返回列表 回覆 發帖

末日逃生的尾班車何時出發?

個人意見謹供參考。當然如果您有敬畏耶和華的開端智慧,一定絕無疑問冚扮爛接受。亞孟
沙文 發表於 2023/3/17 10:38

有時真係幾怪

信的....不會把經說的故事全部當真 (見 #66, #131)
唔信的人, 反埋基啲...反而信經文信到十足。
回覆  leefeng
以及作得好渣
沙文 發表於 2023/3/17 13:11

你既改編, 亦唔見得比梅瑟醒。

梅瑟作得未成理, 情有可原, 因為佢係活在幾千前年, 識野無你咁多。
你在今時今日21世紀作到咁屎, 你既智商實在無梅瑟咁高
回覆  beebeechan
我係好水咖咋。
貴教高深莫測,我邊有資格信
沙文 發表於 2023/3/17 22:02

係...
你知水,
未知衰
PDSD都有可能
沙文 發表於 2023/3/17 22:10

你係咪想講PTSD?
但係記得尐姑娘同我講,並不是所有產房從業員都贊成捉老公入房迫佢睇生仔,因為有些老公會當場暈L咗。PDSD都有可能
我頂得順都算叻仔。
沙文 發表於 2023/3/17 22:10

你造個仔時就話要親力親為, 䟴到身水身汗, 降鳯十八式, 老漢推車都話爽
接個仔出世就話「頂唔順」
係呀係呀。您睇我幾衰,咁都衰得。我驚往貴教會畀我陀衰,唔敢信
沙文 發表於 2023/3/17 22:46

呢啲舊約故事就係話你知耶穌的祖先中都有「衰人」,, 如會叫雞既猶大, 做妓女既辣哈布, 有色誘波阿次既盧德, 有通姦殺友既大衛..耶穌既教會無俾佢地陀衰。
你都未衰得過佢地丫(都係間中講下鹹野唶), 所以唔好自卑, 天主幾時都仲歡迎「衰人」回頭轉意既

你唔需要用呢個藉口嚟唔信啵
您話全能包括能被陀衰。
陀極都唔衰就唔全能矣
沙文 發表於 2023/3/17 23:06

所以你更加唔使擔心會「陀衰教」
反正, 成個教會都是「罪人」
陀極都唔衰就唔全能矣
沙文 發表於 2023/3/17 23:06

俾啲咖喱啡一「陀」就冧.....亦唔係全能哩啵
少一個總好過多一個啫
沙文 發表於 2023/3/17 23:16

唔係架...即使只係走失一只羊, 耶穌都會去搵
屌您先前又話入咗會先算係走失羊,您摷番嗰段出來,我衰,我唔記得喺邊
沙文 發表於 2023/3/17 23:22

你小學, 中學都係羊棧裡邊架喎...食過羊棧既草
你係羊棧到搵到件正野做老婆
你同羊棧關係密切

加上你讀經咁細緻, 一陣羊羶味哩
冇話要入會先至入學喎,我老豆有交學費㗎喎,
沙文 發表於 2023/3/17 23:50

你既年代, 無家人入會, 至少扮下慕道...真係幾難入學就真
我阿叔夠入過天主教醫院, 佢臨死頭檸檸喎,你又靠埋佢呀 ...
沙文 發表於 2023/3/17 23:50

因為醫院收咗政府撥款, 有醫無類囉
冇,嗰時我阿媽喺大陸未出嚟,係我老豆送我入去嘅,唔知點解佢會揀咗間天主教,可能純粹因為近 ...
沙文 發表於 2023/3/17 23:58

係咪山旯旮既地方, 開荒牛...學校未夠學生
冇,嗰時我阿媽喺大陸未出嚟,
沙文 發表於 2023/3/17 23:58

哇..當時你老荳有無叫你揹住幾碌柴跟佢落嚟?
唔係你驚到腳軟
不過當時你都未識亞巴郎叫依撒格跟佢上山既故事
72小童頑皮戲語要被熊撕殺,
leefeng 發表於 2023/3/18 00:16

少........咪學人亂拋經書哩, 班門弄股, 一日卦住7

自己躝去睇睇列王紀下2:23-25點講哩
你們啲爛鬼垃圾故事已經證明了是低智人寫的,
你還有面叫人去睇那些垃圾?

殺小孩記錄在列王紀垃圾寫得清清楚楚,
leefeng 發表於 2023/3/18 02:00

你真可憐, 連自已衰咗乜都未究知
智商之低, 首直一指
同樣的騎呢情節亦曾經發生在Gen7:2 由一切潔淨牲畜中,各取公母七對;由那些不潔淨的牲畜中,各取公母一對, 牲畜喺利未記先至開始分潔淨不潔淨, 挪亞點L知乜嘢動物潔淨?
沙文 發表於 2023/3/18 01:18

弟為亡兄立嗣, 捐精俾亞嫂...都係在梅瑟律法中才寫出來
但梅瑟之前既猶大...又早有此例喎

說明, 習俗在未寫下來前已經有。

諾厄一早知甚樣是潔, 不潔,
亞巴郎在肋末紀前便懂甚麼是全燔祭
柯士甸道
沙文 發表於 2023/3/18 00:26

你睇....天主幾眷顧咗你, 市區中心既學校都收咗你.
捐精,當然亦是老作。您唔可以用一個老作證明其他的老作唔係老作。
即如我同老婆講,尋晚我一直喺公司同阿 ...
沙文 發表於 2023/3/18 02:53

可是你搵到一「作」便說「全是老作」
咁之前你真係同老秋開夜的日子,老婆都當咗係實在係去咗餵雞
執仔婆缚繩目的只不过係mark住邊個做大,係佢自己話的:
28她正生產時,一個胎兒伸出一手來,收生婆就拿了一根朱紅線繫在他手上說:「這個是先出生的。」
沙文 發表於 2023/3/18 12:16

接生婆繫紅繩是記下邊個生先既話,咁佢勁過今日啲超聲波,一早知係孖胎嚟。

就算佢目測就知係孖胎,咁生時都係順住出啫,排住隊一個跟一個。咁使鬼用紅繩mark住?
所以第二樣威就係佢一早知個B會縮番入去,所以要做個記號?

你咁樣睇經, 細緻就係細緻, 不過就好似人去食深井燒鵝, 一味卦住食咗幾多膽固醇, 脂肪, 幾多油, 幾多鹽...色素..有無超標......咁你根本唔係在欣賞美食。

唔好落咁多 O&G 係經文度哩
高級模式 | 發新話題
換一個