返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

回覆 211# 逃出魔幻紀

天主話您聽Leefeng 唔係狗,抽刀就係狗?quote 番句經嚟聽下?經我真係唔L熟
回覆  逃出魔幻紀

經我真係唔L熟 ...
沙文 發表於 2023/3/26 00:28

你好似我老婆食牛扒咁....熟到「鞋霎霎」都仲話未熟
「公公」開門伸手為客人遮頭落車,「宮女」門口迎賓入內,直入就係吹水廳氹氹框挨牆全部四四正正酸枝茶几椅,俾人食煙鋤D捽腳趾,吹水聽隔籬就係圓枱飯廳
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/25 15:29

原來用來招待各國外賓訪華代表的北京釣魚台國賓館是爛仔館,給你們【食煙鋤D捽腳趾】?
你個面真大!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
開心到你呀,抽絲剝繭找錯處,記錯唔得咩?除此之外,我話「湖邊一間間獨立單層細屋仔」有講錯咩?,睇返幅相同個圖嘅位置都冇錯,過橋轉左車到2號樓門口,「公公」開門伸手為客人遮頭落車,「宮女」門口迎賓入內,

過橋轉左?????     語無倫次?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 222# beebeechan

我唔能夠好似貴教人咁亂吹。
Psm 147: 6上主將謙遜的人扶起,將蠻橫的人貶抑於地。
同自己無關嘅小事一單搞到chok住條氣咁多年,有鋪咁嘅癮嘅?

我既消閒節目係打假,專打基督教/徒的謊言!
你的言論足以代表你們基督教=
而且【黑暴】【CHEAP】【下流】
同你們的所謂神,教,教徒一樣,作虛弄假,胡說八道,抄呃作騙吹!

.
不過你都有進步啦,知道咗屋仔唔係司機房。

國賓館園區南北長約1公里,東西寬約0.5公里,總面積42萬平方米,總建築面積16.5萬平方米,湖水面積5萬平方米。

睜大你對目中無人,不可一世的基督教流氓眼看清楚人地既資料,咪急住慌失失咁答:
一間《接待大型政府代表團,樓內設有團長套、豪華套、普通間及標準客房27套,大、小會見廳、宴會廳和四季廳。該樓既可獨自接待各類代表團、承辦中、小型宴會》,的 2號樓,你叫做【屋仔】?

唯一的可能性係……………你曾經站在國賓館外圍,睇見個地圖,以為是【屋仔】!

所以你才會這樣説【釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋
我唔會亂咁屈人,一定要查證確實了證據,才會講出你係一個爛生果,不但爛,而且生蟲生細菌!

.
回覆  beebeechan

我唔能夠好似貴教人咁亂吹。
Psm 147: 6上主將謙遜的人扶起,將蠻橫的人貶抑於地。 ...
沙文 發表於 2023/3/26 01:18

都係你眼利,睇得出天主嘅作為。我一路都覺得出奇㗎喇,我話過好多次唔再同leefeng講嘢因為佢聽唔明嘢同贊成晒30萬人,點解呢幾日忍住唔做手頭上嘅日常嘢都要答佢呢?原來俾你睇穿咗,叻!
我一路都覺得你教醍醐灌頂嘢好勁,leefeng淨係教嗰啲「睇唔到聽唔明」嘅內容,誰知佢係教緊一個大課題,你又睇得串呢個課題,叻!
呢堂課有好大收穫,而家有嘢做唔得閒講住,遲啲交學習報告下,沙老師。
leefeng淨係教嗰啲「睇唔到聽唔明」嘅內容
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/26 07:19

教「睇唔到聽唔明」內容嘅係移鼠。
耶穌:「那沒有看見就信的有福了。」《約翰》20:29
都係你眼利,睇得出天主嘅作為。我一路都覺得出奇㗎喇,我話過好多次唔再同leefeng講嘢因為佢聽唔明 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/26 07:19

任何人贊成晒30萬人,點都比唔上你贊成晒你們個天主教基督教殺了世界30000000萬人,3億萬人,性侵虐殺幾百萬小童咯!
你的吹牛術,講大話,講到全離教都醍醐灌頂,知道原來你真是一個不要臉,面皮成十尺厚的人…渣!

信了天主有什麼好處呢?就是説謊不害羞,又不用打草稿。

沙文哥哥活【我唔能夠好似貴教人咁亂吹】,你又扮「睇唔到聽唔明」,你真是貴教無恥便無敵的最佳示範!

看其言知其行,想知道你個教是什麼貨色,睇你咪一清二楚囉!
講東講西來遮醜係冇用既,爛生果即是爛生果,垃圾歸垃圾,流氓黑暴大話精歸基督教!

修女是皮條客,福利院是妓院?!

