返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?
就知道你係爛生果,或靚生果了! ...
leefeng 發表於 2023/3/25 11:26

你問呢句野之前,最基本係自己要知道有幾多個釣魚臺國賓館,然後再對住啲資料嚟challenge我。你自己又唔知,百度又幫你唔到,乜都冇揸手就想空手套白狼,咁樣你就會又試走咗入司機房㗎啦。
其實我以前講過㗎喇,而家再噚氣講多次,希望今次記得住:我去的是北京釣魚台國賓館,在中華人民共和國首都北京市。
咁你話北宗市嘅釣魚台國賓館係爛生果定係靚生果?
要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 11:20

咪用啲爛鬼以色列神棍來指手畫腳,企圖轉移視線,你係爛生果,或靚生果,我會話你知!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 11:20

你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?
就知道你係爛生果,或靚生果了!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 206# 逃出魔幻紀

屌您又話唔能夠將聖物畀狗茄?leefeng哥哥忽然屬靈呀?
不過你大話精先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

唔敢答?

. ...
leefeng 發表於 2023/3/25 06:20

要相信天主,對人要心存善念,唔好睇到街市地下有爛生果,就以為成個街市啲生果都爛晒,唔相信有靚生果賣,因而唔食生果。
每次我用親身經歷講你認知範圍以外嘅嘢,你都會即刻走去Google、百度抄一大篇嘢出嚟貼堂,用嚟指證我講嘅嘢係荒謬,呢個就係你行錯路嘅原因。造物主天主子耶穌基督親自下凡話俾我哋知:「在我父的家裡,有許多住處。我去,原是為給你們預備地方;如不然,我早就告訴了你們。我去了,為你們預備了地方以後,我必再來接你們到我那裡去,為的是我在那裡,你們也在那裡」(若14:2-3),你唔信,反而信嗰啲道聽途說由人諗出黎嘅乜神物神黃大仙印度神之類,咁真係神仙都幫你唔到。
以下兩句說話,一句天主講嘅,一句人講嘅,我係基督徒,當然絕對相信天主講嘅嘢啦,你信邊句?
(1)「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪5:37)
(2)「對說謊者的最大懲罰,不是沒有人再相信他,而是他不再相信任何人。」—— 英國文豪蕭伯納
條蛇同露先生咩關係?
沙文 發表於 2023/3/24 05:38

陳大媽天主病又發作?
你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

你果個所謂天主都是大話精創作的一個大話精,依靠佢就會變一隻二隻大話精!

你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 06:18

不過你大話精先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

唔敢答?

.
屋仔不等如司機房:證明你又在講大話!

你自稱在二號樓的一間一間屋仔內的2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食 ...
leefeng 發表於 2023/3/25 01:08

你如果你想解開自己嘅疑惑,首先要做嘅就係唔好依靠谷歌、百度,改為依靠天主;唔好習慣對人惡意猜疑,從自己唔講大話做起。
你真係好盞鬼,下下講中我啲開心嘢。上次你個friend問我,我都唔講,唔想再衝擊佢嘅房仔司機房三觀 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 23:52

屋仔不等如司機房:證明你又在講大話!

你自稱在二號樓的一間一間屋仔內的2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長?

哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 09:41

睇黎你可能連裡面都冇資格入去!

不過首先講清楚,你去的是那一個釣魚台國賓館?在什么省份?

.

若果您刮多些民脂民膏,仲可以有水下電熱背心。
ice diving 冇有怕! 咁樣介紹得夠全面啦卦?

...
沙文 發表於 2023/3/24 19:19

***多謝Heated Surfing Vest資料!
---------------------

因為我冇舊制度既貪污共產黨親戚,
又冇民脂民膏存放在我的銀行戶口小金庫,
又冇魔幻基督教徒咁盞鬼,在海底可以大肆破壞自然生態環境,
還very proud問別人會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼?

真是很好奇,在海底世界裡要怎樣玩才唔會玩得好悶,同夠盞鬼?

.

回覆 197# 逃出魔幻紀
屌咁人地抽水話8苦來自佛教都係講事實嗜。您尐黑暴事實過8苦咩?
leefeng哥哥:
sorry我推介的website少講咗呢様嘢。
有咗佢3mm 變5mm. 有用過rash guard. 有些款係連hood ...
沙文 發表於 2023/3/24 19:00

多謝指教
回覆  逃出魔幻紀
屌您又話戒咗吹水好L耐,真係姣婆唔守得寡?
沙文 發表於 2023/3/24 23:59

又係你話我唔暴得過佢地嘅,我真係可能「暴」過佢地㗎,講事實點會係吹水呢?
回覆 195# 逃出魔幻紀
屌您又話戒咗吹水好L耐,真係姣婆唔守得寡?
我都唔係咁方便掉聖物畀您呢隻咁可愛的狗狗㗎

As a PADI Professional, I can:• Open hearts and minds  ...
沙文 發表於 2023/3/24 22:09

你真係好盞鬼,下下講中我啲開心嘢。上次你個friend問我,我都唔講,唔想再衝擊佢嘅房仔司機房三觀,不過你圖文並茂鋪晒出嚟,又勾起我啲開心回憶。
我梗係冇圖片啲「佢地」咁威猛啦,潛艇未揸過,水底射擊未試過,不過其他細藝嘢都係我嘅強項兼特別嗜好,成日玩㗎:普通射擊、黑夜射擊、揸船揸快艇、高空垂降等等。不過有一樣嘢,我好討厭一直都拒絕玩嘅——打魚。
回覆 193# beebeechan
同做神父一様啫。修女幾資深都只係修女,我都冇要求要有神母,不過如果有或者對抽刀的慕道會有助益
做過啦
https://www.divinglocker.ca/product/underwater-clean-up/

沙文 發表於 2023/3/24 23:01

啲潛水網多數啲乜beginner course實係用妹妹仔既相..
啲special course, advance training就好man..大叔出鏡既?

性別有啲歧視喎
Don't know where God is but the Devil is in the details
.
您哋呢亭自命玩得顛海底黑暴又唔暴得過佢地

(底薪唔高不過有diving allowance. 我後生卅年都想試下考唔考到)
沙文 發表於 2023/3/24 22:09

做番啲輕擎野哩
亞叔就做番亞叔既野,唔好搞到大媽著迷你裙咁

義工潛水清50公斤海洋垃圾
https://hk.news.yahoo.com/%E8%A5 ... C%BE-100810361.html
高級模式 | 發新話題
換一個