返回列表 回覆 發帖

復活節有感

屌您仲有冇多9魚啲?
原本已經有嘅窿做乜L嘢要用法術變
沙文 發表於 2023/4/6 21:31

你唔識搞就搵個師傅哩

係天國, 係免費, all you can pray
您復活封咗屎窟窿,之後又要pray求主督番穿佢,貴教真得閒搵工夫黎做
Don't know where God is but the Devil is in the details
拿釣上來的第一條魚,開了它的口,就會找到一塊『斯塔特』。拿去交給他們,當作我和你的殿稅
沙文 發表於 2023/4/6 08:08

「上帝兒子」咁威都要交陀地?不如調動「十二營多天使」掃場,自己收好過。
我愛香港。如果復活事件是假,希望香港可以撥亂反正。

如果復活事件是假的,你還相信這個宗教嗎? ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/6 11:39
建议
特区
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

建议
弭再提

除非获批
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
蜀道之难难于上青天
蜀道難_百度百科
baidu.hk https://baike.baidu.hk › item › 蜀道難

蜀道難》是唐代大詩人李白的代表詩作。此詩襲用樂府舊題,以浪漫主義的手法,展開豐富的想象,藝術地再現了蜀道崢嶸、突兀、強悍、崎嶇等奇麗驚險和不可凌越的磅礴 ...

老兵永远跟党走
people.cn http://lbyygdz.people.cn
退役军人事务部主办的“老兵永远跟党走”——中国共产党成立100周年系列庆祝活动官网.

永远跟党走_网易专题
163.comhttps://gov.163.com › special

永远跟党走. 党史; 慕课; 日历; 党建; 理论; 誓言 ... “北京党史”慕课|第98课新中国为什么定都北京 ... 我们的第二生日|王若飞侄女黄晓棻:走上革命道路一生无愧无悔.

永远跟党走(书籍)_百度百科
baidu.com https://baike.baidu.com › item › 永远跟...

·

永远跟党走》是中国广播电视出版社出版的图书,主要讲述了新中国成立后党领导全国各族人民创造性地完成由新民主主义到社会主义的过渡,开始了在社会主义道路上实现 ...

回覆  沙文

你係用激將法架啫,我唔相信陳版友係咁蠢既。

陳版友你快啲話唔會啦,明知假野就唔會再 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/6 19:44

教徒浪費咗一生咁多時間,投資咗咁多錢買天堂門票,
原來係假wor,情何以堪呢?
肯定要拉多些人落水,
冇主咩?等我來做!
君不見牧師神父同魔幻的口吻,個個都以“神”自居四處去貼文散播謠言指手畫腳咩?
佢地呼籲教民不要【人】的統治,只要【神】的統治,
邊個神呀?
揸支本【性經】雞毛當令箭,【神】咪係佢地自己囉!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
您復活封咗屎窟窿,之後又要pray求主督番穿佢,貴教真得閒搵工夫黎做
沙文 發表於 2023/4/6 22:02

沙文叫老婆多用此功能, 於是晚晚都有破處之快矣
唔使我講, 保祿一早講咗

格前15:12,16-20如果基督沒有復活,你們的信仰便是假的
不過, 要証明耶穌没有復 ...
beebeechan 發表於 2023/4/6 21:21

保祿?乜水?
公仔書故事人物?真係多9魚!
你 #18 果啲公仔書裡面杜撰的所謂【證據】?真係笑壞人!

嗱,濟公一樣係真人/神真事,【道成肉身】,有無數真神蹟!
邊個敢唔信咩?有視頻為證,更加證據確鑿! !

濟公只救人,不殺人,不淫人,是否更值得去信呢?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
還有一個番生聖者follow up question.唔知佢地有冇買壽險?
fine print入面有冇講明如果已經payout.但insurer番生,駛唔駛嘔番出黎?如果要,到時冇錢嘔會點?
Don't know where God is but the Devil is in the details
還有一個番生聖者follow up question.唔知佢地有冇買壽險?
fine print入面有冇講明如果已經payout.但insur ...
沙文 發表於 2023/4/7 06:38

呢啲古靈精怪既問題都幾得意。

没有一間保險公司的精算師會把「會復活」這考慮放到保單上。

如第一次的死, 是没有欺詐, 假扮成份, 有哂死因, 死亡証, 保險公司理應照單賠償。
保單係保你呢一世, 咁呢世已經完結, 履行合約。

不如你今世買重保險 (我介紹個A陣俾你), 然後香菇咗, 三月後復活(唔好三日呀, 保險無咁快過到數), 益下人丫。

(不過, 啲錢唔係你既, 係你既受益人, 唔關你事....即係沙嫂拎住筆保金去包小鮮肉你都吹佢唔漲....因為你同佢既緍約亦一同完結咗)
點樣古靈精怪呀?我提出的都是關於復活會切身應付的嚴肅問題。
點解保險唔會包括復活呢?至少那些信耶穌的精算師應該考慮埋復活這scenario

咁那些聖者嘅老婆如果要繼續原先的婚姻關係,要再婚先至合法。教會有冇規管咖?咁,需唔需要再领洗?上次佢领洗都係for that life.?
耶穌復活後身體是怎樣的?

(1)穿牆透壁都得
正是那一週的第一天晚上,門徒所在的地方,因為怕猶太人,門 ...
beebeechan 發表於 2023/4/6 05:14

穿牆時佢會唔會scout 一下other side of the wall 係點?如果一穿,原來人哋女仔換緊褲/墊M巾/做愛/自慰……咁咪好embarrassing
穿牆時佢會唔會scout 一下other side of the wall 係點?如果一穿,原來人哋女仔換緊褲/墊M巾/做愛/自慰 ...
沙文 發表於 2023/4/7 09:24

咁唔係全知架咩?
咁咪好embarrassing
沙文 發表於 2023/4/7 09:24

亞當厄娃係犯罪後先要搵無花果葉,
之前都係肉甩甩....無野架喎

你真係亞當後裔
回覆 35# beebeechan
咁就唔止全知。仲全能添,能被Leefeng 哥哥、旁觀叔叔屌9.仲要係日日添
回覆  beebeechan
咁就唔止全知。仲全能添,能被Leefeng 哥哥、旁觀叔叔屌9.仲要係日日添 ...
沙文 發表於 2023/4/7 13:29

啲人walk 狗, 啲9成日都係我前園棵樹到屙篤尿
棵樹就係靠飲尿先長到咁高。
所以棵樹對貴教好重要,畢竟,貴教成個古仔都係由棵樹開始。
不過都要棵樹抵被射尿,先至會有動物肯向佢射尿嘅。
回覆  beebeechan
咁就唔止全知。仲全能添,能被Leefeng 哥哥、旁觀叔叔屌9.仲要係日日添 ...
沙文 發表於 2023/4/7 13:29

復活節禮儀中讀經若望福音中記述耶穌受難始末,
裡邊大把耶穌受辱既經句哩:
他剛說完這話,侍立在旁的一個差役,就給了耶穌一個耳光,說:「你就這樣答覆大司祭嗎?」

比拉多命人把耶穌帶去鞭打了。
2然後兵士們用荊棘編了個茨冠,放在他頭上

他們就喊叫說:「除掉,除掉,釘他在十字架上!

來到他跟前說:「猶太人的君王,萬歲!」並給他耳光。

對幾條瘋狗的叫囂, 實在是濕濕碎哩
高級模式 | 發新話題
換一個