返回列表 回覆 發帖

逃出魔幻紀及beebeechan救命

佢咁辛苦搵錢養我, 點捨得賣
沙文 發表於 2023/3/11 00:06

養你唔難, 你食得幾多
成日炒股, 輸多嬴少, 嬴就嬴粒糖輸時輸間廠, 呢樣先弊家火
到時我1德納賣L曬全副身家, 佢即刻拉開我褲鏈含住由頭舐到袋, "老公你快啲硬返喇" ...
沙文 發表於 2023/3/10 23:58

要做哂全套先硬得起, 你都幾反應遲鈍
我老婆一哄埋嚟就硬
會唔會敏感得滯呀
沙文 發表於 2023/3/11 00:22

或者係我嗰件索過你嗰件好多呢
咁咪係囉, 冇咗佢, 我搵碌竹補倉咩
天主賜佢畀我, 但係又冇回報喎, 我都唔好意思 ...
沙文 發表於 2023/3/11 00:13

你早以身相許哩..
啲精幾億幾億咁過數俾佢

下次加多幾錢愛心嚟䟴佢
基督教徒最叻就是把別人的說話意思扭曲,然後扮道貌岸然的偽善者去指指點點!
.
呢度冇人譏諷真是有缺陷的人。
leefeng 發表於 2023/3/11 00:48

我好少屌人, 呢舖唔屌鳩你我不快。

呢到邊個成日貼啲殘障人, 天生有缺陷人既相出嚟 既呢?
回覆  beebeechan

上面嗰張唔係天生殘障人, american horror story 劇照嚟㗎, actress: Sarah Paulson

...
沙文 發表於 2023/3/11 02:07

佢leefeng成日賴屎, 唔跟得咁多
分別在於,我唔會輕易將創作作品當成事實咁睇之嘛。
抽刀斷水 發表於 2023/3/11 02:34

有啲人話耶穌唔係歷史人物, 咁保祿係咪呢?
保祿...是創作。。。或是記載
回覆  抽刀斷水
係呀,我都認為其實進化做智人十分笨七。做古猿好過。
可能 ...
沙文 發表於 2023/3/12 14:29

點解做古猿好過做智人呢
回覆  抽刀斷水

可能係中文人自作聰明,homo sapiens並冇話智唔智

中文人無自作聰明喎
sapien 拉丁文就係指wise, who knows....咁解架喎
你認為譯知人, 好過智人?
回覆  抽刀斷水
係呀,我都認為其實進化做智人十分笨七。做古猿好過。
可能 ...

沙文鐘意做古猿一個好處, 可能就係見阿沙咁索, 就拉佢返山窿到扑...唔怕俾差人拉

呢樣就係我欣賞貴的背景教哲學思想之處。

我認為猶太佬這古仔根本係analogy. 古猿即是 ...
沙文 發表於 2023/3/12 22:54

食前係完美智人
食禁果後是壞旦智人
thank you for your information.既然都開始咗sapien, 咁或唔駛耶和華啦 ...
沙文 發表於 2023/3/12 22:46

咁點解一啲古猿無喇喇變咗有「智」
曱甴比人早出現, 進化咗咁耐, 又唔見曱甴有同人般的智慧既
as I said. 世事總是有幸有不幸。有些古猿不幸地有咗智
點解我對阿仔好?我生佢出來其實係因為我對佢唔住 ...
沙文 發表於 2023/3/12 23:04

你又唔好戴住灰色眼鏡嚟睇人生。
你老荳射野搞咗你出嚟
依家你可以性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視...計埋都唔止八福樂哩

(你亞仔未來仲可以享用AI 智能老婆 , 扑野唔使睇老婆心情面色...福樂大過你)
天有不測風雲人有旦夕禍福

樂要有好彩先有
人生8苦就一定有

圍起上來點都唔著數 ...
沙文 發表於 2023/3/12 23:33

好彩都唔一定快樂
早前你拎嚟個位 Howard Hughes 本來好彩, 收尾幾年佢好不快樂
天有不測風雲人有旦夕禍福

沙文 發表於 2023/3/12 23:33

咁彩數嚟到時, 你都抗拒唔到, 收到手軟
https://globalnews.ca/video/9444133/ontario-man-wins-major-lotto-max-twice-in-a-month-for-grand-total-of-1-8m
Ontario man wins major Lotto Max twice in a month for grand total of $1.8M

有啲人行運行到腳趾尾....

衰運,好運幾時來...機會都係均等, 好隨機。
不公平中也有公平
原來你又係反基臥底黎?同逃出魔頂到恆!
你都係贊成盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建 ...
leefeng 發表於 2023/3/13 00:25

咁你又錯勒, 我享受「盡情吃喝,開心婚嫁,營營役役地買賣、種植、建造,性事綿綿無絶期, 高潮迭起, 周圍有阿sa susanna相伴,  日有紅酒送牛扒, 日進斗金, 華廈車乘, 享用5G網絡, 夜睇8K電視.」之時, 並未

對耶穌基督的預告嗤之以鼻並拋諸腦後;

happy之餘, 會感恩喎
我都感恩。唔知感畀邊位啫。
to whom it may concern 得唔得?
沙文 發表於 2023/3/13 00:51

都OK架...
宗徒大事錄中保祿去到雅典, 見當地人都拜一個「未知的神」。。
懂感恩已經好過當係「老奉」咁.....唔錯架哩
至少, 踏出咗破處一步
回覆  抽刀斷水
解釋唔到全部現象。很多動物都冇照顧仔女,例如海龜,好似爬蟲類都唔興湊仔。要照顧仔女的 ...
沙文 發表於 2023/3/13 03:46

唔止唔照顧, 仲當仔女係點心...開餐

轉死性咯。從前埃及佬拜下巴力就鬼屌咁聲,後來放寬咗咩? ...
沙文 發表於 2023/3/13 04:01

埃及佬拜巴力架咩??
尺尺先
公平就係, 痛苦就人人一定有
八苦之中, 最多免一苦: 有些人唔使病都死, 係咪好彩就唔知喇 ...
沙文 發表於 2023/3/13 06:35

唔使捱一年半載臥床病痛先死, 賴屎賴尿...諗下...其實係好死....係福份嚟
高級模式 | 發新話題
換一個