌

一邊話人用血贖罪無厘神聖...
另一邊就話中國都有大把灑血救神人...咁即係神唔神聖?

盲目排洋...
智商之低, 有辱國體
金庸小說中都無講的大俠, 楊過, 令孤沖, 張無忌, 陳家洛。。。要屙屎既
咁吸引眼球嘅情節,若有發生過,經書不可能冇記述咖嘛
沙文 發表於 2022/5/4 22:17

你呢啲只係小朋友畫公仔畫埋腸。。。

(唔係正常既小朋友嚟...........)
復活騙局就一律從簡,“氣就斷了”算9數。
我們一般都要幾個steps confirm 拉柴。

...
沙文 發表於 2022/5/4 22:44

咁你有冇量度蘿莎蓮既體溫, 脈跳, 呼吸, 叫聲有多少分貝, 有多少汗水...來判斷佢高潮係咪騙局咁呢
唔係咁樣check高潮咖,儍佬
沙文 發表於 2022/5/4 23:27

咁咪老鴇埋年....算鳩數咪得囉
個百夫長梗係趕收工去搵老鴇,隻臘鴨掛到咁L高,佢又費L事放低check下脈象,搵個鏡仔放響鼻哥下面睇下有冇f ...
沙文 發表於 2022/5/5 04:23

唔知係俄烏戰中, 俄兵砰..砰..砰....辣低咗烏兵後, 會唔會逐個搵個鏡仔放響鼻哥下面睇下有冇fog.......
就係因為軍佬會睇漏眼, 詐死都唔怕橋舊:
沙文 發表於 2022/5/7 06:30

究竟係你英文屎或係閱讀理解唔掂?
條友唔係扮死逃過大難,根本係俾兩個仲有善心既德兵解落嚟,又無打瓜佢,只係做咗幾日戰俘

(咁鬼大意,你洞房嗰晚都唔知有無入錯窿)
人地一世好運, 你吹咩
唔吹唔吹,主穌仲好運啦
沙文 發表於 2022/5/10 00:14

有時幾有運架, 例如:
4.8    若望福音 10:31-42
那時候,猶太人又拿起石頭來,要砸死耶穌。耶穌向他們說:「我賴我父給你們顯示了許多善事,為了那一件,你們要砸死我呢?」猶太人回答說:「為了善事,我們不會砸死你,而是為了褻瀆的話,因為你是人,卻把你自己當作天主。」耶穌卻向他們說:「在你們的法律上不是記載著:『我說過:你們是神』麼?如果,那些蒙受天主話的,天主尚且稱他們為神─而經書是不能廢棄的─那麼,父所祝聖並派遣到世界上來的,因為說過:我是天主子,你們就說:你說褻瀆的話麼?假使我不作我父的工作,你們就不必信我,但若是我作了,你們縱然不肯信我,至少要信這些工作,如此你們必定認出父在我內,我在父內。」他們又企圖捉拿他,他卻從他們手中走脫了。
若瑟及時救到佢
沙文 發表於 2022/5/10 21:40

休克要點樣搶救?
你講到易如反掌, 手到拿來, 亞福亞水亞乜議員都會咁

你吩咐定蘿莎蓮當你休克時都未使打「拉溫溫」哩...搵隔嚟屋個「也是我夫」就掂架哩
有醫學界功能界別議員. 您點知若瑟唔係呢?

主前3世紀,貴國已能治休克

可見主耶穌3日翻生,3日係參 ...
沙文 發表於 2022/5/10 22:34

咁又真係無若瑟喎, 連參選人都無
還有一點要留意。
耶穌叫多默睇手、小奄。冇叫佢腳。
"把你的指頭伸到這裏來,看看我的手罷!並伸過你的手 ...
沙文 發表於 2022/5/12 08:29

係咪蘿莎蓮要俾埋佢個子宮你睇先確定到係100%真女人?
您思維又唔合邏汁嘞。有尐女人係冇子宮喎
沙文 發表於 2022/5/12 08:42

少咗個parts, 咪唔係100% 真女人囉。。。
無錯喎!

即係你架tesla 五個電池模板少咗一個, 都仲行得, 仲可以叫係車, 只係無咁好力唶
您又夠有子宮啦,您真女人
沙文 發表於 2022/5/12 09:14

https://toments.com/web/#

見你搵搵埋埋既網, 都係啲中文網, 無啲正宗一點既英文網, 真係睇出你既英文有幾掂勒。

中文網都唔緊要, 之不過又係啲8, 9流既網哩...
https://toments.com/web/#
呢啲又唔係新聞, 又唔係講故,
唔係文學, 又唔係鹹網
講科技, 科學, 又唔係咁正宗
八八卦卦時又唔係八啲名人...
兩頭唔到岸, 甚麼也不像

你就用嚟做理據? 資訊來源!

真係你聽見隔嚟陳師奶話仙股8279好炒, 你就成副身家瞓哂落去咁戇居囉
嗱或者咁,我見陳樞機咁贔屭, 睇在佢面上,我都可以認為耶穌雙腳係有釘嘅。
佢冇叫多默檢查,係因為佢糖尿 ...
沙文 發表於 2022/5/12 09:34

不如你作話耶穌好潮, 著咗對型爆既靴
費事除囉
高級模式 | 發新話題
換一個