返回列表 回覆 發帖

你有想過自己千代子孫的事情嗎?

所以聖經古仔角色塑造就係唔到家。
耶穌同伯多碌作為role modle, 就算老人家自願都要insist佢多休息食多尐 ...
沙文 發表於 2023/3/5 12:19

唔好外母就係老人家.
古時猶太仔十零歲就娶老婆, 老婆都係16樓下....佢老母又係十零歲就嫁....
伯多祿外母咪30-40到唶.....仲好鬼索都未定
即係cougar, 更應憐香惜玉。三十零,同耶穌咁年紀,摸手摸腳
嗱唔好話我心邪,係您自動爆料
Don't know where God is but the Devil is in the details
好似大媽話下星期股票暴升呀!
你訓哂身落去咩
beebeechan 發表於 2023/3/4 10:03

唔係大媽話。係人口專家咁講

https://www.project-syndicate.or ... y-yi-fuxian-2023-02
即係cougar, 更應憐香惜玉。三十零,同耶穌咁年紀,摸手摸腳
嗱唔好話我心邪,係您自動爆料 ...
沙文 2023/3/5 12:46 提交

耶穌摸過伯多祿外母隻手。幾章後又有件仲後生、卜卜脆既女仔(會堂長個女,十二、三歲)嚟搵耶穌摸。說明耶穌信譽口碑好,夠專業,唔會好似你對Susanna 咁,肯定會成機抽水。
佢有冇抽水, 經書冇詳細記載, 不過佢自己咁講:

好樹不能結壞果子,壞樹也不能結好果子。

呢啲就係貴教嘅果子

至於我自己, 都有深刻反省常常不能自的手多多,但由於我始終都係小學讀天主教學校, 中學讀新教學校, 長時間薰習之下, 真係好難免 癲狂柳絮隨風舞,輕薄桃花逐水流
Don't know where God is but the Devil is in the details

至於我自己, 都有深刻反省「常常不能自已的手多多」,但由於我始終都係小學讀天主教學校, 中學讀新教學校, 長時間薰習之下, 真係好難免 癲狂柳絮隨風舞,輕薄桃花逐水流
...
沙文 發表於 2023/3/5 18:39

你這果子:「常常不能自已的手多多」, 癲狂柳絮隨風舞,輕薄桃花逐水流有没有產地標紙?
是產自「小學讀天主教學校」,, 還是「中學讀新教學校」?

唔係中學先盛產菠, 蘿, 葡萄咩?
新教都係貴教生出來,都有產地標紙啦,唔係您駛乜L嘢認親認戚?
明明您得1.3B輸醫屍難幾條街,勉強拉埋新教就話啱啱贏番個馬鼻
新教都係貴教生出來,都有產地標紙啦,唔係您駛乜L嘢認親認戚?
明明您得1.3B輸醫屍難幾條街,勉強拉埋新教 ...
沙文 發表於 2023/3/5 22:57

又要咁睇
天主教既1.2B, 係一人一票選出嚟既首長
醫屍難既1.9B, 係人大投票咁....

要睇埋質素既
1人1票?我唔知原來您又有份神聖1票失覺曬
1人1票?我唔知原來您又有份神聖1票失覺曬
沙文 發表於 2023/3/5 23:06

哦...1人1票唔係指選教宗

係指選信/唔信
這都是天主的聖意。佢中意醫屍蘭曡馬過貴教,起勢製造靈魂畀佢地用,您吹脹咩?鬼叫您生得少
這都是天主的聖意。佢中意醫屍蘭曡馬過貴教,起勢製造靈魂畀佢地用,您吹脹咩?鬼叫您生得少 ...
沙文 發表於 2023/3/5 23:34

既然講到係天主既計劃, 佢既旨意, 更加唔需要憂慮。
總要定, 有錢淨
耶穌既「平息風浪」俾咗啓示

(依家係你挖出嚟搵啲野擔心唶, 唔係我哋啲天主教徒擔心)

呢啲就係貴教嘅
...
你這果子:「常常不能自已的手多多」, 癲狂柳絮隨風舞,輕薄桃花逐水流」
沙文 發表於 2023/3/5 18:39

你這果子:「常常不能自已的手多多」, 癲狂柳絮隨風舞,輕薄桃花逐水流」, 就好似橙咁, 唔係淨係加州出產架喎....
有南非橙, 西班牙橙, 智利橙...仲有廣東馳名的杏家橙
您呢種attitude幾好,值得在貴教promo. 唔夠疊馬係天主旨意,佢終於realized醫屍難好過catholic
您呢種attitude幾好,值得在貴教promo. 唔夠疊馬係天主旨意,佢終於realized醫屍難好過catholic ...
沙文 發表於 2023/3/5 23:55

唔係講人頭既
民長紀中記下, 當年米甸人大軍來侵,
基德紅只係挑300人就攪定了135000米甸大軍
既然您都同意係天主旨意令醫屍難疊馬,咁即係佢都肯定4個老婆原則。我都係響應下天主感召啫
您呢種attitude幾好,值得在貴教promo. 唔夠疊馬係天主旨意,佢終於realized醫屍難好過catholic ...
沙文 發表於 2023/3/5 23:55

唔通「你老婆嗰教」係蒲無人定勝天架咩?
唔係講人頭既
民長紀中記下, 當年米甸人大軍來侵,
基德紅只係挑300人就攪定了135000米甸大軍 ...
beebeechan 發表於 2023/3/5 08:02

原來人少就叻尐,咁您又唔夠佛教人少喎
既然您都同意係天主旨意令醫屍難疊馬,咁即係佢都肯定4個老婆原則。我都係響應下天主感召啫 ...
沙文 發表於 2023/3/6 00:04

咁你去當伊斯蘭囉....去阿富汗哩...正宗啲
慕住道先,抽取其中精粹來試行修練,循序漸進
高級模式 | 發新話題
換一個