返回列表 回覆 發帖

中國需不需要從歷史中吸取血的教訓?

你都唔係蘋果比蘋果, 橙比橙。

神父有失德行為, 係個別父操守不好, 不是梵蒂崗示意他們去做缺德之 ...
beebeechan 發表於 2023/4/25 22:15

人 比 人
    費教授 比 神父

咁都唔係蘋果比蘋果?

你話扭曲歷史來自最高領導指示,咁如果貴教既所謂最高領導指示存在與否都未知,又點橙比橙?
你話扭曲歷史來自最高領導指示,咁如果貴教既所謂最高領導指示存在與否都未知,又點橙比橙?
抽刀斷水 發表於 2023/4/26 00:00

敝教在世上的最高指示沒有叫他們的主教, 神父, 教友去作奸架喎
敝教在世上的最高指示沒有叫他們的主教, 神父, 教友去作奸架喎
beebeechan 發表於 2023/4/26 00:09

咁你又點知你所謂既扭曲歷史係來自最高領導指示呢?
咁你又點知你所謂既扭曲歷史係來自最高領導指示呢?
抽刀斷水 發表於 2023/4/26 00:13

係啵...我地既行政長官都民選出嚟既, 係香港人既意願, 仲好一致
係啵...我地既行政長官都民選出嚟既, 係香港人既意願, 仲好一致
beebeechan 發表於 2023/4/26 00:19

蘋果比蘋果,咁天主係咪一生物一票選出黎既呢?
蘋果比蘋果,咁天主係咪一生物一票選出黎既呢?
抽刀斷水 2023/4/26 11:09 提交

有啲野無得講民主架喎
唔通你能成人, 係百億條虫, 一虫一票俾你當選架咩
有啲野無得講民主架喎
唔通你能成人, 係百億條虫, 一虫一票俾你當選架咩 ...
beebeechan 發表於 2023/4/26 21:35

你講開民選我先講咋喎,唔蘋果比蘋果喇咩?
有犯罪的神父不等如耶穌的救恩是假。
beebeechan 發表於 2023/4/25 22:15

好一個耶穌「救恩」!
「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。因為我來,是叫人與父親生疏、女兒與母親生疏、媳婦與婆婆生疏。人的仇敵,就是自己家裏的人。」《馬太》10:34
beebeechan 發表於 2023/4/26 00:09

天誅鬼徒「神父」姦淫婦女、小童,煩弟肛妖窟卻百般維護,口雖没講,實則在鼓勵!
你講開民選我先講咋喎,唔蘋果比蘋果喇咩?
抽刀斷水 2023/4/27 00:00 提交

「有啲野無得講民主架喎」唔係樣樣都無民主架喎。

蘋果都有好多品種。
回覆 30# beebeechan

係呀,每粒蘋果都唔同架。

我就唔會盡信啲咩既,你就唔同了。
回覆  beebeechan

我就唔會盡信啲咩既,
抽刀斷水 發表於 2023/4/27 01:06

只要人哋話係反基.....你就信哂架哩
無線晚清民初劇一面倒話傳教士係好人
我就未見過有改編呢段歴史話耶人係衰嘅電視劇 ...
kam 發表於 2023/4/24 16:10
同意,

……还有,常常女主角、女配角常常去基督教堂祈祷

……有意无意,有意扮无意弄成上流社会的玩意//////形象【image】

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
只要人哋話係反基.....你就信哂架哩
beebeechan 發表於 2023/4/27 01:39

睇下邏輯上通唔通囉,乜你唔係架咩?
睇下邏輯上通唔通囉,乜你唔係架咩?
抽刀斷水 發表於 2023/4/27 02:40

你識講邏輯咩!
你嗰啲:
有神父性侵, 所以神父都是性侵
咪即係
老荳係男人, 男人就係老荳既邏輯囉

自誇有邏輯嗰啲, 往往就係衰在邏輯101
你識講邏輯咩!
你嗰啲:
有神父性侵, 所以神父都是性侵
beebeechan 發表於 2023/4/27 06:49

我從來無咁講過,請勿歪曲本人意思。
我從來無咁講過,請勿歪曲本人意思。
抽刀斷水 發表於 2023/4/27 11:54

即係你無講過你「動淫念」喔
之不過, 你扯哂旗
即係你無講過你「動淫念」喔
之不過, 你扯哂旗
beebeechan 發表於 2023/4/27 20:36

咪亂老屈,如你搵到我响呢度有講過,可以經連結引述。
咪亂老屈,如你搵到我响呢度有講過,可以經連結引述。
抽刀斷水 發表於 2023/4/27 21:31

上邊gif 表達咗哩
你扯哂旗, 唔需要你口講都知你係動咗淫念架勒
唔係樣樣都無民主架喎。
beebeechan 發表於 2023/4/27 00:23

基督鬼徒就話妖書係「唯一」、「真理」,有民主咩?
高級模式 | 發新話題
換一個