返回列表 回覆 發帖

喜歡思考人生的人容易患抑鬱症嗎?

但誰若為我的原故,喪失自己的性命,必要獲得性命。』」(瑪竇福音16:24-25)主耶穌還說:
「愛惜自己性命的,必要喪失性命;
在現世憎恨自己性命的,必要保存性命入於永生。」(若望福音12:25)根據世間的邏輯,我們
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/18 10:42

既然你咁相信【誰若為我/耶穌的原故,喪失自己的性命,必要獲得性命】你還不拿拿聲去死?

你不捨得死,即是「愛惜自己性命的,必要喪失性命】所以耶穌一定會玩死你,你一定死硬!

【在現世憎恨自己性命的,必要保存性命入於永生。 】
你貼這廢文既目的是來叫這裡的人要憎恨自己性命?

點憎恨法?教下大家點憎恨法,才可以保存性命入於永生?

你一天到黑叫人信耶穌?又叫大家要憎恨自己性命?是不是要憎恨自己性命的方法就是信耶穌咁呢?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
「八福」及享福的條件:「神貧的人是有福的,因為天國是他們的。哀慟的人是有福的,因為他們要受安慰。溫良的人是有福的,因為他們要承受土地。飢渴慕義的人是有福的,因為他們要得飽飫。憐憫人的人是有福的,因為他們要受憐憫。心裡潔淨的人是有福的,因為他們要看見天主。締造和平的人是有福的,因為他們要稱為天主的子女。為義而受迫害的人是有福的,因為天國是他們的。幾時人為了我而辱罵迫害你們,捏造一切壞話毀謗你們,你們是有福的。」

你吹牛的「八福」,來來去去都是騙人要去信耶穌教,呃人奉獻,傳銷天國期票,死咗才可以兌現!

你們基督教的所謂【福】係【阿福】個福,叫做水魚/傻瓜/笨人/侍宰的寃大頭!
基督教徒個個剩得把死人口,
「飢渴慕義的人是有福的,因為他們要得飽飫」
嗱,台灣人冇雞蛋呀,叫你個神去給他們飽飫咧!

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
為義而受迫害的人是有福的,因為天國是他們的。

為義而受迫害的人是有福的,因為天國是他們的。
那麼,被耶穌教迫害,被性侵,被虐殺的幾十萬幾百萬小孩子會去那裡? ? ? ? ? ?

山羊與綿羊有什麼共同語言?麥子和莠子豈屬同類?「光明之於黑暗,那能有什麼聯繫?基督之於貝里雅耳,那能 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/20 11:25

問你點睇你地基督教神父牧師修女教徒性侵幾十萬無辜兒童?
你只會次次扮啞,䄂手旁觀當睇戲,做幫兇拍手贊成叫好,
話被性侵的幾十萬兒童係抵死的,對嗎?
還冷血到要光榮你隻基督教性侵頭領魔鬼天主?
你真是不折不扣的假仁假義,偽君子,厚顏無恥,人渣到令人作嘔!

.
真係有潛水網友㗎,曾經呢度拍烏蠅拍得好犀利嗰陣時,我就俾心機數下「回覆/查看」欄目,平均一個月 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 10:11

喂,你盲㗎?我依家標出嚟鬧緊“你逃出魔幻紀”一餐,都估到你呢件信教者嘅言行原來係咁無良,咁卑鄙無恥,咁令人反感?
問緊你點睇你地基督教神父牧師修女教徒性侵幾十萬無辜兒童?
你只會次次潛水装聾扮啞,䄂手旁觀當睇戲,做幫兇拍手贊成叫好,
話被性侵的幾十萬兒童係抵死的,對嗎?
還冷血到要光榮你隻基督教性侵頭領魔鬼天主?
你真是不折不扣的假仁假義,偽君子,鬼鬼鼠鼠, 厚顏無恥,人渣到令人作嘔!

