返回列表 回覆 發帖

北極光的穿越旅程

新年伊始,我冒險跑到北極圈的邊緣,體驗苦寒極地的人類生活。整個經歷就像一次時光隧道的穿越旅程 —— 冒 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/8 19:22

根據正常的智識同知識,有北極光都還未有你個耶和華啦,更不要吹你個耶穌同馬利亞了!
而且北極最早的地主是愛斯基摩人,科米人、雅庫特人、可汗人、曼西人、楚科奇人、多爾干人、科亞克人、南特西人、恩加納桑人、塞爾庫比人、青卡格赫人、伊特爾曼尼人、阿留申人、拉普人、鄂溫人、鄂溫克人、恩特西人、印第安人等。
識你個神係老鼠!

愛斯基摩人...係信奉什麼神的呢?

愛斯基摩人...信奉的眾神中,最有名的是空氣之神。海神。月亮神。
咦?乜唔見以色列個猶太人果個吹牛大話妖神耶和華耶穌同馬利亞嘅?

愛斯基摩人...信的多是阿拉斯加原住民宗教、因紐特宗教、薩滿教、萬物有靈信仰!

點呀?耶穌教又想組織恐怖傳教隊去迫佢地放棄自己既信仰去信耶穌?
唔信就滅佢地族,殺曬佢地既父母,捉曬愛斯基摩人..啲仔女入集中營去改造?
唔肯信耶穌教的就性侵強姦,然後再虐待弄死班愛斯基摩人...兒童,埋在北極圈的邊緣?

基督教徒睇北極光係假既,陰謀滲透入各處搶地殺人,擴張基督教勢力係真既!
連南北極咁大自然既樂土都唔肯放過?
一個心腸咁黑同污穢既教,創世救世?揾鬼信啦!
耶穌教應更正為殺人滅族的死亡邪教!信者必死教!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的無人區⋯⋯,一路走到大地的盡頭;驀然間,眼前出現了絢麗燦爛

逃出魔幻紀 發表於 2023/1/8 19:22

基督教徒講大話真係厚顏無恥到不用打草稿!

冒著漫天風雪會看到極光嗎?
答案係:下雪天肯定是無法看到極光的,即使是多雲天氣,
由於雲層過於濃厚,也會對極光所呈現出來的視覺效果產生影響。

而且去看極光的人或團體,亦唔會需要「冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的無人區」咁行行下,就驀然出現北極光的啦,你呃下未去過的人就得嘅!

【極光是一種等離子體現象, 它是由太陽風帶電粒子流進入地球磁場時,被南北兩個磁極所吸引,使這些電粒子移動時就會釋放出熱,使大氣層發亮。極光是出現在夜空中的光芒,它可能藍、綠、或是粉紅色的。它時而靜止,時而又像是水流一樣細細擺動。 】

同你個大砲吹牛基督教係完全冇毛錢關係,還面皮九尺厚咁吹『有光!就有了光。 」? ? ?

基督教徒放篤屁都掛住用黎傳教?知唔知個醜字㸃寫架?
(不過你講大話同誇大吹牛的事件已經唔係第一次,你經常用作假來傳教,真係衰過狼來了!)

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
謝謝逃版友凍天雪地凍到騰騰震都關顧本網,真是蓬蓽生輝。

北極光真是人間美境,期望我也有機會可 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 09:51

你聽鬼佢UP吖,正一滿口大話友!

佢地想去傳教呃人就真,一班神棍揸住架車,半路見到小小極光又吹牛皮作到要〖冒著漫天風雪冒險跑到北極圈的邊緣〗?

超,去參加睇極光團,在外國祇不過普通料,幾百蚊有交易。

機場接送(任何時間)、專業導遊(國/粵/英/台語)、現代化設備木屋別墅(現代化洗手間)
• 每晚酒店住宿、可選擇酒店(部分酒店含早餐)
• 觀賞極光:原住民獵戶木屋、帳篷、冰湖上各種場景賞極光、專車追逐極光(視天候狀況)
• 免費提供專業各種主題場景極光拍照服務,極光照片不再單調
• 租用禦寒衣物(费用另計): 含外套(連帽)、雪褲、手套、雪靴

想睇極光容乜易吖!

.

大砲友逃出魔幻紀的描述:冒著漫天風雪踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林月球地貌似的無人」,
誇大吹到冇晒影,似唔似耶禍華的先有樹後有光?
又或者似唔似耶穌的扮死三不像,馬利亞蕩婦扮聖母吖嗱? !

參加睇極光團根本唔使【冒險】同【冒著漫天風雪】,
而且係有導遊安排非常享受的旅行團黎架!
所謂【冒險】等同耶穌代死,【冒著漫天風雪】都竟然可以見到極光真是神蹟咯!

