返回列表 回覆 發帖

謝謝陳版友讚我偉大真英雄

回覆  beebeechan
我唔係咁後生。嗰時係得街機,收尾先有雅達利。我記得最中意玩豬仔揸住汽球喺樹跳落地, ...
沙文 發表於 2023/3/30 23:29

唔係玩呢啲咩

因為基督教抄都抄得衰過人,啲「性經」裡面的用詞十足幼稚園既詞句不但止,
更攪到那些讀「性經」的教徒 ...
leefeng 發表於 2023/3/30 23:46

IQ >115 既人講野, <85既人唔好插咀
(不過, IQ 的確<85, 唔知乞人憎)
呢個唔係街機game. 係apple ll
沙文 發表於 2023/3/30 23:55

有街機玩就唔好扮老坑
我地楂住呢啲已經係頭盔
正如從前君士坦丁一信,福傳就掂過碌蔗。
此所謂以銅為鏡正衣冠,以人為鏡明得失,以古為鏡知興替。
我以為我讀書不多,原來貴教徒仲少過我。
沙文 發表於 2023/3/29 23:39

你讀書唔少架哩, 多過條瘋狗好多...
之不過又真係未夠多。

基督教掂過碌蔗唔係因為居士坦丁信咗。
呢個係歷史錯覺嚟, 正如話義和團係愛國烈士, 老毛「二萬五千里長征」, 八路軍八年抗日..睇真啲就唔係咁既

「米蘭詔書 」無叫羅馬人信耶穌, 只係話信耶穌唔再係犯法。
君士旦丁頒詔書後, 其他異教一樣與信耶穌既在帝國共存,
君士旦丁照拜番佢既羅馬神, 一真都未有領洗入教既。
佢好以你話齋, 捱到臨死先話洗....(仲要唔係俾正宗既教士洗)

君士坦丁唔係咁拾卜基督教。
我畀小小希望您,唔忍心太過hurt您。等您心存僥倖:“屌,可能《大寶積經》係主後200年先致寫出來嘅呢?” ...
沙文 發表於 2023/3/31 00:24

應該唔止200年添
係呀係呀,”應該”就算啦,千祈唔好認真。
沙文 發表於 2023/3/31 01:18

我睇經, 好似你教人潛水咁, 好很認真架..有PABI架

我最中意您拍心口治史。堂都唔駛上果度好,出旺角打機
沙文 發表於 2023/3/31 01:37

你當捧哏我當逗哏, 合作愉快
您咁權威,當然噏下就係啦。
最衰您唔肯閹,肯就教宗都有得做
沙文 發表於 2023/3/31 01:52

能做到「噏下就係」,, 呢啲係信譽嚟, 要慢慢建立既
(唔見條疯九講野就有人話噏下就係囉, 佢噏親都唔係就真, 見佢既屎尿集就知一, 二
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14463)
最衰您唔肯閹,
沙文 發表於 2023/3/31 01:52

收心養性好過閹
基督教之恐怖同下流賤格之處,就是專吼啲病人神智迷糊屈人信教,
特登向臨死病人傳教和用賤水去洗!
不排除君士旦丁係病到懵懵懂懂時,被基督教夾硬洗!
leefeng 發表於 2023/3/31 02:14

係呀係呀,”不排除”就算啦,千祈唔好當「係」。
這個明明係蔣介石佩劍!
沙文 發表於 2023/3/31 02:24

嗯....用咗「蔣介石佩劍」卡住..啞彈
再射時會唔會爆膛架?
點解坦克車要戴笠?
坦克炸膛先最好睇
沙文 發表於 2023/3/31 13:24

我又玩下爆膛...

0:49
點解燒左輪都會爆膛既呢

有問題...

彈頭既直徑一定係可以俾彈頭順利通過鎗管, 射出。
即使啞彈無力推哂佢出鎗管,
下一鎗啲氣一樣有力推佢出去, 只係一次過推兩個彈頭唶...不至於谷爆
火車頭都可以係後邊推幾個卡...
除非之前打過下已經使彈頭變咗形, 卡住
隻揪?
沙文先生,我想請你評價一下我在網上見到的這位仁兄:
此人出身基督教家庭,基督徒父母將他養大成人;
此人 ...
Guest from 144.76.195.x 2023/4/7 21:32 提交

《基督譴責》(沙文版)
《基督譴責》是天主教復活禮儀中由詩歌班唱出的一首歌。
我細路時睇粵語長片都有差不多咁嘅情節咖啦。
石堅殺咗陳寶珠老豆老母,將陳寶珠撫養成人,將一身武藝傾囊 ...
沙文 發表於 2023/4/8 02:37

比喻都唔岩
石堅係殺咗寶珠姐個老荳老母喎
天主又幾時殺咗以色列人既祖先?
呢條友唔係潛水,只不過佢係好似您咁連logbook上的名都費L事寫。
佢都時不時浦頭,貼下每逢邊度有地震之 ...
沙文 發表於 2023/4/8 02:33

人地點哂名踩你埸......點都要過番兩招卦

6當他們來到納貢的禾場時,因為牛幾乎使天主的約櫃傾倒,烏匝便伸手扶住。
7為了他一時 ...
沙文 發表於 2023/4/8 03:06

哦..原來所有以色列人都係烏匝既後裔? (亞巴郎係義父嚟)
希特拉都唔係屠殺全部猶太佬啫,您又唔可以咁話佢

您一味喺度lecture 我唔care自己的重要教務,過唔過意 ...
沙文 發表於 2023/4/8 05:37

少, 即係你帶班菜鳥潛到10米深海底,
哇....大把垃圾, 堆填區咁

都唔係有珊瑚魔鬼魚, 有鯊魚摸下既!

佢地上水鬧夠你, 「唔care自己的重要教務,過唔過意得去」...
雖則你都有責任說要保護海底環境, 不過個海底乾唔乾淨唔係你做得來既事嚟…

所以你都唔好在委任上海主教一事上嚟煩我
高級模式 | 發新話題
換一個