返回列表 回覆 發帖

北極光的穿越旅程

天主哪儿子同凡人结婚生子?
上流寄生族 發表於 2023/1/11 01:43

聖經有多處用「神的兒子」形容天使,包括墮落天使。
關於極光,想補充一點:必須冇雲、天黑、冇光污染先至可以睇到極光。我睇到嗰日係冇雲兼皎月當空,明亮的月光同雪地嘅反光嚴重減低咗極光嘅可見度,勝在嗰日嘅極光屬中上程度(大約5級),光污染下仍然見到,仲睇到紫色勁嘢。真正嘅極光就係咁上下,最多8、9級再勁啲,但無論如何都唔會出現商業雜誌或旅行社廣告嗰啲照耀大地嘅超光極光,嗰啲係人為調節電腦參數嘅假嘢,根本冇可能睇到。
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/11 01:54

嘩嘩嘩!
原來咁多人P圖?
只有你一個係純正的照相? !

奇的是,
一個比P圖衰千億倍的「人為杜撰老作偽造嘅假嘢耶穌教」你就信到十足十?

人地個個去睇極光,拍到的照片就只是「人為調節電腦參數嘅假嘢」?

睇極光在世界各地是一件十分普通的事,
你們基督教徒簡直是自大成性,慣於自吹自擂,不知羞恥為何物!

你講慣大話,篇篇都在吹牛說謊,學十足你個邪教耶穌一樣!
你更是腦殘而且智商係零以下一千!

上網一Google,網上有千萬人去看極光拍的照片,根據你的低B言論,都是P圖「人為調節電腦參數嘅假嘢」了?

從你既言論可以判斷你是不折不扣的大話精!
https://www.google.com/search?
q=%E5%8C%97%E6%9E%81%E5%85%89&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjRrsrdzL38AhWgMDQIHRlhAyoQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1313&bih=602&dpr=1.46

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
根據經書記述,冇人要求佢製造個世界出來,純粹係自己屎窟痕講一句要有光,然後就自我陶醉以為整得好好,其實搞出個大頭佛。本來咁關我叉事,但係佢又要我出世,咁就麻煩到我,仲好意思又要我信呢樣信嗰樣?
Don't know where God is but the Devil is in the details
但係佢又要我出世,咁就麻煩到我
沙文 發表於 2023/1/11 06:13

你咁怕麻煩, 可以隨時叫停, 退出架喎

自主權仲係在你手...
不如話你係到「獻世」仲好哩

不過個世界咁好: 有好野食, 有靚紅酒嗒, 有索女昅...又可以去Tiger Beach 摸鯊摷蟹
睇怕你都係唔捨得咁早走
之前經已麻煩咗我嘅,都要compensated咗我先至走㗎, 好似呢啲工友咁, 唔通唔使出糧就返鄉下咩
https://www.ftvnews.com.tw/news/detail/2023109I05M1
Don't know where God is but the Devil is in the details
任何嘢都係光榮天主嘅
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/11 00:39

咁係咪「凡事感恩」既意思來源?
聖經有多處用「神的兒子」形容天使,包括墮落天使。
谢谢谢谢谢谢。先生。逃出魔幻紀 。赐教 寄生虫 發表於 2023/1/11 01:57
请问先生,有关之圣经?谢谢谢谢谢谢
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
謝謝逃版友凍天雪地凍到騰騰震都關顧本網,真是蓬蓽生輝。

北極光真是人間美境,期望我也有機會可 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 09:51

北極光的確真是人間美境,但未必要「冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的無人區⋯⋯,一路走到大地的盡頭」先至睇到,參加旅行團坐旅遊巴士住芬蘭玻璃屋酒店都可以舒舒服服咁睇。

自己滕來騰去主要係想「體驗苦寒極地的人類生活」,但喺白茫茫風雪中冇路燈嘅冰路上駕駛都幾危險下,行得慢就阻位後面嘅車,自己成為慢駛車隊隊長,不但增加後方爬頭車輛嘅危險而且嘥自己時間,行得快又增加事故風險(同對頭車擦撞或者自己冼出路基),特別係堅握左顛右簸嘅軚盤漆黑中迎住兩盞大光車頭燈同貨櫃或大巴高速擦肩而過嗰種電光火石感覺,沿途見過十幾部滑出路邊無法自救嘅失事車輛,有啲爛晒車頭有啲喺雪坑中空轉打滑。

無論如何,體驗生活又好,體驗極光又好,兩者所睇到嘅都係人間美景,都體驗到天主嘅光榮。
北極光的確真是人間美境,但未必要「冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/12 19:05

狼來了的大話就是你個基督教!

你們基督教徒既然肯信大話教,又肯無恥的把大話千百萬倍傳播開去,
證明你們基督教/徒已經達到【無恥無極限】!

被人踢爆就拿拿聲寫未必要「冒著漫天風雪....月球地貌似的」來兜?
謊話永遠是謊話,睇你既描述,已經知道你講慣大話的教徒!

