返回列表 回覆 發帖

移民前需要準備什麼?

咁樣慌死執輸要早過人入,冇禮讓精神喎。
我讀書嗰陣排隊去廁所,讓畀後面尿急過我的同學去先,先生讚我乖 ...
沙文 發表於 2022/5/15 05:32

用咩方法去度邊個急尿啲?
咁樣慌死執輸要早過人入,冇禮讓精神喎。
我讀書嗰陣排隊去廁所,讓畀後面尿急過我的同學去先,先生讚我乖 ...
沙文 發表於 2022/5/15 05:32

呢到唔係講[慌死執輸要行先], 大媽食自助餐咁。。。
係龜兔賽跑既猶太版。
兔仔以為嬴梗, 點知就比龜扒咗頭
扒咗兔仔頭就懶得敕,咁就係唔得其禮讓咯。
好似我咁,我聽見主耶穌話入天國係窄門,我唔想爭住入去迫走別 ...
沙文 發表於 2022/5/15 10:33

你個蘿莎蓮真係無教你睇經既咩?
定係你特登扭經扭到歪嚟歪秤?

窄門唔係講度門,係講人喎
有啲, 幾闊既門都係窄。。。

唔係門既問題, 係嗰啲人出問題
經書就話係您錯。

13「你們要從窄門進去,因為寬門和大路導入喪亡;但有許多的人從那裏進去。
14 那導入生 ...

係人多入濶門,人少入窄門。本來咁安排都好,人少,道門整咁濶做乜L嘢。
但如果窄門多咗人要入,就成問題了,所以我唔入,讓畀您入,唔駛多謝,客氣客氣
沙文 發表於 2022/5/16 05:07

正如在另一帖講,
要令身體開心.....人人都鐘意, , 這就是闊門大道, 很多人都選擇走。
原祖就是揀了走闊門:看見那果又大又圓又多汁...猶如沙文看見鮑魚配蠔汁...起哂痰。

控制私慾偏情, 不縱慾...是窄門, 好多人都不願走這道門。
係囉,好多熟悉聖言既神父都做唔到,所以我唯有獻計閹割神父囉。
抽刀斷水 發表於 2022/5/17 09:45

連有些神父也難過到的, 仲唔係窄
能大搖大擺就過到既就唔係窄門啦
高級模式 | 發新話題
換一個