.
耶穌基督講嗰啲「看,卻看不見;聽,卻聽不見,也不了解」(瑪竇福音13:13)嘅人,就係講緊leefeng你哋呢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 15:16

你既所謂觀點回答係:
天主既觀點,天主既計劃,天主有安排,天主乜天主物?原來你是天主?

你幻想已經答咗我,同你去潛48碼水一樣,靠幻想?
你放咗咁耐屁,我完全睇唔到你既所謂觀點係乜L野?

拎句「唔明白天主講嘅嘢」就當你答咗呀?
乜原來你已經升呢做咗天主嗱?
唔怪之得你呢個天主可以在疫情期間飛去內地鄉下浸溫泉,又飛去冰島睇極光,依家又潛48碼水?
呀,還記得你做司機揸車入大陸,同其他司機卒腳指賭博?

一下子做咗天主就週遊世界飛來飛去,
又見到四條成幅牆咁巨大嘅魔鬼魚個口吞得你落咁大;
于是你又捐入去魔鬼魚變成神風敢死隊嘅戰機,又比呢啲二戰嘅武器鎅傷………云云既天主的安排幻想?

唔知乜嘢係c-card,又諗可能係你呢個天主櫃桶嗰張PADI咭?

咁,應該唔止潛48碼咁少咯,
天主嘛,肯定唔使考over40碼既Tec Diving,閒閒地都可以潛84-184碼以上啦!

你又話已經表明你憎恨一切罪惡,冇支持犯罪?
但你又支持耶穌天主教?而且又四處宣傳耶穌天主教?
乜你完全唔覺得天主耶穌教是在重複地犯罪嗎?
唔多覺你係憎恨一切罪惡既人啵?而且你是在擴大ENJOY支持犯罪!

你們基督教為了可以在中國插針,
起更多教堂來向中國人民和青少年洗腦,
訓練基督教十字軍密謀顛覆中國,
讓你們的耶穌教在中國遍地開花,跟著好處肯定多到數唔晒:
金錢,土地,勢力,統治,左右中國,當然少不了性侵兒童美女盡在掌握之中!

你的<極光潛水夢>亦得到你教堂的神父高層承諾,一定會讓你一一實現,只要你努力傳教,對是不對?

.

耶穌基督講嗰啲「看,卻看不見;聽,卻聽不見,也不了解」(瑪竇福音13:13)嘅人,就係講緊leefeng你哋呢 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 15:16

大家知不知道【蘇俄侵佔幾百萬平方公里清國土地並屠殺該土地三十萬滿清/中國人嘅言論】究竟係從邊度散播出來既呢?
冇錯,就是教會裡面傳出來既!

基督教天主教所有耶穌教都在向教徒傳輸一種仇恨:中共賣國,喪失中國人民的土地主權。

但他們基督教卻又十分贊成支持香港和澳門繼續喪失主權,讓別國繼續殖民中國人?
而且從來不提當年基督教在中國參與做的引入八國聯軍瓜分中國的事?
去别人屋企搶地搶錢,淫人妻女的事,還惡人先告狀?

耶穌教在世界各地的殺人性侵,點解你逃出魔幻紀提也不提?
宣傳邪惡教就是助紂為虐!
不是一句你哋完全冇咁嘅能力明白天主講嘅嘢,就可以掩飾你們耶穌教的極端邪惡所作所為的事實!

耶穌教天主教基督教點解咁雙標?
你逃出魔幻紀既然咁自稱正義,咁嬲到標眼淚?
點解還去幫耶穌教去害中國呢?

想老屈我邪惡來標榜你自己「標眼淚既善良」?揾鬼信呀?

你們基督教徒特別是你逃出魔幻紀的虛偽,偽善,假仁假義,一邊殺人一邊扮救世主的小丑戲碼,真是越玩越以為自己已經是天主了?

PS /Note: 精神分裂一样可以呢度去果度去架!

.

