返回列表 回覆 發帖

精彩! 現實間諜戰

A Real-life Spy Story
How the downfall of one intelligence agent revealed the astonishing reach of C ...
沙文 發表於 2023/3/11 10:43

呢到發文, 一忌長篇....二忌雞腸
你兩樣都衰哂
挑我幾長都發過
沙文 發表於 2023/3/11 21:56

發之嘛
有無人睇
您話忌發,唔係忌睇喎
您諗嘢係味同耶穌一樣?叫人賣身家又唔話咩價
沙文 發表於 2023/3/11 22:06

發...唔係想俾人睇
你發乜......不如發情去哩
傳福音又夠唔志在人信唔信,但總之點都要傳下。
您又唔返屋企傳宗接代
沙文 發表於 2023/3/11 22:21

咪即係點解新教會要搵生鬼靚仔做牧師 (唔係睇有幾多神學訓練, 有無聖召), 係拉到客
把口齒唔得既神父講道使人恰眼瞓
起碼中國冇殖民過任何國家,還算ok啦。
leefeng 發表於 2023/3/13 02:01

我呸你哩!!

(1)中國共產黨不殖民..是強佔
中共在1951年以武力強迫西藏簽署「中央人民政府和西藏地方政府關於和平解放西藏辦法的協議」(簡稱十七條協議),作為侵佔西藏的法律依據。

(2)

中共对内蒙强推“汉化” 内蒙古律师怒了:赤裸裸违宪!
https://www.aboluowang.com/2020/0908/1498340.html

(那些曾批評 (leefeng有份)加拿手政府與教會推行寄宿學校, 滅絕原著民民化的....看不看到現在是重演了, 換換主角演員而已)

(3)不叫殖民地, 但已很殖民
1947年成立內蒙古自治區,那是蒙古人的高度自治。1949年制定《共同綱領》時,悄悄地把“高度自治”降為低度自治,“內蒙古自治政府”變成了“內蒙古自治區人民政府”。加進一個“區”字就把“高度”取消了,實行“民族區域自治政策”,區域內的漢人與蒙古人共同自治。這樣就打下了殖民政策基礎。於是漢人源源不斷地流入內蒙古,昨天的盲流成了今天的主人;客體漢人超過了主體蒙古人,自治就變成了他治,“小兄弟當家,老大哥作主”成了事實了。逐漸地客家人喧賓奪主,全面奪走了主體自治民族的權利。最後所謂“自治權”什麼都沒有了,連自己內部事務都無權處理了。他們還嘲弄蒙古人說:“自治區主席不是你們蒙古人嗎?”,請問這個主席是誰選的?還不是你老大哥——漢人黨委書記指定的嗎!
心涼?
矽谷銀行暴雷倒閉,美國金融業大地震!
我啲股票就唔慌唔涼囉。
...
leefeng 發表於 2023/3/13 04:01

一邊愛國
一邊猛持美股。。。。點解唔投資中國股(仲慌?)

中國股, 唔止跌, 係扑街咁
leefeng 俾人少到唔敢出聲?
你既講法同Quebec要退加,英國要脫歐一L樣!
邊個攪西藏同蒙古獨立架?自己睇咧!

中國係多民族的國家, ...
leefeng 發表於 2023/3/13 04:37

我挑你哩
Quebec 係自願加入加拿大聯邦架喎, 仲係成立聯邦發起人之一
另外, 加拿大聯邦無逼Quebec人唔講法文, 要講英文

quebec 退加不成功, 係投票結果嚟, 唔係聯邦派兵入去唔准脫加

不如一人一票投票新疆, 西藏, 內蒙可唔可以獨立丫

咁樣點獨立呀
習大人唔知幾時可以搭C919外訪, 真係十分心急
唔好畀Air force 1威曬
沙文 發表於 2023/3/14 17:57

習總可以坐C919去新疆, 西藏, 內蒙威住先...
去歐, 美就唔得, 仲未攞到歐, 美航空局適航証
唔係喎,好似習陛下話就黎去拜訪某基督國
唔知搭高鉄係咪平尐
沙文 發表於 2023/3/15 00:01

早啲訂機票囉

有啲人成日閉門幻想中國己經好很強大咁....中哂北京洗腦術

「全球交易已經慢慢不受美元玩啦」
實際圖畫就唔係咁講

唔知近呢4年 2018-2022, CNY 係咪好似麻甩佬扯旗咁, 由粒花生米, 變咗一碌雷漿棍

上邊條leefeng 袜L都唔識, 吔文又吔武
高級模式 | 發新話題
換一個