芬蘭看極光勝地的旅行社竟然讓客人自駕?
又沿途【十幾部滑出路邊無法自救嘅失事車輛,有啲爛曬車頭有啲喺雪坑中空轉打滑】讓客人可以沿途欣賞汔車失事表演?
唔知在「旅遊客人安全條例」下,要不要賠到旅行社甩䃿咁呢?

無論喺雪坑中果啲車輛是當地人或旅遊的客人,在任何 High risk 的 road condition 之下,
旅行社係唔會俾你自己駕駛既,就算俾你自己駕駛,前面都一定會安排一個導遊帶路,你們或者可以跟住行!
萬一你碌咗落坑,你瓜咗老襯,旅行社一樣要賠到甩䃿!

如果你又再兜,係你自己組團,自己租車,你自己做領隊…云云
乜你曾經日日自駕去過芬蘭睇極光咩?
咁熟路,可以【自己滕來騰去主要係想「體驗苦寒極地的人類生活」】? ? ?
知道去邊處可以catch到極光?

咁你又作假誇張其詞【冒著漫天風雪】? ,【踏過千年冰河】? ,【跨越被火山灰蕩平的森林】? 【和月球地貌似的無人區】?
乜原來你部車可以在千年冰河上行駛?或讓你【踏過】?

冒著漫天風雪你都可以自駕游,真是十足你個耶和華七日創世 ( 你個耶和華忘記製造太陽風,或佢根本唔暁有太陽風的存在?
老鼠chan話係太陽光變成極光,呵呵),耶穌復活,馬利亞性零受孕一模一樣的幻想大話精!

你從開始作傳教廢文到呢篇為止,全部都是幻想大話隨口噙,
呃下你澳門同香港班冇去過外面的低B冇腦教徒就得嘅!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
通篇似大話西游,好一個大冒險家!就像牠話「天堂」裏個個都特別受尊崇,講到似層層,好似真嘅去過一樣。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
唔係喎,真係有8天自駕遊睇北極光既package:
抽刀斷水 發表於 2023/1/14 01:36

唔係嘛抽刀網主,連你都混亂埋一份?我幾時有話過我去芬蘭自駕遊?我幾時有話過我去追尋北極光?
唔係嘛抽刀網主,連你都混亂埋一份?我幾時有話過我去芬蘭自駕遊?我幾時有話過我去追尋北極光? ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/14 08:26

我睇到你果段:「自己滕來騰去……自己成為慢駛車隊隊長……特別係堅握左顛右簸嘅軚盤漆黑中迎住兩盞大光車頭燈同貨櫃或大巴高速擦肩而過嗰種電光火石感覺」

唔係你自駕咩?咁堅握軚盤既係邊位?邊個有電光火石感覺?
我睇到你果段:「自己滕來騰去……自己成為慢駛車隊隊長……特別係堅握左顛右簸嘅軚盤漆黑中迎住兩 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/14 11:18

係我揸軚,不過我從未講過喺芬蘭揸。如果係芬蘭,相信會舒服好多,環境親善而且啲人特別nice。
係我揸軚,不過我從未講過喺芬蘭揸。如果係芬蘭,相信會舒服好多,環境親善而且啲人特別nice。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/14 12:13

你上一段先講完「參加旅行團坐旅遊巴士住芬蘭玻璃屋酒店都可以舒舒服服咁睇」,下一段就形容自己堅握軚盤,咁樣好難令人唔會混淆既。

咁你究竟係响邊度自駕睇北極光呢?
你上一段先講完「參加旅行團坐旅遊巴士住芬蘭玻璃屋酒店都可以舒舒服服咁睇」,下一段就形容自己堅 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/14 17:23

冰島。有不同難度級數嘅自駕/攀山涉水冒險路線任君選擇,不過真係有一定危險性,出發前資料搜集同裝備都要做好啲。
冰島。有不同難度級數嘅自駕/攀山涉水冒險路線任君選擇,不過真係有一定危險性,出發前資料搜集同裝備都 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/14 20:20

有機會我都想去下,有聞Iceland跟Greenland的名字剛好相反,Greenland其實無乜綠草,常年冰凍;Iceland反而無乜冰,氣候比較暖。
有機會我都想去下,有聞Iceland跟Greenland的名字剛好相反,Greenland其實無乜綠草,常年冰凍;Icel ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/14 20:47

都唔好話。冰島好多冰川,今年好多暴雪,我去之前睇網上消息行車視距五米,仲有撞車,閉翳到我呢⋯⋯,去到之後視距變返一百米以上,最尾一日仲睇到極光。你趁後生值得去探險,火山溫泉地貌等旅遊資源豐富,夏天冇極光(因為天唔黑)。聽講格凌蘭冇乜嘢玩,北極熊?
信了耶穌教果然個個【信主得精神病】,語無倫次!
冰島嘅「邊牧」好大隻,啲毛又粗又硬,唔知係咪混咗血。https://www.xiaohongshu.com/user ... ;apptime=1673747573
高級模式 | 發新話題
換一個