返回列表 回覆 發帖

復活節有感

咁瑪竇福音就有此:
耶穌又大喊一聲,遂交付了靈魂。
51看聖所的帳幔,從上到下分裂為二,大地震動,巖石崩裂,
52墳墓自開,許多長眠的聖者的身體復活了53在耶穌復活後,他們由墳墓出來,進入聖城,發顯給許多人。
beebeechan 發表於 2023/4/6 06:17

瑪竇福音果件瑪竇當時一定係企係耶穌旁邊揸住個麥克風,咁 L 清楚「耶穌又大喊一聲」?

如果釘十字架時,特效整個大地震動,巖石崩裂,故事一定會更加震撼得多!

墳墓自開,許多長眠的聖者的身體復活了?事後唔知躝曬去邊?

咁多從墳墓復活的青靚白淨又好,腐爛得棚骨又好,咁驚悚既場面竟然只有本【性經神話小說】里面才有寫喎?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咁瑪竇福音就有此:
52墳墓自開,許多長眠的聖者的身體復活了。
53在耶穌復活後,他們由墳墓出來,進入聖城,發顯給許多人。
beebeechan 發表於 2023/4/6 06:17

呢條瑪竇吹水友,真係吹水唔抹嘴的大話精!
咁驚恐震撼既屍體由墳墓出來,進入聖城,發顯給許多人?
竟然冇造成混亂?當時的人真是頭腦科學,定力惊人! ! !

好多【性經故事圖片】,呢個image畫的當時係殭屍由墳墓出來,不是青靚白淨的【人】!
本垃圾故事書亦冇交代呢班殭屍去L咗邊處?

另外,【長眠的聖者】係乜水?亦冇名冇姓,係邊處冒出來?的什麼【聖者】?
由此證明呢條瑪竇亦是吹水友,靠老作的大話精一名!

所謂四福音,不但幼稚可笑,處處犯駁,衰過童話故事!

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  沙文

你係用激將法架啫,我唔相信陳版友係咁蠢既。

陳版友你快啲話唔會啦,明知假野就唔會再 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/6 19:44

教徒浪費咗一生咁多時間,投資咗咁多錢買天堂門票,
原來係假wor,情何以堪呢?
肯定要拉多些人落水,
冇主咩?等我來做!
君不見牧師神父同魔幻的口吻,個個都以“神”自居四處去貼文散播謠言指手畫腳咩?
佢地呼籲教民不要【人】的統治,只要【神】的統治,
邊個神呀?
揸支本【性經】雞毛當令箭,【神】咪係佢地自己囉!

.
唔使我講, 保祿一早講咗

格前15:12,16-20如果基督沒有復活,你們的信仰便是假的
不過, 要証明耶穌没有復 ...
beebeechan 發表於 2023/4/6 21:21

保祿?乜水?
公仔書故事人物?真係多9魚!
你 #18 果啲公仔書裡面杜撰的所謂【證據】?真係笑壞人!

嗱,濟公一樣係真人/神真事,【道成肉身】,有無數真神蹟!
邊個敢唔信咩?有視頻為證,更加證據確鑿! !

濟公只救人,不殺人,不淫人,是否更值得去信呢?

.
36耶穌回答說:「我的國不屬於這世界;假使我的國屬於這世界,我的臣民早已反抗了,使我不至於被交給猶太人;但是,我的國不是這世界的。」
37於是比拉多對他說:「那麼,你就是君王了?」耶穌回答說:「你說的是,我是君王。我為此而生,我也為此而來到世界上,為給真理作證:凡屬於真理的,必聽從我的聲音。」
沙文 發表於 2023/4/8 03:20

耶穌咁似精神病人的答話?
同其他的神仙佛道相比,耶穌真係蚊脾級,冇厘涵養,慌死冇人知佢係王?
發夢想做王想到心都創曬?
既然耶穌已經準備代世人死囉,使乜鬼講出來呢?
基督教不是吹:善若被人知,不是真善嗎

.
高級模式 | 發新話題
換一個