返回列表 回覆 發帖

英聖公會國教地位動搖

早前你唔係搬啲數字嚟話回教趴基督教頭, 領先哩....
呢次.....回教在英國仲係食塵喎

可見, 統計數字...各家自統門前計
十年內, 無宗教信仰人數由25.2% 突增至37%
基督宗教由59.3% 跌至46.2%
這樣大的數字變化 (而中間又没有甚麼導至人改變的大事發生過)是不正常的。
通常會是問卷設計上出了問題, 收集到的數據有偏頗。
回覆  beebeechan
當然係啦。逢親對貴教不利的統計一律都係造假。同共黨性侵一L樣性質 ...
沙文 發表於 2023/3/20 23:40

英國教會唔係弊教嚟
回覆  beebeechan
當然係啦。逢親對貴教不利的統計一律都係造假。同共黨性侵一L樣性質 ...
沙文 發表於 2023/3/20 23:40

英國人口普查前便有組織搞了影響人填寫問卷的活動啵
If you have a dick, mark "male"
沙文 發表於 2023/3/20 23:55

咁你就睇野唔真囉
If you are not religious...tick no religion
甚麼是 religious?  
我可以有religion, but not religious (没有個個星期去教堂, 無辦告解...)

即係 If you are not sexually active with woman , tick "GAY"
If you have a dick, mark "male"
If you neither have a cunt nor a dick, mark LGBTQIA+
沙文 發表於 2023/3/20 23:55

今時今日, 決定male, female..唔係計有無「啲」架哩
係講心態....有「的」也可以自稱 female 入女廁
你又話中間冇咩: "導至人改變的大事發生過"?
沙文 發表於 2023/3/21 00:05

咁「大事」「「小事」既定義人人不同
於是「religious」既定義, 也是人人不同。
有冇religion既定義, 也是人人不同。
有人認為我係”執行曲線光榮天主的任務” 都得啫, 我可以反對咩? ...
沙文 發表於 2023/3/21 00:13

咁有人話佢係撈religion....但又唔係唔信.....我都唔可以反對
好似 susanna, 口裡說不,心中卻得。。架喎
咁又未必, 人哋嘅統計有咩結果, 你就可以大大聲反對
沙文 發表於 2023/3/21 00:25

咁又無反對, 係質疑
.
這次統計結果不理想,也是需要以「問卷設計有問題」來「解決」。
抽刀斷水 發表於 2023/3/22 10:39

咁我提出既兩樣野:
(1)有組織舉牌叫人tick 「no religion」就岩勒
(2)「no religion」選項置頂
係咪會影響普查結果先?
你話唔會有影響既就拎啲理由出嚟,
無理由就俾奶油
無計架喇,因為不滿結果,所以必須要找到理由去「解釋」,佢都未出蝴蝶效應,到時到你去解釋點影響 ...
抽刀斷水 發表於 2023/3/22 21:44

不過我又真係找到理由, 而你又無計
(沙文都話搵到啲野反駁下, 你起唔到機)....(請沙文同你吹兩野啦)
抽刀同夫人anniversary,我決定將反駁理由送畀佢做禮物。
沙文 發表於 2023/3/22 22:26

你又話送AI雞既?
抽刀斷水你幾時生日呀
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14909&extra=page%3D1

訂咗, 唔舍得送, 留番自用?
問隻AI雞咪可以得到反駁理由囉。
抽刀斷水 發表於 2023/3/23 00:19

少......
人地送部ipad pro 俾你,
你居然當係杯墊?
高級模式 | 發新話題
換一個