返回列表 回覆 發帖

前世記憶研究

孤陋寡聞之輩

日本3歲男童繪出前世的死亡地點,母親去往現場確認後驚呆

日3歲男童憶述上世車禍身 ...
leefeng 2022/7/10 12:16 提交

你都唔知呢到講緊乜就插嘴。
擂漿棍封口哩。

入廟拜神、入壇讀文!
唔只幾十個例子喎,佢係有幾千個個案。
同埋唔只得佢呢間大學研究前世,只係呢間大學研究最出名 ...
Guest from 14.199.165.x 2022/7/10 11:17 提交

你睇條leefeng貼出嚟既,
就知維珍尼亞大學既「研究成果」真係唔使用到60年代幾百萬既研究經費。係易如反掌就擺到出嚟。

Ian Stevenson 份工真易做。

同埋唔只得佢呢間大學研究前世,
Guest from 14.199.165.x 發表於 2022/7/10 11:17

願聞其名囉
只係呢間大學研究最出名 ...
Guest from 14.199.165.x 發表於 2022/7/10 11:17

最出名既, 都只係得啲咁既屎料, 出唔到廳堂......猶如立法會內只得一席既政黨
忽發奇想:前世記憶會否是多重人格的一種呈現?這樣就可以非輪迴角度去看前世記憶了。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/7/9 19:37

基督教講永生........你就話人死如煙滅, 講乜多銀魚
依家講前世, 你就疙起屁股有興趣
你睇條leefeng貼出嚟既,
就知維珍尼亞大學既「研究成果」真係唔使用到60年代幾百萬既研究經費。係易如反 ...
beebeechan 發表於 2022/7/10 18:52

所以話你白痴真是冇得醫,事實上信了基督教的人多是精神病和低能,唔信?香討台已經見到有大把!

個案,案例係一件事,
研究「為什麼」係一件事,「怎樣會發生」又係一件事等等!
莫非好像基督教神棍一答唔到别人的質疑,就擲句「係按照天主嘅計劃」出來搪塞,繼續行騙嗎?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
所以話你白痴真是冇得醫,事實上信了基督教的人多是精神病和低能,唔信?香討台已經見到有大把!

個案 ...
leefeng 發表於 2022/7/10 22:59

乳毛撚痴
(今日未食飽薯仔?)
最出名既, 都只係得啲咁既屎料, 出唔到廳堂......猶如立法會內只得一席既政黨 ...
beebeechan 發表於 2022/7/10 22:14

出唔到廳堂不是你們基督教嗎?
你們的所有騙人論證只是靠一本垃圾「性經」!

個個低B基督教徒開口閉口:聖經乜乜,聖經物物
如果不用聖經內的垃圾廢噏,個個教徒只能張大口得個窿!

一答唔到就來一句「係按照天主嘅計劃」?
你們這些神棍教,一早應該被定為一級危險邪教,才是真正造福萬民!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
基督教講永生........你就話人死如煙滅, 講乜多銀魚
依家講前世, 你就疙起屁股有興趣 ...
beebeechan 發表於 2022/7/10 22:30

根據你們基督教騙人宣傳的「永生」來分析一下!

只說美國信教的人數:
基督新教佔46.5%、天主教佔20.8%,摩門教佔1.6%、其他基督宗教佔0.9%,耶和華見證人佔0.8%,
信耶穌的加加埋埋總共70.6%。

按照你們個主的“計劃”令美國死了102萬人,以70.6%比例,死了約70萬個信奉耶穌的教徒,
你們基督教徒來答一下,這70萬信奉耶穌的教徒「永生」了沒有? ? ?
你們基督教個天主有沒有詢問過他/她們想不想這樣快上天堂或永生?

按照你們基督教個天主嘅計劃:
1@沒有問或不需要問>這叫做謀殺!
2@私下在發夢時問了>一樣係謀殺,因為有冇問過中Covid而死的親人呢? !
3@你們基督教個天主嘅計劃有冇向各個國家申請或申報,就私自執行計劃去殺死別人的人民,在國家法律來說是恐怖份子恐怖組織,計劃私自殺人,而,基督教徒個個助紂為虐,私下叫好,基督教同所有基督教徒連坐同罪!

