返回列表 回覆 發帖

誰能笑到最後,笑得最好?

慈禧宣戰係咪岩/正義呢?
抽刀斷水 2022/11/12 23:42 提交

係硬輪膠
SEO tag,對聯
你都幾搞笑, 既然係下令
「and even asking the soldiers to shoot 'suspected Boxers' on the spot」

... 點解仲要排隊, 同班大叔帶腳鏈咁多鮫魚呢?
beebeechan 發表於 2022/11/10 00:10

基督多兩魚

圣经多旧魚《押韵于粤语》

【五餅
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
SEO tag,對聯
你都幾搞笑, 既然係下令
「and even asking the soldiers to shoot 'suspected Boxers' on the spot」

... 點解仲要排隊, 同班大叔帶腳鏈咁多鮫魚呢?
beebeechan 發表於 2022/11/10 00:10

基督黐膠花
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

基督教,尤好▶夺权
{慈禧}係硬輪膠【粤语粗言秽语===笨蛋】
beebeechan 發表於 2022/11/12 23:55
慈禧最最最昂膠(粤语粗言秽语===笨蛋),就是,

。冇派人认真认识基督教根本【圣经】阴毒&至阴毒。
係硬輪膠
beebeechan 發表於 2022/11/12 23:55

佢咁做既主要原因係咩呢?
佢咁做既主要原因係咩呢?
抽刀斷水 發表於 2022/11/13 15:33

有歷史研究者指出, 係因為佢收到假奏折, 軍機大臣榮祿報假料....話西方列國已同意要慈禧歸功(退位, 交還政權予光緒)。
慈禧咪漀合合...不去核實, 便下詔書........打柒班洋鬼子咁哩(所以係向11國宣戰, 唔係八國)

唔好笑慈禧, 今日都唔少呢類人...如黑暴期間好多信太子站打死人, 警察掟學生落樓, 警員警署強姦黑暴女, 爆眼女....等等
亞乜乜既反基料, 「標題水」既貼文.....都係慈禧翻版哩
(歷史....係歷久常新既事嚟..日日都在重演)
有歷史研究者指出, 係因為佢收到假奏折, 軍機大臣榮祿報假料....話西方列國已同意要慈禧歸功(退位, 交還政 ...
beebeechan 發表於 2022/11/13 23:36

咁點解會有人出假奏折,跣慈禧一鑊咁呢?
咁點解會有人出假奏折,跣慈禧一鑊咁呢?
抽刀斷水 發表於 2022/11/14 09:48

令人會做出陰質事的動機, 不外乎爭權力, 爭財富, 爭女人/男人
令人會做出陰質事的動機, 不外乎爭權力, 爭財富, 爭女人/男人
beebeechan 發表於 2022/11/14 22:07
例如- 基督教。
beebeechan 發表於 2022/11/14 22:07

所以慈禧只不過係權力財富異性爭奪之下的犧牲品或代罪羔羊而已,你仍覺得她唔岩或唔正義嗎?
所以慈禧只不過係權力財富異性爭奪之下的犧牲品或代罪羔羊而已,你仍覺得她唔岩或唔正義嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/15 09:58

慈禧係權力爭奪的犠牲品? 你真唔懂歷史

義和拳之初是打著「反清復明」,, 慈禧便清剿。
後來升格為「扶清滅洋」..慈禧就來撐腰, 縱容...
聽有大臣奏摺話要佢讓權給光緒, 就宣戰.
唔夠打時就掉轉頭向洋人求繞..(回京後向洋人, 聨軍贈冰墊西瓜..)
反轉頭大殺義和團討洋人歡心支持...
(係禍國秧民..唔係「犧牲品或代罪羔羊」

全部都係想攬住權力不放, 擁有既好野唔放得手..(都係幾正常既一個大陸大媽嚟)
慈禧係權力爭奪的犠牲品? 你真唔懂歷史

義和拳之初是打著「反清復明」,, 慈禧便清剿。
後來升格為「扶清 ...
beebeechan 發表於 2022/11/15 10:11

我係就「假奏折」一事對慈禧既評價啫,你又講咗去第二度。

既然係咁,我又講下第三度啦,咁無慈禧呢個人物,又點會激發到孫中山立志要推翻滿清呢?

破基督教千局,助 习主席恢复n出任党主席

SEO tag,对联
我係就「假奏折」一事對慈禧既評價啫,你又講咗去第二度。

既然係咁,我又講下第三度啦,咁無慈禧呢個人 ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/15 17:06
誠如旁观者爷爷曰,;;;

基督教传教士,冇料到,
说三道四
讲东讲南
广东广西,
底淆淆底混淆视听。
抵DEAL.!!!
我又講下第三度啦,咁無慈禧呢個人物,又點會激發到孫中山立志要推翻滿清呢?
抽刀斷水 發表於 2022/11/15 17:06

你呢種思維又繼續搞笑...
咁無清兵入關, 又無清朝哩
無吳三桂開關, 清兵又唔可以到中原..
無李自成得罪吳三桂, 吳三桂又唔會靠滿清
無明朝腐敗, 又無李自成起義.........

咁全世界都無哂罪人.....最大罪係女禍....造出了次等人(次貨)
回覆 114# beebeechan

教徒淨係識怪亞當夏娃食禁果,又唔諗下點解會有條蛇,天主又點解要整棵樹又唔畀食樹果。

如果無食禁果,咁就無全人類,無你又無我,無神父搞小童,無慈禧無孫中山……

乜都唔諗,所以就好容易求求其其話某人唔岩,某場戰爭係正義……
回覆  beebeechan

教徒淨係識怪亞當夏娃食禁果,又唔諗下點解會有條蛇,天主又點解要整棵樹又唔畀食 ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/15 23:47

有日抽仔發育, 青少年哩..係街到忍唔住摸摸個女生個胸, 搓幾野
你都會話: 又唔諗吓點解個女個波要咁堅挺sexy.....累到抽仔扯到咁勁..女人無波咪無事囉
(你就係呢類家長嚟?)

亞當厄娃犯罪後馬上要搵無花果葉遮醜......你..都係求求其其搵啲野嚟遮住罪惡, 幾「亞當」囉
回覆 116# beebeechan

所以我話「教徒淨係識怪亞當夏娃食禁果」真係無錯既。
你呢種思維又繼續搞笑...咁無清兵入關, 又無清朝哩
無吳三桂開關, 清兵又唔可以到中原..
無李自成得罪吳三桂, 吳三桂又唔會靠滿清
無明朝腐敗, 又無李自成起義.........

咁全世界都無哂罪人.....最大罪係女禍....造出了次等人(次貨) ...
beebeechan 發表於 2022/11/15 22:27
例如,你,基督,陈日君主教,朱耀明牧师 === 贱货
回覆  beebeechan

所以我話「教徒淨係識怪亞當夏娃食禁果」真係無錯既。 ...
抽刀斷水 發表於 2022/11/16 01:04

今日, 周圍都有「蛇」同「知善惡樹」架哩

你卦住睇堆污泥, 唔記得自己可以做蓮花

自詡出淤泥而不染,或覺得憑一己之力能成為出淤泥而不染的蓮花,這本身就是吃了禁果之後的墮落後果。
高級模式 | 發新話題
換一個