返回列表 回覆 發帖

為何基督教兩千年來至今仍屹立不倒?

回覆  小鹿
睇完先学作詩啦
沙文 發表於 2015/2/24 09:28

您幫忙改改。
回覆 401# 小鹿

sorry, 忙於籌備慶祝希臘冇神論總理榮登大寶祝捷酒会,唔得閒。
http://www.nowtheendbegins.com/blog/?p=31040

無神總理榮登大寶舉國同歡
耶穌上帝無地自容遁入空門
回覆 402# 沙文

少了兩個字。小氣。
出吾珥,離哈蘭,獻愛子,諸般試煉成就信心之父
入迦南,歸基督,拜天父,一樣經歷全憑羔羊聖子
橫批:榮耀屬主
回覆 403# 小鹿

都係錯。改無可改。讀10年卜卜齋再說罷
《論語·八佾》: 管仲之器小哉!
就系好丈夫先見南北佳丽。似您咁衰就唔止見啦
沙文 發表於 2015/2/24 09:30

Sorry,誤會您了。阿文確實是一個好丈夫。
對於老婆的發怒,我只能保持沈默。
阿文對於老婆的發怒,卻能像baby一樣讓老婆打屁股。
我真的不如您,我做不到。
回覆 406# 小鹿
唔止。跪玻璃頂痰罐或任何前蘇聯酷刑我都OK,從不需要參考聖經
回覆  小鹿
唔止。跪玻璃頂痰罐或任何前蘇聯酷刑我都OK,從不需要參考聖經 ...
沙文 發表於 2015/2/24 21:42

您老婆就不心疼您呀?
回覆 408# 小鹿

心疼。打在兒身痛在娘咁咯
基督徒一般不用快樂一詞,而是使用喜樂一詞。
小鹿 發表於 2015/2/22 20:16

其實,喜樂一詞出於《淮南子·泰族訓》:有喜樂之性,故有鐘鼓筦絃之音
係道家嘅經典。基督徒一般係執人口水尾啫
其實,喜樂一詞出於《淮南子·泰族訓》:有喜樂之性,故有鐘鼓筦絃之音
係道家嘅經典。基督徒一般係執人 ...
沙文 發表於 2015/2/28 06:37

人類都是同一個來源,並且都是繼承了前人的積累才發展到今天。
回覆 411# 小鹿

係呀,所以我每逢春秋二祭都有去National Museum of Natural History, Washington, D.C.裝香拜下祖先
回覆 412# 沙文

一點都不像您呀。
係咁咖啦,親生一定似樣, 其實只係8婆式錯誤觀念。所以我唔否認我係靚過Australopithecus Lucy

古鯨亞目 都唔係照自己嘅形像

搞條咁嘢出來

Don't know where God is but the Devil is in the details
係呀,所以我每逢春秋二祭都有去National Museum of Natural History, Washington, D.C.裝香拜下祖先

係咁咖啦,親生一定似樣, 其實只係8婆式錯誤觀念。所以我唔否認我係靚過Australopithecus Lucy

沙文 發表於 2015/3/3 09:47

你上錯山墳, 拜錯祖先哩

法國 Science et Vie 雜誌早有報導
人類學界已否定露茜是人類祖先。

噢, 原來早在 1999 年便這樣說了。

2015年的你仍是懵盛盛, 追不上知識。
佢爬樹太叻, 始終未係好習慣行路
就算唔係,拜下cousin都唔會蝕底嘅, 叔婆奶奶都會保佑您咖嘛
http://humanorigins.si.edu/evide ... ls/fossils/al-288-1
http://www.bbc.co.uk/sn/prehisto ... other_of_man1.shtml
Don't know where God is but the Devil is in the details
佢爬樹太叻, 始終未係好習慣行路
就算唔係,拜下cousin都唔會蝕底嘅, 叔婆奶奶都會保佑您咖嘛

...
沙文 發表於 2015/3/3 16:05

拜祖先降格成拜咳臣
跌隠左落地都挪渣沙
拜祖先向來都係包埋咳臣咖啦
一入祠堂,成籮神主牌,一定會順便拜埋2叔公嘅
拜祖先向來都係包埋咳臣咖啦
一入祠堂,成籮神主牌,一定會順便拜埋2叔公嘅
...
沙文 發表於 2015/3/4 04:12

哇。。。。乜住公屋,劏房咁慘呀

住獨立屋,豪宅嘛
回覆 420# beebeechan

一度住宅,一度office咁啫
高級模式 | 發新話題
換一個