返回列表 回覆 發帖

收工

假設人壽70歲,用一年先識行,佔人生1/70.

貓18歲,用21日識行,佔貓生21/6570=1/312

天主L樣嘅大能係貓嘅22.5%
沙文 發表於 2022/5/6 20:21

淨係識行有銀用咩?
嗱, 貓...俾多佢幾個18年, 都唔會好似你咁叻曉計數....仲係分數都識計
天主L樣識計數唔識預測病發。喵星人快尐識行服務社會。

https://www.thecatniptimes.com/l ... ie-the-service-cat/
Don't know where God is but the Devil is in the details
沙文 發表於 2022/5/6 21:09

乜你咁早就要物識定呢種服務
沙文 發表於 2022/5/6 21:09

又即係咁, 人搵到隻會提醒人小心發羊吊既貓就覺得好神奇, 好偉大, 如獲至寶咁
天主派先知, 傳道者去提醒世人小心永死, 就睬你傻既...咁既?
係呀,呢個世界尐人係幾現實嘅,真係世態炎涼,唔單止您,我都覺得好唏噓。
我有個世叔伯,係做拆白黨。佢都問過我:“蝦,呢個世界的人,兩三歲就開始識講嘢。講嘢就人人都識,我識講嘢,科學家又識講嘢。但唔知點解,我講嘢,就唔係人人都畀我昆到,佢地專係聽埋尐咩科學家,天上跌舊石落地,囉黎研究一爛餐都唔肯聽我點,我都唔知點算,搵食真係愈來愈難。
世侄,江湖救急,可唔可以度住幾球……”
您話係咪應該睬你傻既……咁呢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
世侄,江湖救急,可唔可以度住幾球……”
您話係咪應該睬你傻既……咁呢?
沙文 發表於 2022/5/7 05:14

因為幾球野,對你係難事,你要入肉,肉都赤埋, 梗係唔願哩,你又唔肯認你無水,只好話「睬你都傻」做下台階。
問我,幾球野只係當散紙時。。。真係。。。。。拎去用,唔使咁急還。
我有個世叔伯,係做拆白黨。佢 ...
沙文 發表於 2022/5/7 05:14

反基都可以係拆白黨嚟

Not only religion, but atheism too can be used as a scam – Dawkins as an example
https://religionculturesociety.c ... kins-as-an-example/
回覆 46# beebeechan

您咁有米,又總唔見您
34在他們中,沒有一個貧乏的人,因為凡有田地和房屋的,賣了以後,把賣得的價錢帶來,
35放在宗徒們腳前,照每人所需要的分配。
回覆  beebeechan

您咁有米,又總唔見您
34在他們中,沒有一個貧乏的人,因為凡有田地和房屋的,賣了以後 ...
沙文 發表於 2022/5/9 04:00

第一, 我唔係有米, 捐幾球我會肉痛
當我是幾球野都係散銀時..........先好咁嚟批我
有幾多捐幾多啦,天主又唔會介意你捐得少過人,總之你清袋,天主就喜悅咖啦
有幾多捐幾多啦,天主又唔會介意你捐得少過人,總之你清袋,天主就喜悅咖啦 ...
沙文 發表於 2022/5/10 00:09

天主鍾愛的亞巴郎, 大衛, 撒羅滿, 雅各伯。。。都唔使清袋架, 個個都係當代李嘉誠嚟
舊約,過曬氣啦

詐儍扮懵呃天主。自從主耶穌叫嗰條友賣L曬身家均富,遊戲規則就已經改咗。

舊約,過曬氣啦
詐儍扮懵呃天主。自從主耶穌叫嗰條友賣L曬身家均富,遊戲規則就已經改咗。 ...
沙文 發表於 2022/5/10 02:22

你知唔知新約中都有李+x?
我知凡有田地和房屋的,賣了以後,把賣得的價錢帶來,放在宗徒們腳前,照每人所需要的分配。
我知凡有田地和房屋的,賣了以後,把賣得的價錢帶來,放在宗徒們腳前,照每人所需要的分配。 ...
沙文 發表於 2022/5/10 06:39

賣家當然有田又有地哩...唔係賣乜呢?
賣虛擬田咩.......!
securities咯,貴教經書總是有甩漏,冇提過securities。
securities咯,貴教經書總是有甩漏,冇提過securities。
沙文 發表於 2022/5/10 19:41

咁都無提可以賣 bitcoin 添
當時冇bitcoin都唔能夠太責怪作經佬。但欠單係嗰陣有嘅。譬如,逃出魔弟兄寫咗張一球欠單APR 65%畀您,您就要把此欠單放埋在宗徒腳前等佢去收數,唔係以為獻咗賣properties得錢,自己收埋欠單日後還有一點揸拿。
當時冇bitcoin都唔能夠太責怪作經佬。
沙文 發表於 2022/5/10 21:33

咁你又怪責作經者甩漏嘅??
經書係冇提過要上繳當時已很盛行嘅欠單喎。

Luk 16 那人說:一百桶油。管家向他說:拿你的賬單,坐下快寫作五十
高級模式 | 發新話題
換一個