返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

回覆 100# beebeechan
個仔求魚,畀條蛇佢咩?3舊夠update咩?
各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂畀Rockefeller做仔」經書就係唔肯講。

反而嗰尐冇人想知全城人生痔瘡、割包皮就敘述到鉅細無遺。屌,您整到本經幾吋厚,講埋曬尐全城人割包皮生痔瘡呢尐無謂嘢,仲要話我好唔信?
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆  beebeechan
個仔求魚,畀條蛇佢咩?3舊夠update咩?
沙文 發表於 2023/3/2 01:10

經上不時都有人做少少, 天主便做多多的例子。
我哋俾3嚿出嚟, 抽水就會做多多呢
回覆 103# beebeechan

sent
各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂 ...
沙文 發表於 2023/3/2 01:35

唔可以一個沙文腦想到老既
即使落入咗達利特種姓, 都有機會彈出既
達利特都有唔少susanna架

印版達利特洛克非勒都有
各位都眼見,對於我想知道的「天主用咩標準決定邊個靈魂畀達利特種性做仔,邊個靈魂畀沙通天做仔,邊個靈魂 ...
沙文 發表於 2023/3/2 01:35

你不如申請入畜道哩
隻隻一模忍樣, 無分別勒, 亞媽都唔分得出邊個打邊個
回覆 105# beebeechan

您又喺度倒米

"印度憲法之父阿姆倍伽爾本身就是賤民出身,他在爭取到應有的教育機會之後,成功考取大律師的執照,並受到尼赫魯總理的支持(儘管尼赫魯總理本身是婆羅門),舉辦了多次賤民集體皈依佛教的活動,生前令超過50萬賤民得以脫離種姓制度之枷鎖。"

sent
沙文 發表於 2023/3/2 02:03

我都腥咗
(不方便貼出收據, 等抽水認數勒)

您又喺度倒米

"印度憲法之父阿姆倍伽爾本身就是賤民出身,他在爭取到應有的教育機 ...
沙文 發表於 2023/3/2 02:31

所以咪話, 執咗條曳籤唔係死刑嚟,
最緊要都係睇你本身係咪爛泥.......
回覆 106# beebeechan
我讀書不多,您不要一再騙我
並唔係阿媽都唔認得

how do cheetah mothers ID their cubs?
Cheetah mothers identify their cubs primarily through their sense of smell. When a cheetah mother gives birth to her cubs, she licks them clean and covers them with her saliva, which leaves her scent on their fur. This scent helps the mother to recognize her cubs, even in a group of other cheetah cubs.

Additionally, the mother cheetah may also use vocalizations and visual cues to identify her cubs. She may make distinct vocalizations to call her cubs or use different body postures or movements to communicate with them.
我讀書不多,您不要一再騙我
並唔係阿媽都唔認得

how do cheetah mothers ID their cub ...
沙文 發表於 2023/3/2 02:38

你讀咗書都係讀屎片哩
「阿媽都唔認得」係個俚語..你真係要照粒粒字咁解?
咁大雨落狗屎哩.....你真係出去鏟屎?
創世紀天主咀咒條蛇要成世吃土.....有啲人就真係以為條蛇係食泥既

how do cheetah mothers ID their cubs?
Cheetah mothers identify their cubs primarily through their sense of smell.
沙文 發表於 2023/3/2 02:38

會唔會都有啲cheetah會投訴, 點解佢係咖喱味咁香, 我係芝士味既?好唔很公平喎
我讀書都唔多, 唔曉答
創世紀天主咀咒條蛇要成世吃土.....有啲人就真係以為條蛇係食泥既
beebeechan 發表於 2023/3/1 10:43

鬼食泥咁聲你聽過未呀? 應該就真係鬼食泥

what makes you think 天主需要上您身借您把口解釋畀我聽?佢自己冇口咩?
我又唔係唔得閒聽佢講, 平時返工放工塞車都係聽收音機㗎喇, the channel is open.
what makes you think 天主需要上您身借您把口解釋畀我聽?佢 ...
沙文 發表於 2023/3/2 04:30

你醒番少少哩,
呢啲係植入式廣告, 依家好興架

好似咁, 一個外景就賣咗七八個廣告
what makes you think 觀眾會睇咁L耐commerical break 都唔轉臺?您間廣告agency係條橋諗得絕?script作得好?copy寫得貼地?定係talent顔值高?
Don't know where God is but the Devil is in the details
what makes you think 觀眾會睇咁L耐commerical break 都唔轉臺?您間廣告agency係條橋諗得絕?script作得 ...
沙文 發表於 2023/3/2 06:15

至少你都仲未轉台
就快轉㗎喇, 我記得以前喺香港4As規定閒日每小時最多6分鐘廣告,
現時Ontario CRTC 規定閒日每小時最多4分鐘廣告
若果過時電視台要罰錢, 但睇時段有較寬鬆規定
貴教因住變佳視, ATV

貴區就嚟又有新規矩:

https://www.rfa.org/mandarin/Xinwen/7-02142023143242.html

唔可以再淨係講曬天主

可喜可賀

現時Ontario CRTC 規定閒日每半小時最多4分鐘廣告
沙文 發表於 2023/3/2 06:25

你係咪又係問個壞鬼chatGPT架?
last time I checked.....係一小時最多12分鐘喎
唔同時段又會有啲唔同.唔係簡單一兩句講得曬
however, 我好似怪錯咗貴教, 我啱啱做咗啲channel surfing, 原來個個台都係咁L樣, 通常都係搵個和尚出嚟講經, 菩薩就匿埋, 另一個台都係搵條鬍鬚佬戴住頂白色帽啱啱沉沉悶到發mo........

點解啲big boss硬係唔肯出面嘅呢?我哋人類真係渺小到唔值得佢哋咁做?
唔同時段又會有啲唔同.唔係簡單一兩句講得曬

沙文 發表於 2023/3/2 06:51

你成日都扑落地就話挪砂, 不如搬去沙田住哩
你英文唔差, 應睇得明
https://crtc.gc.ca/eng/television/publicit/publicit.htm
高級模式 | 發新話題
換一個