.
根據你們基督教騙人宣傳的「永生」來分析一下!

leefeng 發表於 2022/7/10 23:38

真白痴仔
佛教話修佛可令你脫苦海..免輪迴......咁係咪你即刻反肚離苦海, 往淨土去
咁死蠢, 你可有前世記憶, 是否係豬? (去屠房搵劏你條友少佢)
真白痴仔
佛教話修佛可令你脫苦海..免輪迴......咁係咪你即刻反肚離苦海, 往淨土去
咁死蠢, 你可有前世記 ...
beebeechan 發表於 2022/7/11 00:17

白痴仔應該係你!
人地佛教有冇話自己係全能,(不能消滅病毒?)
有冇話自己係全善,(全本性經殺人如麻?)
有冇話自己係全知,(殺人滅族性侵扮看不見?)

修佛可令你脫苦海..免輪迴,俢,係要佛教徒自己去努力做到最好!
而基督教呢?
只要信,信一本性經殺戮淫書,信牧師神父的廢宣傳,可以殺人,可以滅族,可以強姦,可以斂財,只要信耶穌,一樣永生,一樣上天堂。不是嗎?

基督教根本就是一個恐怖組織專收心腸邪惡的人渣!

.

人地佛教有冇話自己係全能,(不能消滅病毒?)
有冇話自己係全善,(全本性經殺人如麻?)
有冇話自己係全知,(殺人滅族性侵扮看不見?)
leefeng 發表於 2022/7/11 00:53

(不能消滅病毒?)
佛祖自己都係死於肚屙...食物中毒

(全本性經殺人如麻?)
(殺人滅族性侵扮看不見?)
佛經中都有殺人啵,
佛祖眼見自己本族給屠殺清光, 縱使有六神通也不幫一把, 還說自己族人抵死.......
只要信,信一本性經殺戮淫書,信牧師神父的廢宣傳,可以殺人,可以滅族,可以強姦,可以斂財,
leefeng 發表於 2022/7/11 00:53

佛僧係呢方面一啲都唔弱, 拍住上

修心禮佛都是假!女住持「與兩位和尚結婚」開豪車住別墅 出家只爲斂財「名牌衣服包包」裝滿九個大衣櫃
http://www.eathealth.net/post05055631146532?utm_source=starfocus.news&utm_medium=30recommend

寶蓮寺長老與尼姑「曖昧」同遊夏威夷
https://hk.news.yahoo.com/%E5%AF%B6%E8%93%AE%E5%AF%BA%E9%95%B7%E8%80%81%E8%88%87%E5%B0%BC%E5%A7%91-%E6%9B%96%E6%98%A7-%E5%90%8C%E9%81%8A%E5%A4%8F%E5%A8%81%E5%A4%B7-221112305.html
(不能消滅病毒?)
佛祖自己都係死於肚屙...食物中毒

(全本性經殺人如麻?)
(殺人滅族性侵扮看不見 ...
beebeechan 發表於 2022/7/11 01:33

佛祖似乎從冇吹牛過佢創世,又冇話自己係神,
但基督教件廢物又死得窩囊廢,被人吊臘鴨!
佛祖本族給屠殺清光啫,但並冇去屠殺無辜的人啵,邊個更加該死,暁分未?
佛祖似乎從冇吹牛過佢創世,
leefeng 發表於 2022/7/11 01:59

因為佢唔識點做.....
唯有緣起

所以....我都係拜個勁啲既
但並冇去屠殺無辜的人

即係唔係無辜既就殺得?
被人吊臘鴨!

佛祖為食貓, 食到屙
佛祖本族給屠殺清光啫,但並冇去屠殺無辜的人啵

呢個世代既佛徒都仲有殺無辜的人啵

信佛的Sinhalese 與拻泰米爾人(回教徒) 幾個世紀一向不和. 當地佛徒想驅走回教人, 不惜使用暴力.
2008年就發生過佛徒在斯里蘭卡北部, 血洗泰米爾人村落, 滅族式屠殺.
佛僧係呢方面一啲都唔弱, 拍住上

修心禮佛都是假!女住持「與兩位和尚結婚」開豪車住別墅 出家只 ...
beebeechan 發表於 2022/7/11 01:37

拿,教燃精你乜野叫做個別事件!
你話一兩個案件等同佛教係邪教吖?
或是全球幾十萬個案件等同基督教教係邪教呢?
大家不要忘記,基督教除了全球性侵幾十萬個小童,更四處消滅其他宗教,滅族,在世界各處殺小孩,無惡不作!

十字架下,21.6万儿童被性侵
https://www.dfjb.net/zatan/dongfang/310454/

從廣州到加拿大,從上海到愛爾蘭,西方傳教士到底殺了多少小孩?
https://k.sina.com.cn/article_2596119483_9abda3bb0400109rd.html
https://www.gushiciku.cn/dl/1lrWP/zh-hk
高級模式 | 發新話題
換一個