PADI 係issue C-card的其中一個certification agency. 其他有SSI, NAUI, BSAC,SDI...。
C-card係certific ...
沙文 發表於 2023/3/22 04:06

係佢自己話唔知乜嘢係c-card既,唔係我講。
佢又話PADI 係佢櫃桶嗰張PADI咭。
佢乜都順口up,次次吹牛都唔使打草稿!

最出奇係同啲鯊魚玩的咁既經歷,(並不是人人都會有咁既機會),
大話精都可以話唔記得係史畢丹定係馬爾代夫?

當然啦,聽個老雀朋友既潛水經歷,就幻想當係自己去過的妄想症基督教徒,佢唔係第一個,亦唔會係最後一個!

其實我好水皮㗎,淨係中意跟着人去玩。唔知乜嘢係c-card,我諗可能係我櫃桶嗰張PADI咭掛
我得個advanced咁大把,所有嘢都係由老雀朋友一手安排;喺史畢丹(定係馬爾代夫?可能記錯咗都唔出奇)跟住個老雀一頭中落去急急踢水踢到水底先停腳,睇下個錶48米,同啲鯊魚玩咗一陣就即刻逐步上浮減壓除氮,停咗三幾次,上到嚟樽氣都所剩無幾啦,所以我估計係普通比例嘅氧氣。記得有一次老雀安排我用一樽特別mixture嘅氣,上水之後問我「係咪好舒服?唔會頭痛?」咁話,我回答佢「又係咁之馬,我不嬲都唔會頭痛。」
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 14:57
人地講緊米, 你就碼....
你係咪有嚴重白內障?
beebeechan 發表於 2023/3/22 03:09

meter = 米 =碼
你冇白內障,只不過有嚴重的精神病啫!

又或者你認為米係mile?
人地係話瓹入魔鬼魚個肚當係戰機咩?
真係少得理!
beebeechan 發表於 2023/3/22 03:07

你不但有白內障,而且有嚴重的閱讀障礙,低智回應,加精神病啫!
你又想請 上流寄生族兄 屌你?

多謝你提醒。可能你講得有道理,老雀爛飲爛食爛滾兼中意誇張講嘢,60都唔知夠未就成日入醫院等死咁。我好 ...
話時話,講開潛水,真係好開心,近距離俾成千條鐵頭包圍,睇住佢哋一路食珊瑚一路對我眼超超,一路噴啲屎落我個面度,我自己好似變成鐵頭嘅一分子;PADI敲樽噹噹噹,暮然回首見到四條成幅牆咁巨大嘅魔鬼魚喺我後邊嬉戲,
伸手可及,佢哋個口吞得我落咁大;捐入去神風敢死隊嘅戰機,點知比呢啲二戰嘅武器鎅傷腳⋯⋯,唉呀講開真係太開心啦
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/21 23:58

.
不過就記載在愛國網站的網頁內:
中国人欲哭无泪:打开俄罗斯地图后发现的惊天耻辱!
http://www.ziyexing.com/article/article-wz-40.htm

至少偉大祖國的教育也没有抺去這段慘案, 說是「教會裡面傳出來既」咁撚戇鳩

不過, 鴉片戰爭, 八國聯軍耻辱不能忘記,
這段歷史可以忘記, 今日中俄攬頭攬頸, 啜臉珠都得, 舊事不需記
beebeechan 發表於 2023/3/22 03:18

中國人欲哭無淚既野太多啦!
例如香港割俾英國啦,但又要同英國有外交啵?

天主教耶穌教因奸不遂,找八國聯軍打中國啦,煩弟肛又話想派主教入中國建交啵?

講到驚天恥辱,點都比不上原來基督教在中國內地(包括香港澳門)潛伏咗咁多內奸間諜同賣國賊,
全部都是基督教徒,中國真是太過仁慈!

「教會裡面傳出來既」點止呢啲挑釁仇中恐共既仇恨言論吖,
最歷史恥辱不能忘記應該係【打殺焼香港老人】了!

目前偉大祖國的教育也沒有【加入這段慘案】,仍然讓基督教在香港澳門也文也武危害青少年?
真是後世人打開香港歷史後發現的驚天大恥辱!

