返回列表 回覆 發帖

點解基督徒價值觀會扭曲?

回覆  beebeechan

最後咪又係冇有怕咁上天堂!有煉獄!教徒姦淫擄略冇有怕 ...
天人…. 發表於 2023/1/16 10:42

咁你呢啲路聽途說者就唔好擅自用你自己既神學觀嚟修改人地既教義, 話煉獄係乜屏障保護傘哩

最後咪又係冇有怕咁上天堂!有煉獄!教徒姦淫擄略冇有怕 ...
天人…. 發表於 2023/1/16 10:42

咁如果煉獄係沖涼咁, 過下冷河, 十幾分鐘就完事.....咁就真係無有怕既
哦,咁即係原來連煉獄都唔使,教徒個個隨便姦淫擄略冇有怕,神父攪男童攪女童攪修女就係教徒隨便姦淫擄略都冇有怕嘅好榜樣
哦,咁即係原來連煉獄都唔使,教徒個個隨便姦淫擄略冇有怕,神父攪男童攪女童攪修女就係教徒隨便姦淫擄略都 ...
天人…. 發表於 2023/1/16 10:58

哇....你曉唔曉睇中文架?!!!

你將我既#82 歪曲成#83.....你真係擅長纂改囉..改到亞媽都唔認得, 仲勁過中世紀時既抄經者
回覆 84# beebeechan

總之教徒個個姦淫擄略冇有怕,因為有神父做好榜樣

總之教徒個個姦淫擄略冇有怕,因為有神父做好榜樣
天人…. 發表於 2023/1/16 11:25

呢嗰正一係你用你自己既觀點嚟扭曲人地既教義....真係本論題既人版

回覆 86# beebeechan

神父攪男童攪女童攪修女先至係本論題嘅官方樣版

天人…. 發表於 2023/1/16 11:38

本論題係你開既, 都唔係講神父攪男童攪女童攪修女

真係開題9翕容易, 能論就難矣
咁下次唔使寫標題哩.....自由題 (標題寫:9翕)
回覆 88# beebeechan

本論題就係講聖經扭曲教徒心理、價值觀、思想,而神父攪男童攪女童攪修女就係官方人版

天人…. 發表於 2023/1/16 11:38

我真唔明神父攪男童攪女童攪修女, 因為讀咗邊一本被抄寫員修改既經書然後心理、價值觀、思想被扭曲先照做

不如你吹埋係金庸既搞陰真經傳咗去西方, 俾抄寫員抄埋落經到, 神父當咗係教義囉..
(反正你都唔使拎論據出嚟...狗吠成性)
回覆 90# beebeechan

拿,呢啲就係潛移默化嘅厲害,你仲未明白,證明你仲未從當中醒來

拿,呢啲就係潛移默化嘅厲害,你仲未明白,證明你仲未從當中醒來 ...
天人…. 發表於 2023/1/16 12:09

「醒」咗係變成你咁膠既話
不如瞓多陣
回覆 92# beebeechan

咦?!乜你把口咁嘅?!睇嚟除咗神父係本主題嘅官方人版外,你都係本主題嘅官方教徒人版嚟喎

咦?!乜你把口咁嘅?!
天人…. 發表於 2023/1/16 12:45

「咁」即係點?
詞未達意啵
回覆 94# beebeechan

心照不宣啦

心照不宣啦
天人…. 發表於 2023/1/16 12:57

詞窮又理短, 不如不宣
回覆 96# beebeechan

你又再一次展現你作為本主題嘅人版本質啦

天人…. 2023/1/16 13:05 提交

講過既說話又要拎番嚟再講,擺明就係詞窮哩喎。

天人…. 2023/1/16 13:05 提交

說話循環再用,好環保喔
咁多口舌之爭無用啦,教徒本質如何扭曲,明眼人看在眼裡嘅
高級模式 | 發新話題
換一個