返回列表 回覆 發帖

你有想過自己千代子孫的事情嗎?

君王任意行事您又鬼屌咁聲啫。天主叫唔好食生果係啱嘅,不過唔知點解佢要種棵樹響嗰度咁屎窟痕 ...
沙文 發表於 2023/3/5 00:12

天主都叫你老婆可以隨意少, 唯老婆以外不要少....
但四周圍又鬼咁多susanna, 蘿莎蓮嚟引你。。。。點解呢
如世界只得你同你老婆, 仲交帶同你講「老婆以外不要少」真係屎窟痕 .囉
我唔係AI, 我能夠handle 佢講反話
人係照佢image造,所以佢都好明白人嘅心理,愈係唔畀就愈想要。細個嗰陣老豆又鉤叫唔好睇playboy啦。如果佢特登買一本攞喺度,佢根本就係想您睇
Don't know where God is but the Devil is in the details
又即係咁:老婆請一個靚過自己嘅姐姐,咁係咩意思?唔通咁我都唔明咩
發夢咩?哪有老婆好似天塵咁痕
Don't know where God is but the Devil is in the details
過了幾天,在互聯網討論區看到S先生提出了這樣一個「天問」:「如果根據佛教的理論,我做不成石油大亨洛克菲勒的兒子是因為我前世縱慾過度犯了淫誡 ,那麼我認命;但是如果根據基督宗教的理論,人沒有前世,每個靈魂都是第一次來到這個世界, 這樣我就不服氣了,天主是根據什麼標準去安排哪個靈魂做哪個人的兒女的呢?他憑什麼不安排我做富豪的兒子呢?」我就用聖經中天主向以色列人頒布的十誡的第一誡回答他:「除我之外,你不可有別的神⋯⋯凡惱恨我的,我要追討他們的罪,從父親直到兒子,甚至三代四代的子孫愛慕我和遵守我誡命的,我要對他們施仁慈,直到他們的千代子孫。」(出谷紀20:5-6)
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/4 21:50

看來佛教的理論是,種善因得善果,簡單合理。

基督教的理論是,可以殺人強姦,碎屍煲湯乜都得,只要信我,我就包庇佢。
如果不信我,話之佢好事做盡,仁慈善良,我一定咒到佢從父親直到兒子,甚至三代四代的子孫冚家鏟。
係咪咁呀?
以你們基督教的教義,強權惡霸天主的什麼屁十誡悪毒咒語,似乎你們個天主才是魔鬼啵!?

除非個腦有病和犯賎的人才會相信你們基督教吧?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
凡係童男童女,通通要進「天主」肚皮,最終變成一篤篤臭屎,有乜好諗呢?
天主都叫你老婆可以隨意少, 唯老婆以外不要少....
如世界只得你同你老婆, 仲交帶同你講「老婆以外不要少」真係屎窟痕 .囉
beebeechan 發表於 2023/3/4 08:14

你嘅analogy 啱啱調轉咗。
天主係話乜生果都食得淨係呢果樹唔食得
所以應該係:
乜女人都上得, 淨係老婆唔上得
"你有想過自己千代子孫的事情嗎? "

好似話而家係最後一代, 仲想乜L嘢:

上海男子一句我們是最後一代意外驚爆網絡
你嘅analogy 啱啱調轉咗。
天主係話乜生果都食得淨係呢果樹唔食得
所以應該係:
乜女人都上得, 淨係老婆唔 ...
沙文 發表於 2023/3/5 01:09

你咁仲抵死。。。。。
明明益你: 乜女人你都可以少, 淨係唔好小susanna...咁大優惠..
你都忍唔到, 係都要伸手入susanna條裙到
(不過, 男人就係咁衰, 少不到的susanna是遺憾的)

好似大媽話下星期股票暴升呀!
你訓哂身落去咩
回覆 28# beebeechan

摸下冇破誡喎
回覆  beebeechan

摸下冇破誡喎
沙文 發表於 2023/3/5 02:47

耶穌話鹹鹹濕濕咁昅女, 已經係犯罪哩
咪埋眼摸囉
回覆  beebeechan

摸下冇破誡喎
沙文 發表於 2023/3/5 02:47

咁我摸下你老婆又得唔得? (最多我都咪埋隻眼咁摷)
唔該得啩, 主耶穌都成日摸女人㗎啦

8:14          耶 穌 到 了 彼 得 家 裡 、 見 彼 得 的 岳 母 害 熱 病 躺 著 。
8:15          耶 穌 把 他 的 手 一 摸 、 熱 就 退 了 . 他 就 起 來 服 事 耶 穌 。
唔該得啩, 主耶穌都成日摸女人㗎啦

8:14          耶 穌 到 了 彼 得 家 裡 、 見 彼 得 的 岳 母 害 熱 病 躺 著 ...
沙文 發表於 2023/3/5 02:54

咁即使係覆手,...都係「摸」哩
唔知彼得外母點樣服事耶穌呢?
屌唔知點解我成日都係咁心邪
唔知彼得外母點樣服事耶穌呢?
屌唔知點解我成日都係咁心邪
沙文 發表於 2023/3/5 02:57

唔好咁心邪
馬爾谷福音係咁講
耶穌上前去,握往她的手,扶起她來,熱症遂即離開了她;她就伺候他們
斟茶遞水唶
啱啱好番即刻咁操勞?劇情唔係好合理。
我咁衰9格,老婆啱啱病好,我都唔忍心畀佢自己斟水啦。

"愛妻妳瞓響度等為夫斟水餵妳飲"

啱啱好番即刻咁操勞?劇情唔係好合理。
我咁衰9格,老婆啱啱病好,我都唔忍心畀佢自己斟水啦。
"愛妻妳瞓響 ...
沙文 發表於 2023/3/5 09:11

咁都要伯多祿外母做得先得....唔通暈陀陀咁仲做咩
另外, 都係外母自願做, 唔係班男人要佢服待
唔通好似耶穌醫10個麻瘋, 事畢, 9個拍下籮柚唔見人咩
所以聖經古仔角色塑造就係唔到家。
耶穌同伯多碌作為role modle, 就算老人家自願都要insist佢多休息食多尐骨膠原……要show 畀世人睇基督教對耆老呵護備至。

我都係咁對外母。等我老看在眼裡,就算日後畀佢捉到我行差踏錯,念在我對佢媽咪好,就唔會做到咁盡。咁先係做人處世之道
高級模式 | 發新話題
換一個