返回列表 回覆 發帖

北極光的穿越旅程

在大都會長大生活的人, 縱日都是看到的都是人造東西, 人的發明真偉大!
少見神造的大自然.....比較難領悟到神創。
回覆  逃出魔幻紀

逃版友可分享一些照片,給我們開開眼界。
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 00:20

睇相又點及得現埸?
係電視睇放煙花...........不是味兒
我每次開燈之前都讀經:天主說:『有光!』
然後先致襟制,可以達到相同果效,較方便又唔駛凍到痾尿成冰柱 ...
沙文 發表於 2023/1/9 01:50

你唔交電費就無「天主」哩
回覆  beebeechan

有電多,賣翻畀hydro都得
沙文 發表於 2023/1/9 02:33

呢副野, 都先要有天主既光才能行

有電多,賣翻畀hydro都得
沙文 發表於 2023/1/9 02:33

唔好咁招積
天主只要派啲雀仔嚟便可以使人既發明黯然無電

都係撳個掣方便啲
咁不如直接睇太陽啦, 洗L捱凍?極光都係要有太陽先至有啫!
沙文 發表於 2023/1/9 03:04

你都唔知野係極光, 同日光唔同架喎

真係話和牛同水牛肉....大家都係牛肉, 無分別咁
跟團同自由行又好大分別既,我以為逃版友係自由行既添。
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 14:42

你以前都好少理低B feng啲帖架喎
乜近排佢亂講野時你都嚟附和既?
真係跌咗volt?
咁不如直接睇太陽啦, 洗L捱凍?極光都係要有太陽先至有啫!
沙文 發表於 2023/1/9 03:04

有啲常識既人都知唔好直望太陽, 望得幾分鐘就眼都盲咗。
太陽光轉成極光就可以直望勒。

經上常以強光來比喻天主。
天主造出來的光已經咁大威力, 何況係第一手的光?
所以, 經上說人不可以直望, 看YHWH....不然就會死。
天主示人,要化身成人...要化成焚燒中的灌木, 要以天使形象顯現給亞巴郎...要以聖神(風, 白鴿)與人相遇。 人才可以直望。

真係好似人睇北極光咁
網友咁熱心,我都唔執輸contribute10月份Bahamas tiger beach睇虎鯊。我睇完都唔覺造物主好大能奇妙

其實幾撻五顏六色喺度飄飄下有咩咁出奇?

...
沙文 發表於 2023/1/10 07:35

又即係睇世界杯......廿幾人爭個波踢之嘛, 有乜好睇

仲要爭住現埸睇, 係電視睇唔得咩
痾屎就唔神奇既,但狗能夠將食物變成屎,又可以將屎變成食物,咁就真係好神奇喇,絕對值得讚嘆一番 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/10 16:29

呢到忽然嚟咗兩隻物種:海底之蛙同食屎狗
我讀得書少,你唔好呃我,世上只有海蛙,沒有海底之蛙,因為蛙類係兩棲類,唔可以响海底生存既。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/10 23:31

介紹你識: 海底之蛙沙文
但係佢又要我出世,咁就麻煩到我
沙文 發表於 2023/1/11 06:13

你咁怕麻煩, 可以隨時叫停, 退出架喎

自主權仲係在你手...
不如話你係到「獻世」仲好哩

不過個世界咁好: 有好野食, 有靚紅酒嗒, 有索女昅...又可以去Tiger Beach 摸鯊摷蟹
睇怕你都係唔捨得咁早走
咁多人去過睇極光拍的美麗圖片,你都够胆話人地是P圖?
leefeng 發表於 2023/1/19 01:15

你無常識, 更無科學常識。
北極光五彩十色既影象, 是人用肉眼在現埸看不到的, 睇到有色也不艷麗。
拍攝時要加各種濾光鏡片, (甚至是後期加工,P圖)才有色彩繽紛既相片。

所以, 去睇極光, 係永遠睇唔到在旅行社職員向你推介時照片上的景色

全壇最識野少嗰件都應該係你

全壇最識野少嗰件都應該係你.

你不如學下下流虫咁, 只擦擦馬屁, 執人口水沬...唔好參與咁多「辯」
白痴果個係你!
乜你去過睇北極光咩?如果冇,收爹啦!

我話係美麗,冇話係艷麗,你白痴成咁,還衰多口 ...
leefeng 發表於 2023/1/19 05:20

岩勒..岩勒...
你罵街, 罵娘 就得喇
千其唔好學人講需要有知識既野
(你條屎料集一路係咁加長緊)
高級模式 | 發新話題
換一個