返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

回覆 159# 逃出魔幻紀
您好似話過阿抽唔係反基狗喎?好L有良心喎?
狗都有聖嘅救傷扶危St Bernard叻過您
您將聖物給抽水狗,我都樂意畀我嘅聖物您玩

照顧埋你呢一次,打牌捽腳趾係同「共產黨」,唔係司機,司機絕對冇資格進入釣魚台任何一棟嘅飯廳、偏聽坐 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:58

你當時只不過在一間屋仔裡面打牌之馬,
又卜煙又捽腳咁粗俗低級,乜你有得入釣魚台咩?

釣魚台國賓館唔係你呢種人入架,司機有司機踎既地方。
不過你可以用民脂民膏6000蚊入去擺下闊嘅,反正你又唔係第一次擺/充大頭鬼!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔好諗埋一邊,我唔同反基嘅人討論屬靈問題,係因為天主話「因為正義與不法之間,那能有什麼相通? ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:48

「你們不要把聖物給狗,也不要把你們的珠寶投在豬前,怕牠們用腳踐踏了珠寶,而又轉過來咬傷你們。」

只憑你們基督教呢句咁刻薄冷酷無情既說話,
已經好清楚知道你們既真實素質係乜L貨色:非我族類必誅!

佛教肯定比你們更有愛:佛教用一種平等的視角和心態去護持一切有生命的物種,
一切眾生,使得佛教沒有西方人類中心主義對待其他生命物種的傲慢與偏見。

所以,如果讓你們基督教坐大,肯定【以上帝之名,發動十字軍消滅全地球的異見和異教】! ! !

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你當時只不過在一間屋仔裡面打牌之馬,
又卜煙又捽腳咁粗俗低級,乜你有得入釣魚台咩?

釣魚台國賓館唔 ...
leefeng 發表於 2023/3/24 09:17

哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
但係海龜係另一個話題。我其實有啲希望你根據專業知識話俾我聽海龜受驚潛水會浸死呢樣嘢係假嘅,咁我第日又可以摸海龜
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 08:48

睇你描述在海底的各種行為,十足一個在海底既黑暴,
你完全唔愛惜海底既生物,任意破壞同玩弄,一啲都唔會尊重海底自然生物和生態法規。

基督教徒在岸上係打橫行,在海底亦是一個打橫行的黑暴,你們都是危害自然生態的瘋子和破壞者。
基督教/徒真是去到邊衰到邊的毒菌!

.
新娘最中意豬珠寶貪佢好生養
Don't know where God is but the Devil is in the details
睇你描述在海底的各種行為,十足一個在海底既黑暴,
你完全唔愛惜海底既生物,任意破壞同玩弄,一啲都唔 ...
leefeng 發表於 2023/3/23 17:42

信者與不信者,那能有什麼股份?
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/23 16:48

世上public companies 甚多,您買股票有冇check下原先有冇不信嘅人揸?又或者雖然冇,但您揸咗之後插水,不信者趁低吸納,咁您唯有忍痛沽L曬佢?
哦⋯⋯,原來你咁樣誤會咗。如果唔係國宴大餐之類嘅勁嘢,釣魚台人少少食飯嘅格局係喺湖邊有一間一間四面單邊嘅單層獨立屋,每間相距起碼十幾米。唔好一諗起屋仔就聯想到司機房,屋仔先至夠盞鬼可以打牌捽腳指,我上次同你講,我哋喺2號樓打牌捽腳趾,隔離1號樓食緊飯嗰個係司法部長,咁唔通司法部長又係屋仔司機?係咁,下不為例。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 09:41

繼續編,繼續兜啦你!
嗱,終於鬼拍後尾枕,你自己承認有打牌捽腳指啦!

乜原來招待外賓既釣魚台國賓館的團長套、豪華套、宴會廳和四季廳。
叫做「一間一間四面單邊嘅單層獨立屋」?繼續吹啦你!

不過都理解既,你們呢啲司機,
或者可以踎係套間或宴會廳外個門口,吼招侍員唔留意都或者可以捽腳指嘅。

你以為釣魚台國賓館係爛仔館?
俾你們在套間或宴會廳裡面wewa鬼叫打牌捽腳指?
講都冇人信啦,呀大話精!

.

