返回列表 回覆 發帖

井蛙可知海,曲士可明道,夏蟲卻不能理解冰

"天主"既然係"全知","全能"就應該一早造出一幫聽曬佢話嘅應聲蟲, 你搞咁多做啥呀.
講到底, 所謂"天主", 全是人造出來的東西, 為啥叫極佢都唔肯出來嘆下爺爺支擂漿棍呢?
對「敬畏上主,智慧的開始」的人, 讀出的就是啟示。
beebeechan 發表於 2023/5/20 12:19

BB仔, 你有"智慧", 爺爺已教過你無數次, 求屁眼教主俾你一萬億元, 娶72個處女做老婆, 使咁戇鳩當孩子王, 俾班細路日日屌?
    神經病院入面嘅病人, 都會喃喃自語話自己有 "智慧".
呢到班反基仔佬, 無個識野。 一係就寫篇帖都白白痴痴咁。
beebeechan 發表於 2023/5/21 02:01

字都未識, 你識嘢?
BB仔! 你爺爺教極你求屁眼教主俾一萬億元, 就唔使做孩子王咁戇鳩, 誰是白痴?
基督教既天堂, 只期待無罪惡, 無痛苦。
beebeechan 發表於 2023/5/21 02:02

基督教嘅"神", 包括教主, 要殺盡世人, 親人, 本就滿身邪惡, 牠們所謂的天堂是什樣子就可想而知!
@leefeng
你都係玩番啲「破口大罵」、貼下啲白痴漫畫好喇,唔好扮識野喇。
人屎係無藥醫。 ...
beebeechan 發表於 2023/5/21 13:16

啱! 講的正正係你自己.
「破口大罵」、貼下啲白痴漫畫正係你最常用嘅手法, 字都未識, 唔好扮識野喇。
人屎係無藥醫。 ..
至高無上的造物主天主持續地以種種不同的方式將天地的奧秘啟示給因背叛祂而自招墮落的人類,勸他們打開已被撒殫魔鬼蒙蔽了的心眼,迷途知返,回到自己原來的天國家鄉
逃出魔幻紀 發表於 2023/5/20 11:55

既然"天主"咁好嘢, 為啥牠教以色列人盡殺異邦人, 你唔去送死?
屁眼教主教落:為牠失喪生命的必得著生命, 你唔去俾伊斯蘭教徒殺死?
誰是夏蟲不可語語冰?
你字都未識, 半毛都不值.
可惜圖中人係你, 支棍係"神父"嘅!
將你的智慧, 跟我和「逃出魔幻」泊埋一齊比一比, 
版友當有答案, 單目了然喇 ...
beebeechan 發表於 2023/5/20 22:16

你連字都未識, 魔幻紀就能入到間野雞學校都歡天喜地, 牠能有幾多料呀?
    同人比?第二世啦啦!
    妖徒同常人相反, 用屁眼看事物, 所以和屁眼教主一樣, 吹自己冇得頂!
逃出魔幻引用的經句, 也只說信是智慧的開端, 不是智慧滿師。
beebeechan 發表於 2023/5/23 10:36

耶穌話:弟兄要把弟兄, 父親要把兒子送到死地, 兒子要父母為敵, 害死他們.
    BB仔, 你信唔信呢? 這是"智慧"開端呀!
我炒股三年
beebeechan 發表於 2023/5/23 11:07

你唔止被"神父""炒股"三年咁少啩?
咁不科學既野你都講得出口嘅?
beebeechan 發表於 2023/5/23 12:58

有病俾鬼徒摸下就好, 鬼徒能移山倒海, 科不科學呢?
在菩提樹下6日就話開悟, 明白哂.....
beebeechan 發表於 2023/5/23 20:42

字都未識, 你明啥?
犯罪後要隱瞞, 逃責...更加是「明白」這是罪過 ...
beebeechan 發表於 2023/5/23 22:15

所以妖徒壞事做盡, 然後隱瞞, 逃責...是正確的!
天主的旨意, 有時人不明白
beebeechan 發表於 2023/5/23 22:15

所以妖徒胡胡塗塗, 就最有"智慧"!
真係有咁既事架
beebeechan 發表於 2023/5/23 22:34

你爺爺係問你信唔信, 莫講東講西逃避話題!
見你對檑漿棍, 股....興趣特濃,
你係咪有少少gay性, 想當0
beebeechan 發表於 2023/5/23 22:50

Gay督教, 有名俾你叫!
係有啲孤漏少聞而已。
beebeechan 發表於 2023/5/24 22:21

你爺爺就"孤漏少聞", 未聽過有咁個成語.
如有得罪請多多包涵
抽刀斷水 發表於 2023/5/24 10:28

對邪惡的妖教徒何須客氣?
條feng狗, 旁漿棍, 白痴虫..嗰啲先係得罪
beebeechan 發表於 2023/5/24 10:50

抽插邪惡的妖徒, 正是義之所為!
高級模式 | 發新話題
換一個