「修女們就是皮條客。」今年63歲的他告訴德國明鏡雜誌,「她們把孩子送到神父、政客和有錢商人的家裡讓他們性侵。」

大部分孩子是7到14歲的男孩,無依無靠,如果膽敢反抗,修女們就用棍棒虐打,或者把他們的頭往牆上撞。

科尼格說,他被指派了一名懺悔神父,名叫魯道夫·莫岑貝克(Rudolf Motzenbacker),他是斯派爾教區的副主教。

每個月,修女們都會把科尼格拖到莫岑貝克的公寓裡至少一次,讓副主教聽男孩的「懺悔」,當然實際上是性侵。

Nuns pimped out boys to priests and politicians who would rape the children as other men watched at German children's home, it emerges as victim wins compensation battle

.
回覆  逃出魔幻紀

天主話您聽Leefeng 唔係狗,抽刀就係狗?quote 番句經嚟聽下?經我真係唔L熟 ...
沙文 發表於 2023/3/26 00:28

你完全搞錯咗,理解唔到經文嘅重點。驗證嘅標準唔係給聖物或者投珠寶,而係要睇有冇踐踏珠寶或者轉頭咬。
你係認真嚴謹嘅專業人士,聽得明人嘅說話,但天主嘅說話對你嚟講,就真係唔係咁容易理解囉。

[img] [/img][img]你220樓貼張陳年舊貼出嚟真係有用,正好印證咗我215樓講嘅嘢,我寫陳年購貼嗰陣已經係鋤D捽腳趾嘅幾年之後,舊貼至依家又過咗幾年,咁多年咁多次我嘅講法一以貫之,期間除咗1號樓係聽錯、記錯定係意會錯之外,其他都吻合,所以立此存照。
其實真的假不了,假的真不了,天主知道一切。就憑以下呢兩段經文,冇嘢瞞得過天主嘅:「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪5:37)「那些怯懦的、失信的、可恥的、殺人的、姦淫的、行邪術的、拜偶像的,以及一切撒謊的人,他們的地方是在烈火與硫磺燃燒著的坑中」(默21:8)[/img]
咪旨意改呀,我截咗圖啦!

78樓關於你嘅見解真係好搞笑,你如果唔明我點解咁講就去向下你啲孫或者 ...
leefeng 發表於 2023/3/26 00:24

你220樓貼張陳年舊貼出嚟真係有用,正好印證咗我215樓講嘅嘢,我寫陳年購貼嗰陣已經係鋤D捽腳趾嘅幾年之後,舊貼至依家又過咗幾年,咁多年咁多次我嘅講法一以貫之,期間除咗1號樓係聽錯、記錯定係意會錯之外,其他都吻合,所以立此存照。
其實真的假不了,假的真不了,天主知道一切。就憑以下呢兩段經文,冇嘢瞞得過天主嘅:「你們的話該當是:是就說是,非就說非;其他多餘的,便是出於邪惡。」(瑪5:37)「那些怯懦的、失信的、可恥的、殺人的、姦淫的、行邪術的、拜偶像的,以及一切撒謊的人,他們的地方是在烈火與硫磺燃燒著的坑中」(默21:8)
回覆 231# 逃出魔幻紀

經文嘅重點都係你決定嘅咩? 阿抽點樣轉頭咬同踐踏你嘅重點呀?
唔好你有能力判斷嗰陣就信我潛過水,你冇專業能力判斷嗰陣,就當我講成日玩燒槍揸船繩索攀爬之類嘅野外冒險游戲係吹水至得格。咁樣你就會喺司機房撞到你個friend㗎啦。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 07:52

既然你咁有興趣我又請教下你啦, 通常我們唔在屋企load live rounds 入槍,驚住會AD. 不過自己reload子彈的話,  又驚住唔perfect(有時resizing做得唔好, 有時bullet seating唔夠深, 有時case rim因為太舊磨損, extractor勾唔到, 尤其是rim的磨損, 用case checker 都check唔到), 用嘅時候會jam,但係唔通咁得閒特登去range試下逐粒chamber咩? 你嘅專業意見,有咩辦法可以喺屋企安全地chamber live rounds 唔怕走火呢?
[/url] [/img]

你220樓貼張陳年舊貼出嚟真係有用,正好印證咗我215樓講嘅嘢,我寫陳年購貼嗰陣已經係鋤D捽 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/26 12:46

up 乜春?黐 L咗?

.
既然你咁有興趣我又請教下你啦, 通常我們唔敢在屋企load live rounds 入槍,驚住會AD. 不過自己reload子彈 ...
沙文 發表於 2023/3/26 12:59

咦?燒槍你都有專業判斷能力㗎?拿,我冇話過我專業㗎吓,我又係淨係玩嘅唧,你用你嘅專業知識判斷吓我係咪成日玩呢啲嘢,同埋判斷我有冇講大話就得嘞,唔好考我呢考我老,有唔啱嘅就指導下。

你講緊嘅係邊種槍啊?室內靶場我冇玩過,我唔係實用射擊會員,唔中意玩佢哋啲嘢,因為覺得好似玩煑飯仔(偶然都參加過佢哋嘅活動),所以實用射擊嘅規則我唔識。我剩係中意玩你話暴唔暴得過佢哋嗰種游戲。

