返回列表 回覆 發帖

誰能笑到最後,笑得最好?

你仲未答我,點樣先唔求求其其?
抽刀斷水 發表於 2022/11/7 21:04

依家唔係論相點先唔係求求其其,
係你貼出嚟既相係咪同標題符合,是否是亂膠貼。

網上流傳既義和團圖片, 尤其係國家提供嗰啲...稍為用少少知識常理, 都知十之有八都要小心咁睇囉
少林寺內都唔係個個都有三徳和尚, 洪熙官既武功架喎
你又犯埋啲101級數既邏輯謬誤 ...
beebeechan 發表於 2022/11/7 20:53

你仲未答我,點樣先唔求求其其?
再者,
原引文既標題, 又只係「義和團成員被捕待殺」(係咪真, 都成疑問時), 「笑看生死,慷慨就義」卻是 ...
beebeechan 發表於 2022/11/7 20:57

你見唔到幅相被捕既人响度笑緊咩?咁响待殺情況下,唔係「笑看生死,慷慨就義」係乜?
搵到香港大學認證並作為教材,咁都求求其其咩?依你睇點樣先唔求求其其? ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/7 16:43

再者,
原引文既標題, 又只係「義和團成員被捕待殺」(係咪真, 都成疑問時), 「笑看生死,慷慨就義」卻是你添加上去囉
所以話, 話被傳多一次, 便失真多一點
搵到香港大學認證並作為教材,咁都求求其其咩?依你睇點樣先唔求求其其? ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/7 16:43

少林寺內都唔係個個都有三徳和尚, 洪熙官既武功架喎
你又犯埋啲101級數既邏輯謬誤
我搵到既野就係你求求其其拎幅相, 就話「義和團成員被捕待殺時,也是笑看生死,慷慨就義」真係會教壞細路 ...
beebeechan 發表於 2022/11/7 13:01

搵到香港大學認證並作為教材,咁都求求其其咩?依你睇點樣先唔求求其其?
咁其實你搵到啲乜啫?
抽刀斷水 發表於 2022/11/7 12:38

我搵到既野就係你求求其其拎幅相, 就話「義和團成員被捕待殺時,也是笑看生死,慷慨就義」真係會教壞細路既
你不如話佢地唔係義和團而係天主教徒丫。
抽刀斷水 發表於 2022/11/7 12:38

原來你都明白:「搵幅相, 求其作個標題, 就係史實咩! 硬膠」呢嗰道理既
有香港大學唔信,走去其他網站搵料呀?咁其實你搵到啲乜啫?邊度有圖片說明話「麻甩佬排隊買閨女」「表演神功拉客」?你不如話佢地唔係義和團而係天主教徒丫。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

晚淸男性的傳統髮型是把前顱、兩鬢的頭髮全部剃光,僅後顱留下頭髮

晩清男子頭髮. 圖說是被捕義和團。

圖內男子前額也有髮, 不是光了一半個前髗。
(係咪晩清既中國人都成疑問)

點解中間條友, 等去斬頭, 仲可以手拎住啲「行李」咁既?
用嚟俾劊子手裝番佢個頭? 打包回家
你開始接近尼采主張「重估一切價值」了,努力啊。
抽刀斷水 發表於 2022/11/6 20:04

同一張相, 任你配乜標題。

與這幅相配合的文字, 就是說班麻甩佬排隊買閨女, 所以笑口世世?

這幅就說是義和團在表演神功拉客, 當然無畏又無懼, 昴首懶醒咁既 look

比話班友係排隊等斬頭更可信..........

睇歷史, 你話係咪要「重估一切「史實」」先

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

SEO tag,对联,楹联对话。基督徒个心, 忽忠* 忽奸^, 难于摸足【难于捉摸】
上流寄生族 發表於 2022/11/7 02:26
>>> 忽忠*

忽然爱国

>>> 忽奸*
忽然 ‘’爱国‘’

《不知所谓的 “爱国”,所爱的国,其实是 ▶美国,英国,法国,德国,意国,天国》
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

SEO tag,对联,楹联对话。
係呀, 尼采有著作:「怎樣用錘子從事哲學」,, 這裡也有「怎樣用錘子從事歷史」。
唔係俾啲為了要「愛國
」 ... 香港人既腦, 染藍染黄, 易如反掌
beebeechan 發表於 2022/11/6 22:45
基督徒个心, 忽忠忽奸, 难于摸足【难于捉摸】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
抽刀斷水 發表於 2022/11/6 20:04

係呀, 尼采有著作:「怎樣用錘子從事哲學」,, 這裡也有「怎樣用錘子從事歷史」。
唔係俾啲為了要「愛國」假史洗腦。

香港人既腦, 染藍染黄, 易如反掌
唔止教壞細路, 麻甩佬都瀨野
beebeechan 發表於 2022/11/6 10:28

請看以下連結:

如有懷疑請立即電郵香港大學,話佢地教壞細路。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/6 02:44

唔止教壞細路, 麻甩佬都瀨野
请问爷爷是不是有古典故?谢谢谢谢谢谢爷爷。
上流寄生族 發表於 2022/11/6 05:00

鬼徒人人都天下無敵:
    「我己經給你們權柄,可以踐踏蛇和蠍子,又勝過仇敵一切的能力,斷沒有甚麼能害你們。」《路加》10:19
這些人外圍,還有一大群清兵,你太平軍若有屁眼教主加持, 人人天下無敵,就可來去自如。BB仔,用下腦 ...
旁觀者 發表於 2022/11/6 01:30
它已太老,章近香。不能回复爷爷已。爷爷你放过//////放弃它吧:跪求:
這些人外圍,還有一大群清兵,你太平軍若有屁眼教主加持, 人人天下無敵,就可來去自如。BB仔,用下腦 ...
谢谢谢谢谢谢。爷爷。旁觀者 發表於 2022/11/6 01:30
请问爷爷是不是有古典故?谢谢谢谢谢谢爷爷。
高級模式 | 發新話題
換一個