返回列表 回覆 發帖

敬畏vs厭惡

但是敬畏上主,是罪人所厭惡的
逃出魔幻紀 發表於 2022/11/20 11:52

所謂「上主」,是個殘暴不仁、滿手血腥嘅鬼物。厭惡這樣的東西,正正就是義人所為。
「義氣」都唔係實體。
因唔係實體,所以你係無義氣既?
beebeechan 發表於 2022/11/21 00:20

抽象概念與物質/物體不同,你鬼主是概念還是物體?按妖書所講,應屬物體,否則,就不會去屌瑪利亞。
地球適合生物種的環境, 只係天主為人而造, 仲係度身訂造的
beebeechan 發表於 2022/11/25 00:25

屁眼教主話,「上帝」就在牠肚子裏,只要求牠,托塔都應承。叫「上帝」出來,對大家講清講楚,不就明白了嗎?好過你謊話連篇嘅BB陳講一萬次啦。
我不曉得你們是哪裡來的
beebeechan 發表於 2022/11/25 02:14

唔得就係唔得, 講乜pairing 呀.
    又話係「先知」?點解唔知呢?
    從頭到尾,妖教教主到妖徒都是謊話連篇!
「神」呀嘛,乜唔得呢?
    邪教即是邪教,一話驗證即變縮頭烏龜。屁眼教主如是,叫佢跳崖,就話唔准試探。叫佢顯「神蹟」,又話永冇「神蹟」。叫佢燒死村民,就話係嚟「救人」。
    妖徒一個鳥樣,質疑「天主」無能滅罪,就話予人自由意志。
    那裏有正正經經回應過問題?真有種嘅,就承認無能。
當一個駕車者以敬畏上主的心來開車: 專重生命
beebeechan 發表於 2022/11/26 21:04

「天主」、屁眼教主從來就未珍惜過世人生命!BB仔你嘅「流料, 屎料當堅料就一大堆」。
傳教(指正統一啲既教會, 唔係全能神教會)係無佣既, 有時還要賠本, 放棄現在手上好既野。
beebeechan 發表於 2022/11/26 21:15

傳銷跟傳基督邪教一個鳥樣,一樣發展下線,泵人個個月交十份一收入,還有不定期嘅「奉獻」。
    你天誅妖教有「天主」將大牛落雨咁落Dup俾你嗎?煩弟肛妖窟存埋咁多儲備,還不是呃班戇鳩嘅血汗錢?你妖堂有將物業拿出來收留流浪者嗎?你爺爺叫極魔幻紀講個地址,佢死都唔肯,佢有「放棄手上好嘢」嗎?
你妖教就成日想住呃班戇鳩嘅錢。
    啞口無言就又講東講西。
BB仔,你有啥料呀?屁眼就有大把料。
你屁眼的是「神父」的「料」。
你成日「接觸」「神父」,經驗當然豐富。
高級模式 | 發新話題
換一個