返回列表 回覆 發帖

耶穌代人贖罪是謊言

直到他驚覺死神逼近,無「天使」伺候,也無天兵天將救援,這時才又怕死起來,發出哀鳴:
「耶穌大聲喊著說:『以羅伊﹗以羅伊﹗拉馬撒巴各大尼﹗』繙出來,就是我的上帝﹗我的上帝﹗為甚麼離棄我?」《馬可》15:34
    幻想與現實,仍然膠結在他腦子裏,糾纏不清。(見《基督教是邪教嗎》P.216)
耶穌要自救. 隨時可調動12個師天兵嚟劈友都得, 幾時輪到班靚.
beebeechan 發表於 2022/11/24 04:23

真係「救主」,早就割頸,使搞咁多嘢。
耶穌遂對他說:「把你的劍放回原處,因為凡持劍的,必死在劍下。
beebeechan 發表於 2022/11/24 04:23

移鼠既話刀不好,為啥班靚一燒黃紙斬雞頭,就要牠們當埋條底褲都先買把刀?BB仔,你智商只有O,終生在妖書裏氹氹轉。事實是,移鼠是個暴恐份子,成日話要「做王」,一旦被擒釘死,班靚就吹,牠為人贖罪。稍有點理性嘅,就笑到碌地。
「信耶穌」都係行耶穌的道, 照他的話來做人。
beebeechan 發表於 2022/12/5 12:24

「人到我這裏來,若不恨自己的父母、妻子、兒女、弟兄、姐妹和自己的性命,就不能作我的門徒。」《路加》14:26
    移鼠又話有問借貸的不可推辭,你肯嗎?
    又話有敲門的必開門,你講個地址嚟聽下?
    你可有行牠的「道」?
    你不如「行」牠的道(穀道)好了。
所謂覺醒者, 實在是失了知覺, 大昏迷?
beebeechan 發表於 2022/12/5 12:30

覺醒者唾棄邪教,的確是覺醒了。「失了知覺,大昏迷」是你!
全知全能全善嘅天主真係偉大到呢⋯⋯
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/12 09:39

連牠兒子够唔够料「做王,都唔知叫「全知」。
    殺人焚城叫「全善」。
    自己變不出金銀財帛,要人捐獻叫「全能」。
    難怪妖徒顛倒是非黑白做人。
呢啲就係「原罪」既基因嚟
beebeechan 發表於 2022/12/12 11:30

妖徒殺人放火、姦淫擄掠、偷呃拐騙,算唔算原罪基因?
高級模式 | 發新話題
換一個