「教會裡面傳出來既」仇中恐共的戇鳩野肯定唔止咁少!
乜有人屈/冤枉你们基督教咩?

[數據資料] 在香港,这些教会“不简单”!
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14815&extra=page%3D1&page=1

你對鯊魚有疑問係好正常嘅(呢樣嘢沙文聽得明),所以特別答你一次咁多:鯊魚有好多好多種類,唔係 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 08:43

玩完北極光,玩潛水,還不停出團去潛?玩鯊魚,玩魔鬼魚,現在又玩Golf,會唔會玩埋飛機?遊艇?火箭?
當初你講漏嘴做司機,應該一早用潛水富豪身份吖馬,咁叠水!
難怪咁落力宣傳基督教,看來你既傳教Commission抽成真是十分可觀!

.
  你對鯊魚有疑問係好正常嘅(呢樣嘢沙文聽得明),所以特別答你一次咁多:鯊魚有好多好多種類,唔係剩係得大白鯊,我玩嘅係白旗鯊,唔會咬人。
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 08:43

白旗鯊就冇聽過!
白鰭鯊就有,分佈於熱帶和溫暖海域上層的大型鯊魚。
其敦實的身體上最引人注目的是那狹長、尖端白而圓的鰭。
這種鯊魚行動緩慢但很具攻擊性,對於海難或海上空難事件的倖存者來說非常危險。

你作啲古仔咁L屎,好難唔令人多疑問?
通常聽返黎別人既經歷,幻想之後老作當係自己的經歷,一定會漏洞多多,俾人問多兩問就會露餡!

.
中文渣啲啫,  將就下啦
沙文 發表於 2023/3/22 09:49

逃出魔幻紀似十足本【性經】,抄,作,吹!
所以我話你,地球人用你嘅母語嚟同你解釋,兼畫公仔畫埋出腸,你點解永遠都唔會聽得明嘅?
我以前係講過我 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 10:19

乜原來你係地球人?乜你唔係天國以色列人咩?

你真巴閉,不知你本人是澳門邊一位高官呢?
你来自我介紹一下,讓我們見識見識!

司機嚟接你機,你哋又事先通知咗佢哋武警衛兵既上司,
於是一見到你部錢七(當然係喑指勞斯萊斯啦),澳門高官吖馬點會坐錢七啫?咁L謙!

不過記得好似後來你又同班其他高官的司機一齊玩牌/賭博,還捽埋腳指咁豪放?

你咁唔妥中共以前的腐敗,但你又似乎十分享受官僚作風的立正舉槍敬禮,覺得好耍家?真是奇?

司機嚟接你機去釣魚台國賓館食飯,
又有武警衛兵向你立正舉槍敬禮 = 你應該係高官。
但你又同一班司機玩到捽腳指?又係奇?

問下你啲古仔點解牛頭唔接馬嘴姐,你又立即發曬爛渣,砌我生豬肉話我憎人富貴厭人貧?
通常只有思覺失調既人的咁大反應的確係你咁既欵!

我從來冇扮過自己係共產黨,只係哈佛覺得我係共產黨之馬。
乜我扮自己係共產黨去恐嚇哈佛專家,有錢分咩?
你又開始語無倫次嗱?

欺善怕惡不是基督教的專利嗎?
我的確唔想做奴才, 點會為做不成而悲哀呢?
起碼我唔使學你的熟手奴才相,天天要【光榮主】,對不?
講真,我仍然唔明你up乜?

.
你真係失憶得好嚴重。成個話題,係講我嘅共產黨親戚死老公哭墳時講嘅一句說話而引起嘅,你話我扮有 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:41

繼續編!
無端端又爆個共產黨親戚死老公哭墳? ? ? ? ? ?
語無倫次得咁嚴重架?

我係問你自己係澳門邊一個高官,唔係共官!
咁氣急敗壞做乜呢?因為大話穿咗煲?

