返回列表 回覆 發帖

[短片] 對狗咬狗骨批評的錯誤——我錯了

因為好久之前天主教會已經不用刀、鎗來解決分歧。
beebeechan 發表於 2022/8/22 21:38

大家睇下,原來一個自稱「宗教」的天主教係用刀、鎗來解決分歧和問題的賊窩!
其實基督教也只不過是一個賊窩的分支,或衍生出來的另類牌子的賊,
兩者都是為禍人世間的妖孽!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
近排無用刀槍已經好好多,教宗又頻頻道歉跪低,依家都唔錯架喇。

如果世界上基督宗教完全消失,可 ...
抽刀斷水 發表於 2022/8/23 01:31

以猶制耶係世界未來的趨勢!基督教仇殺天主教亦是世界未來的趨勢!

猶耶同源互片,耶耶同源再互片,係奉旨嘅:

馬 太 福 音 10--
21 弟 兄 要 把 弟 兄 , 父 親 要 把 兒 子 , 送 到 死 地 ; 兒 女 要 與 父 母 為 敵 , 害 死 他 們

28 那 殺 身 體 , 不 能 殺 靈 魂 的 , 不 要 怕 他 們 (
這句有極大煽動互相仇殺喑示,可以令猶耶恣无忌惮放胆互相斬殺!)

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
愈了解得多,就愈覺得「分裂」係基督宗教既命運。天主教徒版友都由聲稱没有造成「分裂」,改口承認 ...
抽刀斷水 發表於 2022/8/23 01:36

中國人幾千年文化歷史有一個金句:拜得神多自有神庇佑!

中國既儒釋道,滿天神佛,各司其職。
想發達呀,拜財神。
想桃花呀,拜月老。
想讀書叻呀,拜孔子。
想健康呀,拜佛祖和觀音。
想順利呀,又可以拜黃大仙。

天庭秩序井然有序,各位神仙盡心為凡人服務,幾好!

拜個一神教?假唔在講啦,
就算給他是真有其神,一個神都做到火爆,
周不時前言不對後語,耐唔耐又睇兒童摆性十字架Show, 經常又自摑到面都腫晒,
之所以點解,郁啲就叫凡人互片仇殺互斬,
郁啲又性侵解火,再燥啲就降災滅世。

所以究竟拜一團和氣的中國傳統儒釋道好呢?
或是拜一個中東瘋子邪教好呢?

有得揀架!

.
寡聞的你, 應當唔知佛教來時, 不止與道教不和, 連孔孟儒仕都唔妥佢既。

今日佛教當有掟企吓, 就要速速下 ...
beebeechan 發表於 2022/8/23 08:08

佛道儒愛國是好榜樣,
有國才有家,有家才會禮敬佛道儒和祖先,
繼承傳統中國幾千年的文化信仰!

莫非要像基督邪教進行陰暗的地下活動,
拼命在中國開神學院來培訓黑暴,向信徒洗腦變了黑暴去反中國賣中國好嗎?

.
寡聞的你, 應當唔知佛教來時, 不止與道教不和, 連孔孟儒仕都唔妥佢既。

今日佛教當有掟企吓, 就要速速下 ...
beebeechan 發表於 2022/8/23 08:08

真是寫得好,寫得妙,妙得呱呱叫!
因為如果沒有共產黨的保護,
恐怕如來佛,觀音寺,乜寺乜廟的佛像一早已經被基督邪教的牧師神父,和基督教徒强行打砸拆除,鋸斷和燒成灰了啦!
你們基督邪教不是十分喜歡闖入別人家裡打砸鋸佛像的嗎?
基督邪教是恐怖份子已經是街知巷聞了

.
beebeechan 發表於 2022/8/23 08:06

從不和到和諧,從唔妥到互通有無!

呢啲咁既胸懷和氣量,是你們這些互相仇恨仇殺的基督鼠輩教學不來的囉!

.

咁即係真正既儒, 佛, 道...早已滅亡消失

普洱茶加咖喱汁, 再撥一劈wasabi 落去....唔知會唔會有驚喜既味 ...
beebeechan 發表於 2022/8/23 01:59

普洱茶加咖哩汁, wasabi ,有辣有唔辣,信佛道儒者,各取所需,自由民主自己選擇!
難道像基督邪教加性侵小童淫蟲料,滅族血腥料,殺戮小孩子的血涙料,加間諜挑釁戰爭殺人料落去....唔知會唔會有足夠基督教預期的死亡數目,令基督邪教更接近掌握天下的驚喜既味道?
多謝保護!
beebeechan 發表於 2022/8/24 06:14

今世紀潮流興呢樣!
全球人民的憤怒幫耶穌馬利亜拆骨!

不是狗咬狗骨, 是狗咬佛骨

唔知呢條瘋狗要佛定要共

佛手係肉, 習總又係肉....點算好?? ...
beebeechan 發表於 2022/8/24 06:43

繼續欣賞!

高級模式 | 發新話題
換一個