返回列表 回覆 發帖

我認為這個topic很值得探討

我幼讀聖賢書, 識得”朝聞道夕死可矣《論語.里仁》”
聽你講咪仲好

您責任好大㗎唔好講錯嘢呀

Don't know where God is but the Devil is in the details
我幼讀聖賢書, 識得”朝聞道夕死可矣《論語.里仁》”
聽你講咪仲好
您責任好大㗎唔好講錯嘢呀 ...
沙文 2023/2/20 04:24 提交

只怕我講錯時你都未曉指正
我受咗佢咪得咯。
有咩後果都係您害嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
我受咗佢咪得咯。
有咩後果都係您害嘅
沙文 發表於 2023/2/20 06:30

又同你講下天主教理點講
即係我有心講錯嚟跣你一鑊既話, 咁我先有罪
係因我唔曉, 無心講錯...唔係罪嚟

你俾人亂點一通......你都唔使孭鑊既
咁咪得咯,您可以放心了。
害咗人都唔駛唔安樂,可以好L過癮陰陰嘴,您就偷著樂吧
咁咪得咯,您可以放心了。
害咗人都唔駛唔安樂,可以好L過癮陰陰嘴,您就偷著樂吧 ...
沙文 發表於 2023/2/20 10:35

第一, 你都唔知我講既係岩定係錯
第二, 你更唔知我係咪有心嚟講錯
1. I don't have to care你講既係岩定係錯
2. I don't have to care 你係咪有心嚟講錯
畀足膽你喺度9噏你仲有啲咩唔放心?
1. I don't have to care你講既係岩定係錯
2. I don't have to care 你係咪有心嚟講錯
畀足膽你喺度9噏你仲 ...
沙文 發表於 2023/2/20 11:00

9噏屬於你
我頂多都係8度半

再者, 呢到早已係9噏者之家哩
8.5夠曬啦。害到人唔接受福音駛幾多度啫?多謝先喎
8.5夠曬啦。害到人唔接受福音駛幾多度啫?多謝先喎
沙文 發表於 2023/2/20 12:57

呢到福音, 忽音(下流虫係總代理)都有, 任選...悉隨尊便
係呀,biodiversity百花齊放集思廣益對於進化好有好處。千祈唔好一言堂,所以教會得閒都要分裂下,咁思想就唔會僵化
係呀,biodiversity百花齊放集思廣益對於進化好有好處。千祈唔好一言堂,所以教會得閒都要分裂下,咁思想就 ...
沙文 2023/2/20 13:26 提交

Biodiversity 時仍有dominant  species 既。
Religious population 是人類的 dominant species.
Christian 是religious population 的 dominant species.
Christians 的 dominant species 是甚麼?你知道嗎?
Christian 是religious population 的 dominant species.
beebeechan 發表於 2023/2/19 21:48

知否世事常變嗎? Market share唔會成日都係咁
知否世事常變嗎? Market share唔會成日都係咁
沙文 2023/2/20 15:03 提交

挑….呢啲咪又係Malthusianism既變種嚟。
不靠譜的囉
聖神放大假,連我咁脆弱都搞唔掂,好難怪唔睇好貴教咯
聖神放大假,連我咁脆弱都搞唔掂,好難怪唔睇好貴教咯
沙文 發表於 2023/2/20 16:54

炒股有圖片派, 睇慣心電圖, 呢個係阻力位, 好難頂穿, 總要定, 有錢淨

拎出啲亞巴郎信德....「上主自會照料」
咁又係,亞巴郎信德毫不動搖唔知幾多個堅持,至今都係唔信耶穌
佢以為扮太子可以呃到班客仔,點知佢地堅持等正牌默西亞
咁又係,亞巴郎信德毫不動搖唔知幾多個堅持,至今都係唔信耶穌
佢以為扮太子可以呃到班客仔,點知佢地堅持 ...
沙文 發表於 2023/2/21 01:28

基督徒同猶太佬大家都係在等默西亞來臨架喎
尼西亞信就有此一句: 祂還要光榮地降來, 審判生者死者...
一個是等默西亞第二次來, 一個是等祂第一次來。
真有料就梗係一次過搞掂,唔會工就開咗,人就走咗,幾時返黎執埋手尾?唔知,唔係我話事,問事頭啦。

reputation差的裝修佬就係咁
真有料就梗係一次過搞掂,唔會工就開咗,人就走咗,幾時返黎執埋手尾?唔知,唔係我話事,問事頭啦。

reputation差的裝修佬就係咁
沙文 發表於 2023/2/21 05:05

你唔曉裝修事唶
同你跣咗灰...都唔係嗱嗱聲就鬆油架嘛
要等佢乾透先
高級模式 | 發新話題
換一個