共產黨嘅真正模樣,Youtube咪有得睇囉,有乜值得大驚小怪!?
而且點解我要“好恨睇”共產黨嘅模樣呢?
疫情之前,我都去過中國各地旅遊了NN次,見到共產黨高級官員既機會都應該唔會少?對不?

原來你以前常常玩揮霍民脂民膏嘅遊戲?
現在又扮純情,扮清高?咁鬼假!

你真是心理病得好嚴重,咁在乎別人是否【憎人富貴厭人貧】?
明明係你自己N年吹你自己同其他司機玩牌同捽腳指,我相信亦有其他人睇到這篇文。
邊一忽見到我憎人富貴厭人貧呢?

而且共產黨係冇奴才制度既,
反而你個基督教才有一隻二隻奴才,天天在【主呀主,我是你的奴才】,我有冇生安白造?

你既自卑感咁重,難怪你死都要【光榮主】,做耶主的奴才,你真是可憐的人!

.
不過唔知你會唔會玩得好悶,唔夠盞鬼呢?...

逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:53

唔知你認為沙文應該點樣玩先至唔會悶,先至夠盞鬼咁呢?
你同bbchan一樣吹水唔抹嘴同有閱讀障礙?
沙文已經係達到Course Director 有突既Level,你黎問人地點樣玩先至夠盞鬼?

.
你話我扮有共官親戚係老作,好似好唔抵得我有共產黨親戚咁樣,不停講不停講,好似而家咁又話叫我回答又盛,見你咁恨做共產咁有求知欲,我就舉一啲我嘅親身經歷話俾你知共產黨嘅真正模樣,話俾你知你可能見過嗰啲去舊金山同鄉會拜年嘅領事館主任仔(你可能連見嘅機會都冇)並唔代表共產黨嘅全貌
逃出魔幻紀 發表於 2023/3/22 11:41

你有共官親戚就參加嗰啲揮霍民脂民膏嘅遊戲?

相信你既共官親戚應該因為貪污已經被收咗監,
你應該亦是收受利益揮霍民脂民膏被追緝的逃犯之一吧?

所以你要投靠做耶穌奴才來尋求庇護,反正耶穌教包收罪犯,唔爭在多你一個!

你個貪污共官親戚應該係舊體制的共官,
自從阿大大一上場就打貪污,打到雞飛狗走,你們肯定冇啖好食,所以咪憎恨共產黨囉,對不?

舊既貪污共官親戚被拉咗收監或死刑,咪喊到鬼咁樣囉。
不過你都在貪官親戚手上拎咗或轉咗唔少財產著數過你銀行,所以三千幾蚊當然唔係好貴啦!

我冇興趣理鬼你個舊貪官共產黨的貪官衰樣嘴臉,貪官和家人的你冇曬財路,肯定憎恨阿大大既啦!

我見和敬的都是新中國的共產黨,
不過我相信任何一個有思考的中國人都會和我一樣,喜歡一個這樣的新中國!

I mean 考course director 嘅prerequisites 有突,我未考,現時係PADI MSDT 除咗自己玩有時要扶掖下好似魔 ...
沙文 發表於 2023/3/22 13:09

魔幻依家與耶穌共潛,有主照顧魔幻呢隻奴才,肯定唔需要你的扶掖咯!
唔膠都係遠離天主,有咩分別呢?
好比一個人開雞竇轉行做賣冰。
沙文 發表於 2023/3/22 23:29

魔幻就是人版啦,做完貪官共犯轉行做販賣耶穌天主。

魔幻做着貪污共官的集散小金庫,收受民脂民膏當遊戲。
一個同其他高官司機玩牌捽腳指的魔幻,幾千蚊只不過是他的貪污money的九牛一毛,
天天享受飛去睇北極光,又飛去潛水,又打Golf 的民脂民膏生活。
難怪所有天主教基督教徒唔中意中國,因為現在的中國斷咗貪官家屬魔幻的財富水喉唄!
高級模式 | 發新話題
換一個