返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

而家唔係講緊離天主遠定近嘅問題,係講緊人嘅語言溝通同理解力嘅問題,你個friend唔明我講「佩服埋 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 23:51

通常基督教徒一講到呢種釣魚式既說話「佩服埋你嘅認真嚴謹,不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?」
後面就是「你信天主教啦,信咗你就唔會悶,同夠盞鬼架啦」!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
佢黐埋你到好過黐旁膠者, 下流虫呢啲「白吃」
至少學下寫帖唔好咁膠, 屎尿有改善 ...
beebeechan 發表於 2023/3/22 22:39

你們基督教徒信一個不存在的人造神棍,唔知膠唔膠?
你地又煽動後生仔喪失道德倫常打殺冇反抗能力既老年人士,唔知膠唔膠?
你地躱在教會指使信徒去出賣自己國家,散播謠言話中共賣國,
但你們基督教徒又支持/盼望/被【殖民】?唔知膠唔膠?
你們簡直是人類渣滓,還厚臉皮站在道德高地,為你們個外族主子做奴才而沾沾自喜咁下流賤格? !

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
P.S. How about this? I think you can understand more in this way.

As a matter of fact, evertime I a ...
沙文 發表於 2023/3/23 00:25

想請教一下,為什麼穿了潛水衣,在水底仍然覺得非常冷?需要加穿什麼在裡面嗎?Thanks

.
assuming 您講緊wetsuit.
沙文 發表於 2023/3/23 01:18

是的, 明明穿着全套wetsuit,但在海底仍然覺得非常冷,是什麼問題呢?Thanks
有些reusable heatpad,塞在wetsuit 或drysuit內都得。I've tried it.
Hot to Go Reusable Heat Packs - Bu ...
沙文 發表於 2023/3/23 01:26

所以,在海底覺得冷是正常的?
除了塞 Reusable Heat Packs之外,還有可以另外加穿什麼內衣嗎?Thanks
您著wetsuit 定drysuit?
沙文 發表於 2023/3/23 01:52

是wetsuit

回覆 126# 127# 沙文

Wetsuit 是合身的,不過可能比較薄。
謝謝您沙文,
下次再有機會潛水,
我一定會預先帶備你推薦 Link 内的 The Mares Men’s Rash Guard ,or Rash vest,
和一于帶埋 heat packs (有備無患)
不用再因為凍到頂唔順,而要早早上船了!

非常感謝您的專業建議

.
你通常喺邊度潛?
沙文 發表於 2023/3/23 06:06

我不是一個潛水發燒友,但偶爾去旅行,
見當地有潛水活動都會參加速成班玩下,不會潛很深的,都是看看珊瑚礁之類的。

一共只潛了两次,
一次和朋友去,在泰國普吉島Racha Yai,學習用水肺潛水看到金槍魚,石頭魚和石斑魚等海洋生物。
另一次亦是和朋友去,在海南島三亞蜈支洲島。
以上兩個地方都是熱帶,岸上很熱,以為水底會ok,原來很冷,非常冷!

另一次和家人去澳洲,當時正好在Cairns,
澳洲朋友問我想不想去大堡礁潛水,但因為陪伴家人,結果也去不成。

我只是初哥一名,不過海底的一切真是十分新鲜有趣!

.
您參加嘅應該係. 齋陪您玩,冇證書,唔係正式潛水課程。
你講的地方,一般3mm wetsuit應該ok. 可能你特別怕 ...
沙文 發表於 2023/3/23 08:09

應該係你說的DSD- discover scuba diving. 齋陪我玩,
冇證書,唔係正式潛水課程。
是的,我特別怕凍。
唔鍾意黑媽媽可以扮nemo
沙文 發表於 2023/3/23 08:29

So cute。
主耶穌講過一個很著名的眼中刺/樑木教訓。

各位潛水/唔谮水網友,事到如今大家都看清楚基督徒的嘴臉。
我 ...
沙文 發表於 2023/3/24 04:37

魔幻基督徒好不容易捉到你講潛水既話題,
佢又可以大吹特吹佢用揮霍民脂民膏既富貴生活嘅遊戲,來自吹自擂一番。

但佢又唔記得佢自己講過的同一班司機一邊打牌一邊捽腳指的事情。
我一提醒/remind佢啫就即時發曬爛渣話我憎人富貴厭人貧來掩醜?

