返回列表 回覆 發帖

愚蠢與明智 —— 兩套標準,兩個層次

排斥?那要看排斥的是什麼。
    一個罪惡滔天嘅邪教,必須窮追猛打,人類才有安寧。 ...
旁觀者 發表於 2022/12/14 02:03

你隔嚟搬咗個單身女子入住, 你就打定佢梗係一樓一...
加以排斥, 窮追猛打, 找安寧?
罪惡滔天嘅邪教怎可同可憐弱女子相提並論?
BB仔,除咗講東講西,你有乜料呀!(屁眼就有料)
點解你仲好擁抱住佢架呢.....
beebeechan 發表於 2022/12/14 02:45

天安門黑暴同香港黑暴一樣源出基督教,
正常人同反基點解唔擁抱住佢(正義中國)呢?

基督教的衰野又扮唔知?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29703494&extra=&page=1
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
罪惡滔天嘅邪教怎可同可憐弱女子相提並論?
BB仔,除咗講東講西,你有乜料呀!(屁眼就有料) ...
旁觀者 發表於 2022/12/14 02:53

嘿....笑狠死
單身女子就是可憐弱女?
花甲老翁就係咸濕佬...
唔怪得知你會話基督徒就係殺人放火姦殺女人.

聯想力太白痴幼稚
天安門黑暴同香港黑暴一樣源出基督教,

leefeng 發表於 2022/12/14 03:03

原來中國咁多基督徒青年

傳教....真成功
原來中國咁多基督徒青年

傳教....真成功
beebeechan 發表於 2022/12/14 03:23

你都承認基督教滲透中國學校危害大中小學生,基督教禍國殃民嗱! ?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔怪得知你會話基督徒就係殺人放火姦殺女人.
聯想力太白痴幼稚
beebeechan 發表於 2022/12/14 03:21

你爺爺唔好似你同魔幻紀咁憑空作嘢,基督邪教罪惡滔天,史不絕書,唔到你否認!
我哋係天主教徒, 就同你講天主教既觀點。
天主教係教信佛, 道, 回, 猶, 都是明智的,不是愚蠢的 , 只是不 ...
beebeechan 2022/12/12 11:50 提交

天主教哪經哪章說信耶氏以外的神佛仙及道理是明智?

天主教哪經哪章說不信耶氏神的,不信神創世道理,不信耶穌是神,為明智?
神揀選世上愚拙、軟弱的.
天主教哪經哪章說信耶氏以外的神佛仙及道理是明智?

天主教哪經哪章說不信耶氏神的,不信神創世道理,不 ...
昊暠昺 發表於 2022/12/16 15:01

你講得好啱,我不嬲都話呢度係坦白人嘅討論區,各抒己見。睇到你喺呢邊發言咁耐,已經知道咗你係選擇咗同基督徒唔同嘅路,我同你分別行緊嘅係殊途不同歸嘅路。
你講得好啱,我不嬲都話呢度係坦白人嘅討論區,各抒己見。睇到你喺呢邊發言咁耐,已經知道咗你係選擇咗同 ...
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/16 16:17

人地問緊問題,你就答「你講得好啱」,即係點?

老師:同學A,請你解答1+1=?
同學A:你講得好啱
老師:???
天主教哪經哪章說不信耶氏神的,不信神創世道理,不 ...
昊暠昺 發表於 2022/12/16 15:01

你無知地不知道有這文件,公告存在:
天主教梵二會議決議《教會對非基督宗教態度》
1965年,你出咗世未,還是在賴屎賴尿的
人地問緊問題,你就答「你講得好啱」,即係點?

老師:同學A,請你解答1+1=?
同學A:你講得好啱
...
抽刀斷水 發表於 2022/12/16 20:43

Ok,明白你的理解角度和思維方式。
你無知地不知道有這文件,公告存在:
天主教梵二會議決議《教會對非基督宗教態度》
1965年,你出咗世未, ...
beebeechan 發表於 2022/12/16 21:37

態度?咁當中有冇說信仙佛及其道理是明智的呢?
昊暠昺 發表於 2022/12/17 16:19

你以為神打,問米,占卜,落降頭,養鬼仔等都係「宗教」,就不是明智,簡直是失智。
Ok,明白你的理解角度和思維方式。
逃出魔幻紀 發表於 2022/12/17 00:39

我都明白你了。
你以為神打,問米,占卜,落降頭,養鬼仔等都係「宗教」,就不是明智,簡直是失智。 ...
beebeechan 發表於 2022/12/17 19:03

你答非所問,果真失智。
你答非所問,果真失智。
昊暠昺 發表於 2022/12/21 17:10

你問既:

咁你又認為「神打,問米,占卜,落降頭,養鬼仔等都係」 都係「道理」嚟咩?

宗教當不成,連「道理」也不配

莫非你懂的「佛」,也是與「神打,問米,占卜,落降頭,養鬼仔」卦鉤的?
看你「信仙佛」。。。。也是佛妖同路
回覆 57# beebeechan

邪教是否宗教?
回覆  beebeechan

邪教是否宗教?
抽刀斷水 發表於 2022/12/22 00:37

如是一樣,又何需要加個標籤:「邪」
如是一樣,又何需要加個標籤:「邪」
beebeechan 發表於 2022/12/22 03:55
你 ‘’正西樣‘’,根本无须加個標籤:「邪」

SEO tag,对联。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個