返回列表 回覆 發帖

不甘寂寞

咁又係,我揸住個donut一路行一路食,見到有乞兒仔喺街邊就餓死,我都係咁講
“各有所長啫,死僆仔您唔恨得咁多。”
佢斷氣時,我做好心幫佢抹乾凈見到donut流出的口水。
Don't know where God is but the Devil is in the details
咁又係,我揸住個donut一路行一路食,見到有乞兒仔喺街邊就餓死,我都係咁講
“各有所長啫,死僆仔您唔恨得 ...
沙文 發表於 2023/4/4 06:35

你冇elon musk咁多德納你唔會因此而死。
唔可以咁比
“各有所長啫,死僆仔您唔恨得 ...
沙文 發表於 2023/4/4 06:35

你分半個donut俾佢, 佢唔會咁快死....所以你都有份懟冧佢
我唔係比, 我話畀大家聽我珍惜天主賜畀我嘅所長啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
我唔係比, 我話畀大家聽我珍惜天主賜畀我嘅所長啫
沙文 發表於 2023/4/4 07:01

你既長處唔係多人一個冬甩, 係肯去分享給比你更有需要既人

咁睇, 你一啲都唔長。。。。要不要去增長?

俾susanna一個驚喜
我唔夠膽同佢分享, 我嘅考量好週詳:
若果天主認為條靚仔唔應該餓死, 佢就唔會搞到今日咁嘅田地
如果我貿貿然救佢, 豈不是破壞咗天主嘅計劃?
需知:
凡惱恨我的,我要追討他們的罪,從父親直到兒子,甚至三代四代的子孫

我點知唔係因為佢太公得罪咗天主所以咁樣整蠱佢呢?
如果我貿貿然救佢, 豈不是破壞咗天主嘅計劃?
需知:
凡惱恨我的,我要追討他們的罪,從父親直到兒子,甚至三代四代的子孫

我點知唔係因為佢太公得罪咗天主所以咁樣整蠱佢呢?
沙文 發表於 2023/4/4 08:05

瑪竇福音又咁講:
『我實在告訴你們:這些事你們既做在我這弟兄中一個最小的身上,就是做在我身上了。』
救耶穌 就cha wor 佢嘅救贖計劃啦

就如人子來不是受服事,而是服事人,並交出自己的生命,為大眾作贖價。」

所以雖然宗徒個個都好心,但冇人刦法場,由得佢死。甚至求情都費9事。宗徒咁好心都係咁,我點解要做嘢喺耶穌身上?
你分半個donut俾佢, 佢唔會咁快死....所以你都有份懟冧佢
beebeechan 發表於 2023/4/4 07:00

點知個乞兒仔佢係唔係耶穌又再臨,又一次以死為世人贖罪吖,沙文都係俾機會等佢復活好啲!
基督教徒扮死的鼻祖耶穌再臨,一定會再玩多一鋪,畢竟扮死了又復活既戲碼,不嬲係大受基督教徒歡迎嘅!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
高級模式 | 發新話題
換一個