因為覺得沙文喺呢個反基軸心入便係最醒扒嗰個,所以成日留意老沙反面光榮天主嘅教學技巧,啱啱先學咗佢「溝唔埋」嘅醍醐灌頂理論,以為係近期最大嘅收穫啦,點知即刻又有新禮物收。天主用潛水敲樽「叮叮」聲叫我郵件收,打開一睇,原來係天主評分,佢喺我「驕傲」呢一個項目上俾咗個零雞蛋,原來天主苦心安排咗leefeng做呢個論題嘅導師,李導師用數年時間苦心孤詣張羅教材悉心指導,教學成果比醍醐嘅功效有過之而無不及,令我今日真正領會「上主將謙遜的人扶起,將蠻橫的人貶抑於地」(聖詠集147:6)呢句天主聖言。天主真係偉大!佢幾千年前教落嘅一句說話,我哋要花咁多時間搞咁多大龍鳳先理解到,我仲做得咁差添。感謝天主,多謝祢嘅評分,我會重新努力!請沙文老師唔好誤會,我唔系話李老師嘅醒扒指數高過你,其實一切都係天主嘅安排。我始終覺得喺呢個反基軸心入便你嘅醒扒數冧巴溫。

「而且我們也知道:天主使一切協助那些愛他的人,就是那些按他的旨意蒙召的人,獲得益處(我們曉得萬事都互相效力,叫愛神的人得益處,就是按他旨意被召的人。)」(羅8:28)我期待住有更多更高級嘅教授提攜指導,各位教授,請你哋用天主交俾你哋嘅皮鞭用力鞭打我,唔好留力,感激萬分!我真係越嚟越中意呢間唔起眼但係藏龍臥虎嘅學校啊!更多謝天主安排我入讀此校。
回覆 236# 逃出魔幻紀
我問嘅嘢同實唔實用射撃無關。我射槍都唔專業,所以請教您資深玩家。我只係喺range浦過一輪識好幾個專業朋友(gunsmith同前swat team特警、國家射撃教練、唔知幾多屆ipsc world champion,佢住法國不過隔一兩年都來兩三個星期搞boot camp)
講緊任何一種槍,就當1911 好了,double action槍太難搞。
重複問題:
有乜辦法可以安全地喺屋企load live rounds入去,試下可否順滑地讓extractor 勾住eject出來避免在真正射撃過程中發生jamming?
以及,抽刀如何咬您、踐踏您的重點?
回覆  逃出魔幻紀
我問嘅嘢同實唔實用射撃無關。我射槍都唔專業,所以請教您資深玩家。我只係喺range浦過 ...
沙文 發表於 2023/3/26 15:15

唔好意思,我真係唔係好明你講乜嘢,extractor係乜?我淨係識用,同埋簡單拆裝,除咗槍管、槍爪、準星、撞錘、撞針、扳機、彈匣呢啲基本嘢之外,其他零件我唔識㗎。我以前買過左輪同曲尺玩(而家嫌麻煩兼危險放棄咗),喺屋企一般唔上彈,如果臨到用之前要上彈,曲尺就入到滿,臨出門先上彈匣,閂埋保險掣再入埋槍套,跟身;左輪更簡單,入晒六飛之後擺落槍套,因為左輪冇保險掣所以一定要入套同跟身。
jam彈問題我唔係好明你意思,我如果曲尺jam咗,就拉一下套住槍管嗰舊嘢(英文係咪叫slide?),退咗粒廢柴出來即刻再掹雞繼續射擊;如果左輪jam咗,當冇事發生繼續猛雞射擊,個槍瓜會繼續轉冇問題,自己計住條數(少一飛)及時換彈就得嘞。喺「暴」唔「暴」得過對手嘅情況下冇得猶豫,最緊要及時壓制,冇時間諗咁多。
我唔係番書仔,你寫英文我未必明得晒,尤其係專業嘢,請見諒。
關於你嘅「以及」問題,係你逃避「黑暴」長時間潛水游過加拿大嗰陣,可能軸心人手緊張,抽刀經常親自赤膊上陣好活躍,又經常咬我踐踏我,咁都唔緊要,佢仲公開咬珠寶踐踏珠寶,俾我揭穿咗佢個公正假面具之後就嬉皮笑臉,學晒你籠嘢,而家你返嚟之後佢又走返上觀眾席。
關於你嘅「以及」問題,係你逃避「黑暴」長時間潛水游過加拿大嗰陣,可能軸心人手緊張,抽刀經常親自赤膊上陣好活躍,又經常咬我踐踏我,咁都唔緊要,佢仲公開咬珠寶踐踏珠寶,俾我揭穿咗佢個公正假面具之後就嬉皮笑臉,學晒你籠嘢,而家你返嚟之後佢又走返上觀眾席。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/26 17:16

請就上述你所聲稱的提供理據,謝謝。
高級模式 | 發新話題
換一個