返回列表 回覆 發帖

點解您要食禁果?

除咗加個「全」字嚟屈之外,對「由於十九世紀末西方列強在中國侵略的加深,洋人和教會在中國燒殺搶掠,無惡 ...
kam 2022/5/22 01:02 提交

在幾百個教案裡,都是中國人燒、殺洋人啵
污穢的言語一句不可出口,只要隨事說造就人的好話,叫聽見的人得益處。以弗所書 4:29
淫詞、妄語和戲笑的話 ...
kam 2022/5/22 00:42 提交

你已一句耶撚在先

回覆  beebeechan

睇埋下面先惡啦,死耶撚
kam 2022/5/21 22:57 提交

竟還有臉皮說人講污言?
真不要臉+厚顏無恥
聖經的教導,基督徒唔遵守反過來要非教徒遵守
這就是基督徒
kam 2022/5/22 13:32 提交

我奇怪既係你講撚哂粗口去鬧人講乜撚粗口。
#29點解會有山東梨園屯教案,自己重睇
kam 2022/5/22 13:54 提交

你仲好意思講梨園屯教案?
條村亞公有幅地本來係廟、學堂。倒塌多年無錢重建變荒地. 大家早決定男丁各分一份地。部份村民信了教,將佢地名下既地捐出給傳教士建教堂。
其他村民唔鐘意時去燒你堂,斬人。幅地既業權都唔係你既。人地點用關你忍事咩。
今日拎上法庭都輸梗哩。

唔通你話尖沙咀清真寺篤眼篤鼻就去燒,拆人寺,斬回教徒呀?

你係是非不分定係唔知頭唔知路,只管貼既白痴仔?
新界好多地用左嚟起丁屋,租俾人。
你愛耕田種菜係你既事。
你有無權唔俾人起屋?仲要去搞刑事毀壞,傷人。

無法又無天仲俾你白痴話係保衛家園、愛國烈士、奮起反抗
維基百科又話信唔過,百度百科又話係共產黨寫嘅信唔過,返去教會圍爐啦
kam 2022/5/22 13:39 提交

即係你個電視只係睇TVB,你唔識睇其他台,咁係你笨實唶。

我唔係基督徒
kam 2022/5/22 12:51 提交

唔係基民就可以隨便小撚人?
無罪過感架咩?

我唔係基督徒
kam 2022/5/22 12:51 提交

你就馬上應驗咗逃出魔幻講既野囉;

當他們發現實實在在地以耶穌馬首是瞻,遵守他的指引及禁令去生活的時候,就必須改變自己的既有生活模式:不能再撒謊、妒忌、貪心、奢侈、憎恨、憤怒、追求權力、崇拜金錢、顯擺炫耀、醉酒、貪色、嫖妓⋯⋯,他們一方面不願意放手這些心頭好,又害怕繼續做這些行為要承擔後果,所以選擇拒絕相信天主耶穌基督,以避免為自己的任意行為負起責任

馬上就有人辦睇
身為基督徒,自己講淫詞毫無悔意,仲執住人哋鬧佢係「死耶撚」話人無資格譴責佢講淫詞 ...
kam 2022/5/22 17:50 提交

我應不應有悔意,有無罪惡感是我的事你「死揶撚」咗人就真係無乜資格去批評別人出言不君子。
自己隨口噏當秘笈,人哋貼文卻又話唔可信
kam 2022/5/22 17:56 提交

但你隨咗猛咁貼來遮醜外,對我的「隨口亂噏」一籌莫展
近代教案或民教衝突頻發迭起,連綿不絕,甚至成了晚清的一道“風景線”。在這些教案中,最出名的就是天津教 ...
kam 發表於 2022/5/22 17:44

你呢段貼文唔止唔係反駁我,仲証明我#51講既野係無錯。
(係你胡塗定係根本亂膠貼,不知內容?)

在爭地官司中,連巡撫也判傳教士應有權建堂。
班村民不理判決,只係一直唔順氣,付諸暴力。
橫蠻無理。拳頭大過天。(好似呢到條瘋狗下流蟲、依加加埋你,以為講粗口就係道理。)
近代教案或民教衝突頻發迭起,連綿不絕,甚至成了晚清的一道“風景線”。在這些教案中,最出名的就是天津教 ...
kam 2022/5/22 17:44 提交

亂貼一通,不求甚解。

於光緒十八年(1892年)指令將宅基讓與教民,……………在士紳無力維護玉皇閣的情況下,村民開始求助於義和拳。

1892年仲未有義和團出現,何來「求助義和團」?
識史既就笑死咗。
唔識史既你就以「屎」為快。
講到橫蠻無理,拳頭大過天,邊個夠你班耶撚吖?
咪扮無辜小羊羔囉,你們基督教一得勢,食人唔 ...
leefeng 2022/5/22 23:34 提交

癲狗喪吠
擾人討論
清末很多基督教會來到中國傳教,但他們發現他們的教義對於中國人的吸引力非常有限,而他們建設的育嬰堂也沒 ...
kam 發表於 2022/5/21 23:50

呢一帖仲說明傳教士在中國是:
教會收養孤兒, 建設育嬰堂;
幫助窮人打官司, 「正義」沒有不伸張的

雖說施恩莫望報, 但中國人(尤其係被洗咗腦過啲)
就係咁:

貼文寫得唔夠清楚 有利自己 就唔介意係「市井之徒論史」
可以斷章取義嘅貼文就斷章取義
唔可以斷章取義嘅貼 ...
kam 發表於 2022/5/23 14:09

「貼文」同「討論」又真係兩回事嚟。
我論, 你貼.....好似打網球對打乒乓波仔咁.....的確無乜空間。
貼文寫得唔夠清楚 有利自己 就唔介意係「市井之徒論史」
可以斷章取義嘅貼文就斷章取義
唔可以斷章取義嘅貼 ...

所以話你呢啲一味靠貼係唔識乜叫討論。
成篇文掉係到就以為人人都同你放眼既焦點一樣咁...
猶如新聞女主播, 有人睇佢地既言談舉止, 有啲人就只關心佢地嗰到愈來愈勁, 有無飛釘 (同你點睇堆貼文, 都係斷章取義)
https://www.peekme.cc/post/1023768

你不如去學學乜野叫討論, 然後先返嚟喇
身為基督徒,自己講淫詞毫無悔意,仲執住人哋鬧佢係「死耶撚」
kam 發表於 2022/5/23 12:30

我啲淫話係對條淫人講既
我都無淫你, 你一開聲就撚我啵

你肯收番你個死揶撚
我篇篇你同你淫詩作對都得
同呢種人無討論空間

你能反駁我的空間, 的確不多.....窄門囉
回覆  leefeng

由佢單機吧
唔好覆佢唔好理佢
kam 發表於 2022/5/25 14:39

真可憐囉,
對我給你的狠批無言以對啞咗口,
直接同我對話的膽量也没有了?
竟然就想玩拉攏
搵都搵啲智商高一點架哩, 向呢啲膠貨扯皮條..唉
可惜, 智商高的又唔騷你。
回覆  上流寄生族

前面咪一路講地方政府偏幫教民,佢扮唔知道之嘛
呢個死耶撚都唔係討論
由佢單機吧
唔好 ...
kam 發表於 2022/5/25 14:33

地方官偏袒教民?
就以呢到有條友成日貼既辟邪全圖

地方官都頻頻入畫, 他們是在偏袒教民嗎??

你唔係扮唔知道, 你真係無知, 因為你早被洗咗腦。
(淨係識講中國共產黨植咗入你個腦既樣版論調)
高級模式 | 發新話題
換一個