返回列表 回覆 發帖

搵笨觀念大踢爆之:不要在錯誤的道路上愈走愈遠

所以咪叫你去當禽獸, 入畜道囉...嚟做人做乜?
禽獸係無天主既, 所以亦無大盜 ...
beebeechan 發表於 2023/4/21 21:41

你又坦白咁指出性經吹牛啦!
既然禽獸係無天主既,謊舟故事裡面的禽獸聽天主話上隻謊舟又係bullshit!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
有包庇架嘛,你入教未深咩?

已故天主教宗被指包庇性侵 舉報機制難有成效
https://www.hk01.com/%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E5%88%86%E6%9E%90/547736/%E5%B7%B2%E6%95%85%E5%A4%A9%E4%B8%BB%E6%95%99%E5%AE%97%E8%A2%AB%E6%8C%87%E5%8C%85%E5%BA%87%E6%80%A7%E4%BE%B5-%E8%88%89%E5%A0%B1%E6%A9%9F%E5%88%B6%E9%9B%A3%E6%9C%89%E6%88%90%E6%95%88

抽刀斷水 發表於 2023/4/21 22:27

稍用番啲常理 (抽水就成日缺乏) 就知呢篇係「內容農埸」的泡製。

既然是「嚴格保密 」的文件, 何方神聖會知道咁詳細既文件內容…?
一啲要絕對保密的文件, 卻會「發給世界各地主教」....
你知唔知各地主教總數有多少: 5353個。
絕密文件會發俾咁多人, 有可能會「保密」??

既然係保唔到密, 邊個咁蠢會把呢啲指示寫低四圍傳?
我戥信呢啲報導既人可憐

----
PS

以我既經驗, 呢啲所謂「爆料」多數都係為出了新書, 新片做勢宣傳一下技倆
稍用番啲常理 (抽水就成日缺乏) 就知呢篇係「內容農埸」的泡製。

既然是「嚴格保密 」的文件, 何 ...
beebeechan 發表於 2023/4/21 23:36

五角咁機密,都有美軍上百份涉密文件外洩。
教庭?小菜一碟。
話唔定係你個上帝安排「發給世界各地主教」的啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
唔係喎, 做咗呢啲事既神父, 會被在「道德高地」既人趕走, 唔准企係高地上邊架 ...
beebeechan 發表於 2023/4/21 21:47

當然有例外,例如“心有戚戚然”同“黏膠bb鼠” 係會擁吻做咗呢啲事既神父,
繼續扮盲,開心咁支持同贊成基督教強姦殺人放火!

.
其實你想表達啲咩呢?
抽刀斷水 發表於 2023/4/21 22:28

係回應你呢帖:

即係話你埋怨呢世做乜係無得揀,你又唔鍾意...
係可以㩒: Alt+Ctrl+Del....reboot la
佢唔reboot住,因為想籍最後一口氣,畀天主知道: 其實佢嘅安排,通常都係錯嘅。
Don't know where God is but the Devil is in the details
佢唔reboot住,因為想籍最後一口氣,.
沙文 發表於 2023/4/22 05:08

你咒抽水就嚟埋單?
(那日子何時來到, 人子也不知, 只有父知?)
“就黎”標凖係點,都係任人定
天國近了都近了咗2000年。我話抽抽埋單近了,有咩咁得罪佢?
Don't know where God is but the Devil is in the details
“就黎”標凖係點,都係任人定
天國近了都近了咗2000年。我話抽抽埋單近了,有咩咁得罪佢? ...
沙文 發表於 2023/4/22 06:46

天國現在不近嗎?
隨時歡迎你回家架喎
只係你大愚卦住玩水咁,成日經過家門而不入。

耶穌來替人贖罪前,天國的確不近,大門不開。
猶太人由巴比倫回歸後,四百多年天主無打發過先知,無跟他們交通過,經上是一片空白的日子,直至耶穌來了才有欬謦
屌我何曾有話過天國不近呢?
我就係話天國同阿抽嗰頭都近。
我信耶穌的日子都近。
OK啦?
即係話你埋怨呢世做乜係無得揀,你又唔鍾意...
beebeechan 發表於 2023/4/22 04:03

我幾時有表達過呢個意思呢?
回覆 110# 沙文

駛鬼理佢,教徒呢排鍾意無事生非,挑撥離間。
我幾時有表達過呢個意思呢?
抽刀斷水 發表於 2023/4/22 11:06

你好似羅特咁, 飲咗十幾升酒, 斷咗片......俾個女搞完都唔記得?
你好似羅特咁, 飲咗十幾升酒, 斷咗片......俾個女搞完都唔記得?
beebeechan 發表於 2023/4/22 21:28

我覺得呢世好多野有得揀喎,我就唔明點解你會覺得我講過呢世做乜都無得揀。
基督教吹上帝俾人有自由意志,如果做乜都無得揀又係證明基督教講大話!
基督教吹上帝俾人有自由意志,如果做乜都無得揀又係證明基督教講大話!
leefeng 發表於 2023/4/22 23:18

你唔識字, 或係big eyes see through the dragon??
人地抽水講咗:「我覺得呢世好多野有得揀喎,」

你狗唔搭八, 大陸友咁, 公眾地方隨地便溺
你唔識字, 或係big eyes see through the dragon??
人地抽水講咗:「我覺得呢世好多野有得揀喎,」

你狗唔 ...
beebeechan 發表於 2023/4/22 23:29

係你唔識字, 或係big eyes see through the HOLE ??
你們基督教吹每一個人都已被神安排咗,所以抽刀係針對和嘲諷你個神的安排話冇得揀!
後來抽刀話有得揀,又係針對和嘲諷你個神係廢既大話精!
基督教徒從hole內看事物,當然一樣狗唔搭八,衰過大陸友,啲精亂咁射!
回覆 117# leefeng

基督教都未統一搞清楚究竟係神安排一切抑或自由意志(見這裡),啲教徒都好矛盾好痛苦架,你體諒吓啦。
回覆  leefeng

基督教都未統一搞清楚究竟係神安排一切抑或自由意志(見),啲教徒都好矛盾好痛苦架 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/23 01:49

預定論不是天主教的教導嚟
所以天主教徒無矛盾痛苦嘠喎

嗰條日日柒在#117, 根本就係買咗山寨貨就嚟鬧正廠出品唔好
預定論不是天主教的教導嚟
所以天主教徒無矛盾痛苦嘠喎

嗰條日日柒在#117, 根本就係買咗山寨貨就嚟鬧正廠 ...
beebeechan 發表於 2023/4/23 02:09

你一次又一次坦白咁指出性經吹牛啦!
你承認基督教係山寨貨嗱?
基督教又偷又抄襲別人的神話故事,的確係最渣既山寨貨,摺埋得啦!

.

高級模式 | 發新話題
換一個