返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 你認為這個世界究竟有沒有神?

你認為這個世界究竟有沒有神?

以上問句,相信許多人都被問過,尤其是被傳教的時候。

這條表面淺顯的問題 ...
抽刀斷水 發表於 2023/1/31 17:52

世界如果有神,肯定不是基督教果三件中東鬼佬鬼婆大話精!

神,不是給現代的低智基督徒去自high,自我陶醉神會對他們如何如何…
神,是會在第一個教徒性侵小孩子,去為傳教滅族,殺人放火的那一刻,已經在公眾面前,劈死了這些壞佢名聲的賤貨,不會任由他的教徒去沒完沒了的性侵幾十萬,幾百萬個小孩子的。
如果基督教的神對自己教徒做的惡事完全冇反應,已經回答了樓主的問題,沒有基督教的神!

至於世界上有沒有其他的神或精靈,肯定有!
例如香港其中一位最出名的黃大仙是在記載中救人無數,這樣的神是正面的,正能量的信念!

基督教果三件中東鬼佬鬼婆,究竟有什麼正面的記載呢?
水浸瘟疫殺得人多?性侵?搶處女?咒罵?懲罰世世代代?
這些怨毒的經文種入教徒個腦,教徒的虛偽面孔一旦遇到不合意的事,馬上變臉,再也假裝不下去囉,教徒心底的怨毒情緒一爆不可收拾,跟住要斬人開槍殺人來宣洩。
所以,基督教沒有神只有魔!
一個魔教只能出邪魔妖孽。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
初時睇啲乜「超越時空」「時光機」既劇集覺得係大話西遊
依家睇下呢條友.....真係1900一個義和團超越咗嚟 ...
beebeechan 發表於 2023/2/1 02:28

不如你解釋下你個神點解做埋咁多被人垢病既谎言同衰野,好事不為吖?
你信佢就要接受佢咒你冚家既咒语:罪人,罪犯

又解釋下你個聖母除了被性侵生了件耶穌出來之外,有乜野救人幇人的功積?係冇!

再解釋下你個耶穌除了自吹是神子之外,醫下病人(華陀醫人多過佢),趕下鬼(張天師叻過佢),水上飛下,咁叫做神呀?
本爛鬼邪經上寫的什麼耶穌的所謂道理,都唔知係邊一個阿茂東抄西抄寫既垃圾廢文?

耶穌究竟有做過乜野救世既事實?靠反政府被處死呀?
咁香港監獄班反政府基督教徒個個都是耶穌咯?或者靠吹呀!

基督教係世界上最燃荒謬同白痴既所謂信仰,想舔以色列鬼個屁股都唔使咁猴擒,咁唔要面吖!

.

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你講得冇錯。我曾經開貼講過呢個問題,亦都引用個天主嘅話嚟證明佢確實係安排咗唔少「想挑戰傳教者」曲線 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/2/1 22:35

你鬼拍後尾枕自己招認咗「我相信呢個係天主嘅安排」基督教徒強奸細路仔,
販賣嬰兒斂財,殺印第安人滅族,四處殺人放火無惡不作,
挑釁異見異教以達到傳教和滅異教之目的,教唆黑暴兇殘打殺老人家,
傾覆社會國家秩序達到賣國媚洋之目的…

你個天主的安排真是除了好事不為之外,萬惡必安排!

.
我點會唔知道佢哋都係「想挑戰傳教者」呢?不過我係話你淨係睇到面頭嗰浸,睇唔到現像背後嘅實質啫。我曾 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/2/1 21:49

講到論點論據辯論已經有N多實例,
已經有N多權威人士的引證,N多出書證明你個天主是廢噙的「邪教」啦!

你除咗做縮頭烏龜唔敢睇这些事實之外,就是自我陶醉,自我膨脹以為係天主派你做代表来找人辯論好威風?
又唔知自己的所謂論點論據辯論幼稚兼白痴,將本爛鬼性經的廢話一段一節重複貼來貼去?

在你狐假虎威做高官司機揸車入大陸,卒腳指賭博的時候,別人已經將你們本垃圾抝到冇野抝啦!
一本爛鬼性經,千瘡百孔,漏洞N處,簡直係垃圾,拎去填海都會污染咗個海!

講真吖,如果你唔將垃圾經文抄来抄去,貼完又貼,你根本冇任何墨水去傳教,
你只是一個冇思考能力既傳音機器,去傳銷邪教危害人類社會既人渣,
在各論壇,你只不過是俾人消磨時間的一個跳梁小丑吧了!

.
我而家中意集中討論,已經戒咗風花雪月發噏風好耐啦
逃出魔幻紀 發表於 2023/2/2 09:21

你討論個屁,
你除了將一段段廢經貼完又貼,加鹽加醋既假見證,
再加一大堆擦鞋你個天主點點啟示你,
你又點點感動要怎樣怎樣做隻忠實既狗奴才去感恩你個主子,去榮光你既主子!

當你們聚集足夠榮光天主既勢力,當然少不了反社會反國家!
究竟基督教徒點樣榮光天主呢?

就是,把中國人的土地上獻給外國人以色列人,自己乖乖做隻順從的殖狗!

舔中東鬼主屁股而活(當然少不了舔洋鬼金主的金錢),為主死為主亡為主跌落屎坑房,臭名遠播!

.
所以我成日都提呢句經文:「敬畏上主,是智慧的開始」(聖詠集111:10)。抽刀你身為一網之主,因為唔敬畏 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/2/3 16:08

你自己陶醉於做奴才的喜悅(自以為),冇人阻你。
但從你出現在離教至到今日,大家有目共睹:你係越來越語無倫次,謊話連篇!

遠既唔講啦,近近地的每逢佳節倍思親,同你老豆老母去浸溫泉咧,
你老豆老母去得大陸山區度假村浸溫泉,一定係同你一齊住澳門啦,對不?
豆潤咁細既澳門,竟然要「倍思親」?

看來你信咗耶穌一定360日將父母置之不理?另外果5日就帶佢地,
當Covid邊防透明,唔駛隔離,你個天主將你隱形,揸車一直衝入中國內地,去山區浸溫泉定啦? !
(而且係特别只有你一家人咁疏乎,幻想Covid每年都去浸温泉?)

我都費事提你個「倍思親」的另一個意思咯,
信了耶穌教,出現幻覺,幻想,幻聽,在你的文字裡已經表露無遺!

一陣又話去睇極光,又要冒著危險,又芬蘭,又冰島,
咁好機會,點解唔吹埋你個天主駕著極光來同你見面啫?

.

回覆  leefeng
    你地唔好咁啦,佢係有權保持緘默既。

教徒來本壇的目的,大多數係想改變他人,並不 ...
抽刀斷水 發表於 2023/2/3 09:40

呢條友十足十同佢個教一樣,除了講大話,吹牛,老作之外,
佢敢答我地咩!
高級模式 | 發新話題
換一個