.
跟團同自由行又好大分別既,我以為逃版友係自由行既添。
抽刀斷水 發表於 2023/1/9 14:42

香討有位版友就答了這個問題:

“ 咪就係,去北極邊有自由行?佢以為是日本北海道自駕遊
教徒同個教都一模一樣,靠幻想吹噓,所以話,有咩教就有咩教徒”

.
你以前都好少理低B feng啲帖架喎
乜近排佢亂講野時你都嚟附和既?
真係跌咗volt? ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 22:44

你個天主真利害,製造大光小光,又做埋太陽風超高速等離子體,
但又低B到管唔惦一條蛇同兩個人,然後又誇口自己係創世的阿乜水?

你咁低B的確係需要信一個低B的幻想神話故事,啱你!

.
有啲常識既人都知唔好直望太陽, 望得幾分鐘就眼都盲咗。
太陽光轉成極光就可以直望勒。

經上常以強光來 ...
beebeechan 發表於 2023/1/9 23:35

太陽光轉成極光?
信了低B神的基督教徒的確低B無極限! ! !

.
關於極光,想補充一點:必須冇雲、天黑、冇光污染先至可以睇到極光。我睇到嗰日係冇雲兼皎月當空,明亮的月光同雪地嘅反光嚴重減低咗極光嘅可見度,勝在嗰日嘅極光屬中上程度(大約5級),光污染下仍然見到,仲睇到紫色勁嘢。真正嘅極光就係咁上下,最多8、9級再勁啲,但無論如何都唔會出現商業雜誌或旅行社廣告嗰啲照耀大地嘅超光極光,嗰啲係人為調節電腦參數嘅假嘢,根本冇可能睇到。
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/11 01:54

嘩嘩嘩!
原來咁多人P圖?
只有你一個係純正的照相? !

奇的是,
一個比P圖衰千億倍的「人為杜撰老作偽造嘅假嘢耶穌教」你就信到十足十?

人地個個去睇極光,拍到的照片就只是「人為調節電腦參數嘅假嘢」?

睇極光在世界各地是一件十分普通的事,
你們基督教徒簡直是自大成性,慣於自吹自擂,不知羞恥為何物!

你講慣大話,篇篇都在吹牛說謊,學十足你個邪教耶穌一樣!
你更是腦殘而且智商係零以下一千!

上網一Google,網上有千萬人去看極光拍的照片,根據你的低B言論,都是P圖「人為調節電腦參數嘅假嘢」了?

從你既言論可以判斷你是不折不扣的大話精!
https://www.google.com/search?
q=%E5%8C%97%E6%9E%81%E5%85%89&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjRrsrdzL38AhWgMDQIHRlhAyoQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1313&bih=602&dpr=1.46

.
北極光的確真是人間美境,但未必要「冒著漫天風雪,踏過千年冰河,跨越被火山灰蕩平的森林和月球地貌似的 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/12 19:05

狼來了的大話就是你個基督教!

你們基督教徒既然肯信大話教,又肯無恥的把大話千百萬倍傳播開去,
證明你們基督教/徒已經達到【無恥無極限】!

被人踢爆就拿拿聲寫未必要「冒著漫天風雪....月球地貌似的」來兜?
謊話永遠是謊話,睇你既描述,已經知道你講慣大話的教徒!

芬蘭看極光勝地的旅行社竟然讓客人自駕?
又沿途【十幾部滑出路邊無法自救嘅失事車輛,有啲爛曬車頭有啲喺雪坑中空轉打滑】讓客人可以沿途欣賞汔車失事表演?
唔知在「旅遊客人安全條例」下,要不要賠到旅行社甩䃿咁呢?

無論喺雪坑中果啲車輛是當地人或旅遊的客人,在任何 High risk 的 road condition 之下,
旅行社係唔會俾你自己駕駛既,就算俾你自己駕駛,前面都一定會安排一個導遊帶路,你們或者可以跟住行!
萬一你碌咗落坑,你瓜咗老襯,旅行社一樣要賠到甩䃿!

如果你又再兜,係你自己組團,自己租車,你自己做領隊…云云
乜你曾經日日自駕去過芬蘭睇極光咩?
咁熟路,可以【自己滕來騰去主要係想「體驗苦寒極地的人類生活」】? ? ?
知道去邊處可以catch到極光?

咁你又作假誇張其詞【冒著漫天風雪】? ,【踏過千年冰河】? ,【跨越被火山灰蕩平的森林】? 【和月球地貌似的無人區】?
乜原來你部車可以在千年冰河上行駛?或讓你【踏過】?

冒著漫天風雪你都可以自駕游,真是十足你個耶和華七日創世 ( 你個耶和華忘記製造太陽風,或佢根本唔暁有太陽風的存在?
老鼠chan話係太陽光變成極光,呵呵),耶穌復活,馬利亞性零受孕一模一樣的幻想大話精!

你從開始作傳教廢文到呢篇為止,全部都是幻想大話隨口噙,
呃下你澳門同香港班冇去過外面的低B冇腦教徒就得嘅!

.