咁大反應該係因為佢地吹到根本唔記得自己吹過乜野,同本爛鬼「性經」一樣前言不對後語一模一樣!
基督教徒個個的真實本質都係咁上下,人前一個樣,人後又一個樣,我見得多了!
正確啲來講係未信前比較正常性格,信了教之後變得好假,同功利主義,拜金。 (咪睇佢地扮老實扮樸素,都是做俾人睇的)

“潛水”有得發揮勁吹佢地既富貴生活(或幻想),又可以吹下同很具攻擊性的幾條白鰭鯊玩!

8苦來自佛教與【抄作吹假耶穌教】有利益衝突,二隻基督徒當然扮「我睇唔到,我睇唔到」架啦!

.

照顧埋你呢一次,打牌捽腳趾係同「共產黨」,唔係司機,司機絕對冇資格進入釣魚台任何一棟嘅飯廳、偏聽坐 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:58

你當時只不過在一間屋仔裡面打牌之馬,
又卜煙又捽腳咁粗俗低級,乜你有得入釣魚台咩?

釣魚台國賓館唔係你呢種人入架,司機有司機踎既地方。
不過你可以用民脂民膏6000蚊入去擺下闊嘅,反正你又唔係第一次擺/充大頭鬼!

.
唔好諗埋一邊,我唔同反基嘅人討論屬靈問題,係因為天主話「因為正義與不法之間,那能有什麼相通? ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:48

「你們不要把聖物給狗,也不要把你們的珠寶投在豬前,怕牠們用腳踐踏了珠寶,而又轉過來咬傷你們。」

只憑你們基督教呢句咁刻薄冷酷無情既說話,
已經好清楚知道你們既真實素質係乜L貨色:非我族類必誅!

佛教肯定比你們更有愛:佛教用一種平等的視角和心態去護持一切有生命的物種,
一切眾生,使得佛教沒有西方人類中心主義對待其他生命物種的傲慢與偏見。

所以,如果讓你們基督教坐大,肯定【以上帝之名,發動十字軍消滅全地球的異見和異教】! ! !

.

但係海龜係另一個話題。我其實有啲希望你根據專業知識話俾我聽海龜受驚潛水會浸死呢樣嘢係假嘅,咁我第日又可以摸海龜
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:48

睇你描述在海底的各種行為,十足一個在海底既黑暴,
你完全唔愛惜海底既生物,任意破壞同玩弄,一啲都唔會尊重海底自然生物和生態法規。

基督教徒在岸上係打橫行,在海底亦是一個打橫行的黑暴,你們都是危害自然生態的瘋子和破壞者。
基督教/徒真是去到邊衰到邊的毒菌!

.
哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 09:41

繼續編,繼續兜啦你!
嗱,終於鬼拍後尾枕,你自己承認有打牌捽腳指啦!

乜原來招待外賓既釣魚台國賓館的團長套、豪華套、宴會廳和四季廳。
叫做「一間一間四面單邊嘅單層獨立屋」?繼續吹啦你!

不過都理解既,你們呢啲司機,
或者可以踎係套間或宴會廳外個門口,吼招侍員唔留意都或者可以捽腳指嘅。

你以為釣魚台國賓館係爛仔館?
俾你們在套間或宴會廳裡面wewa鬼叫打牌捽腳指?
講都冇人信啦,呀大話精!

.

leefeng哥哥:
sorry我推介的website少講咗呢様嘢。
有咗佢3mm 變5mm. 有用過rash guard. 有些款係連hood ...
沙文 發表於 2023/3/24 19:00

多謝指教
若果您刮多些民脂民膏,仲可以有水下電熱背心。
ice diving 冇有怕! 咁樣介紹得夠全面啦卦?

...
沙文 發表於 2023/3/24 19:19

***多謝Heated Surfing Vest資料!
---------------------

因為我冇舊制度既貪污共產黨親戚,
又冇民脂民膏存放在我的銀行戶口小金庫,
又冇魔幻基督教徒咁盞鬼,在海底可以大肆破壞自然生態環境,
還very proud問別人會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼?

真是很好奇,在海底世界裡要怎樣玩才唔會玩得好悶,同夠盞鬼?

.

你真係好盞鬼,下下講中我啲開心嘢。上次你個friend問我,我都唔講,唔想再衝擊佢嘅房仔司機房三觀 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 23:52

屋仔不等如司機房:證明你又在講大話!

你自稱在二號樓的一間一間屋仔內的2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長?

哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 09:41

睇黎你可能連裡面都冇資格入去!

不過首先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

.

你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

不過你大話精先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

唔敢答?

.
你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

你果個所謂天主都是大話精創作的一個大話精,依靠佢就會變一隻二隻大話精!

高級模式 | 發新話題
換一個