其實,答天主問“正義與不法有乜L嘢相通”正是佢自己。
當年,正義嘅佢,做乜L嘢同不法嘅保祿有咁緊密嘅相通?都係用講屬靈嘢啫。佢冇話唔得,佢問之嘛
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實,答天主問“正義與不法有乜L嘢相通”正是佢自己。
當年,正義嘅佢,做乜L嘢同不法嘅保祿有咁緊密嘅相 ...
沙文 發表於 2023/3/24 10:34

唔好cheor住我猛咁講屬靈嘅嘢啦,話咗唔相通就唔相通㗎啦!cheor都不用。問你潛水嘅非屬靈嘢你又話要交換話題先肯教,咁即係冇計傾啫。
上次提到嘅一條老蕭片,搵到啦 —— 《人貴自知》,包頭南亞裔原來喺片入邊唔係喺邊頭,如果你認為我學習潛水嘅能力好低B,咁我都承認自己冇心機學,人哋講極我都唔接收或者收唔到,咁你發爛渣或者唔再教都好合理。
不過講返轉頭,屬靈同屬世係兩件事,喺人同天主之間,我首先、必然選擇聽天主嘅教導。
相唔相通唔係您話咗就係嘅。who do you think you are?
相唔相通唔係您話咗就係嘅。who do you think you are?
沙文 發表於 2023/3/24 11:29

「因為正義與不法之間,那能有什麼相通?信者與不信者,那能有什麼股份?」(格後6:14-15)「你們不要把聖物給狗,也不要把你們的珠寶投在豬前,怕牠們用腳踐踏了珠寶,而又轉過來咬傷你們。」(瑪7:6)
抄埋經文俾你,你都仲係咁cheor,唔相通就係唔想通。喺屋仔唔一定等如司機房呢個層面討論下潛水仲好啦。講開潛水真係好開心,整到我有啲心思思想出海。
經文係問能有什麽相通,事實上就有言語相通,喺大馬士革路上,正義同不法有偈傾。若果係冇得相通,正羲潛水同不法潛水都唔啦更。您仲問乜L嘢?
搵一個做OWSI 嘅神父問先啱咖嘛
經文係問能有什麽相通,事實上就有言語相通,喺大馬士革路上,正義同不法有偈傾。若果係冇得相通,正羲潛水 ...
沙文 發表於 2023/3/24 12:15

咁OK啦,既然你認為我不法潛水,唔肯相通,OK。我仍然好佩服你係專業方便嘅認真同嚴謹。
唔係我認為,不過經書係咁講,我都冇偈。您返教堂問下邊度有OWSI神父,咁您地咪相通咯
咁OK啦,既然你認為我不法潛水,唔肯相通,OK。我仍然好佩服你係專業方便嘅認真同嚴謹。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/24 12:27

哎呀,真係又學到嘢啦,嚴謹嘅老師唔肯同不法潛水嘅人相通,令我呢個「不法潛水者」體會到老師嘅苦心同守法嘅重要性。哎呀,醍醐灌頂,多謝沙老師!感謝天主!
唔係沙老師唔想,係您自己解錯經啫。
大家睇下約伯記,天庭開meeting, 露屎窟都有份列席,就知有咩相通。
抄埋經文俾你,我都做得到:
6有一天,天主的眾子都來侍立在上主面前,撒殫也夾在他們當中。
7上主問撒殫說:「你從那裏來?」撒殫回答上主說:「我走遍了世界,周遊了各地回來。」
唔係沙老師唔想,係您自己解錯經啫。
大家睇下約伯記,天庭開meeting, 露屎窟都有份列席,就知有咩相通。
...
沙文 發表於 2023/3/24 12:42

仲cheor?不過點都要多謝你對我曲線醍醐灌頂,感謝天主。「而且我們也知道:天主使一切協助那些愛他的人,就是那些按他的旨意蒙召的人,獲得益處(我們曉得萬事都互相效力,叫愛神的人得益處,就是按他旨意被召的人。)」(羅8:28)
唔cheor您都cheor咗咁耐啦,姣婆守唔到寡嘅
好似我咁,藉口阿仔畢業,又book 咗flight同佢5月Maldives.頂,呢輪機票好很貴
高級模式 | 發新話題
換一個