信了耶穌教果然個個【信主得精神病】,語無倫次!
喺冰島又好,芬蘭又好,挪威瑞典阿拉斯加俄羅斯都好,睇極光都係講彩數。我離開冰島一個禮拜之後,去玩嘅人 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/17 10:27

原來基督教徒睇極光都係一樣要講彩數?
乜唔係你個神知道你呢隻忠心既奴才想睇極光,你個主子說:『有光! 』就有了光。 」嗎?

.

基督教徒大話吹爆咗,就TVB東拉西扯!
夏天嘅冰島係咁樣嘅:1),2) ,24個鐘都係天光,光殘殘睇唔到極光,而且天氣唔夠凍浸藍湖溫泉唔過癮。所 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/18 10:28

「信耶穌果然係會得精神病」!
某大話精神病人語無倫次地說:

1-新年伊始(這裡描述係冬天去的冰島),我冒險跑到北極圈的邊緣,體驗苦寒極地的人類生活。.. 冒著漫天風雪,踏過千年冰河,..
2-夏天嘅冰島係咁樣嘅.24個鐘都係天光,光殘殘睇唔到極光,..所以如果俾我再去,都係會揀冬天這裡描述係夏天去的冰島

結論:新年伊始冒著漫天風雪 VS 夏天嘅冰島而且天氣唔夠凍

3-驀然間,眼前出現了絢麗燦爛的北極光! (這裡描述係新年伊始,冒險跑到北極圈的邊緣,睇到冇P圖的北極光
4-睇極光都係講彩數 (這裡描述係睇唔到有北極光,因為夏天嘅冰島係咁樣嘅.24個鐘都係天光,光殘殘睇唔到極光

結論:新年伊始冒著漫天風雪睇到冇P圖的北極光 VS 夏天嘅冰島24個鐘都係天光,光殘殘睇唔到極光

難怪要用TVB來做遮醜布,同耶稣教一模一,大話謊舟!

.
你由頭錯到尾,冇半次講得啱。咁激動,何必呢?建議你邀請兒孫或朋友幫下眼由頭到尾睇一次,然後解 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/18 13:04

重死撐,扮高深,裝假狗做乜啫,
你不是強調全個網的極光圖都是P圖,冇可能睇到咁靚既極光咩?
究竟係你在亂噙無為,或是你的吹牛術認真差呢?
你邊忽睇到我會為件大炮友激動吖?
你只不過係大炮耶稣黨:大話精!
你睇得邪書性經多得滯,幻想當事實?
重唔趣趣地認咗佢啦,信教的人思覺失調好普通既事,香討台大把,你唔係唯一的啦!

.
你由頭錯到尾,冇半次講得啱。咁激動,何必呢?建議你邀請兒孫或朋友幫下眼由頭到尾睇一次,然後解 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/18 13:04

次次吹牛當事實,不如你來做耶穌,你比佢吹得勁啲!
你老人家唔好咁激動,實在的,求其邀請一個你嘅兒女、孫仔、蚤仔或親戚朋友幫下眼由頭到尾睇一次,然後解 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/18 15:19

阿孫,你搏命兜係冇用既!
除了你爺爺我,全版人都睇住你語無倫次,講大話唔眨眼!
咁多人去過睇極光拍的美麗圖片,你都够胆話人地是P圖?
同你個耶穌邪教一樣,狂妄自大,謊話連篇。
你們個邪教/徒最利害一樣野係:不知羞恥為何物,自吹自擂,狂妄自大,説謊當食生菜!

你無常識, 更無科學常識。
北極光五彩十色既影象, 是人用肉眼在現埸看不到的, 睇到有色也不艷麗。
...
beebeechan 發表於 2023/1/19 04:42

白痴果個係你!
乜你去過睇北極光咩?如果冇,收爹啦!

我話係美麗,冇話係艷麗,你白痴成咁,還衰多口?
學人插乜野口阻住爺爺教訓一個二個不肖子孫? !

你們基督大話教徒一隻二隻最叻講大話!
作假作到製造一個神棍教出來性侵強奸細路仔,斂財,殺人放火的一群賤貨! ! !

.
全壇最識野少嗰件都應該係你.

你不如學下下流虫咁, 只擦擦馬屁, 執人口水沬...唔好參與咁多「辯」 ...
beebeechan 發表於 2023/1/19 05:15

你冇資格值得任何人同你「辯」!
你爺爺我現在係插緊你把賤口!
旁觀者爺爺係用擂漿棍插緊你個屁股!
上流寄生族爺爺插緊你個天靈蓋!

各位爺爺幫手送你去見神棍耶穌性母馬利亞,等你地一家在地獄團聚食炭過年!
岩勒..岩勒...
你罵街, 罵娘 就得喇
千其唔好學人講需要有知識既野
(你條屎料集一路係咁加長緊) ...
beebeechan 發表於 2023/1/19 05:24

冇知識得過你們信個妖孽神棍基督教?
今天你們又想強姦邊一個細路仔呀?

高級模式 | 發新話題
換一個