返回列表 回覆 發帖

[轉載] 給leefeng版友做基督教疑惑篇:四的材料

.

得「以古為鑒」的話,歷史科可以摺埋了。

抽刀斷水 2023/4/30 00:49 提交

點解要摺歷史科呢
以古為鑒後便知嚴刑銬問係唔好+無用。
教會亦無否定曾有宗教審裁這回事。
有「纂改」的都是那些用審裁刻意黑教會的反基材料。

纂改的地方是
被審裁處死人數
銬問方式
誰來銬問……等等
回覆  beebeechan

你啲思路都幾彈性,總之啱聽就講得,唔啱聽就唔應該再講,係咪?

咁同做宗教裁判 ...
抽刀斷水 發表於 2023/4/30 01:13

你可以講
不過我見你有纂改既地方就會嚟更正一下
回覆  beebeechan

係咩?我篡改咗啲咩,請指教。
抽刀斷水 發表於 2023/4/30 21:16

再講多啲你就會現形
呢段經文是否適合形容你呢?

2 因為你們用什麼判斷來判斷,你們也要受什麼判斷;你們用什麼尺度量給人,也要用什麼尺度量給你們。
抽刀斷水 發表於 2023/4/30 23:39

係咪又想話阿旁觀者成日用檑漿棍插人屎眼
咁第日佢被審判時都係會受牛頭馬面檑漿棍插Ceye呢?
3 為什麼你只看見你兄弟眼中的木屑,而對自己眼中的大樑竟不理會呢?

又係咪我有大樑, 你就唔使搞搞你眼中既木屑咩
3 為什麼你只看見你兄弟眼中的木屑,而對自己眼中的大樑竟不理會呢?
4 或者,你怎能對你的兄弟說:讓我把你眼中的木屑取出來,而你眼中卻有一根大樑呢?

如你眼中既木屑唔去清理,
你睇乜都以為對方有條大樑架喎
“地球上有 80 億人,
leefeng 發表於 2023/5/1 00:40

咁快去到80億?
邊個國家密密扑
你爺爺用擂漿棍插邪魔屁眼,替天行道,第日只有享福,而你們這些為邪教吶喊助威嘅小鬼,死後會繼續受牛頭 ...
旁觀者 發表於 2023/5/1 22:54

人地阿抽水拎嚟既經文, 話明係
「你們用什麼尺度量給人,也要用什麼尺度量給你們。」
所以, 你唔想第日你個菊花被插爆, 就唔好用咁大碌檑漿棍嚟插人
你爺爺用擂漿棍插邪魔屁眼,....,第日只有享福,
旁觀者 發表於 2023/5/1 22:54

你有基性啊..
後庭被插你話係享受, high爆, 高潮迭起?
高級模式 | 發新話題
換一個