返回列表 回覆 發帖

反基督就是自殺

,使人對這個宗教失卻信心絆倒,求主垂憐! ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/27 17:21

聖方濟‧亞西西(St. Francis of Assisi) 居於意大利。在一次彌撒中, 一位弟兄暗中跟他說:你知不知這位主持彌撒的神父有三位妾待。。。就在那邊。
他回答說:當我從他手中領聖體時, 我知道我是由他祝聖了的手中領受著耶穌的身體。
,使人對這個宗教失卻信心絆倒,求主垂憐! ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/27 17:21

或者你會說方濟各的事只是傳說, 以訛傳訛...

2019年一半香港人都在罵警...甚麼黑警, 「黑警死全家」,今日有事又急急999, 求警協助。
「狗官」派消費券, 一萬元....就無分黃藍...齊齊攞!
近日仲聽聞當年黑青、港讀青年, 投訴在口岸回鄉証被收回, 無得「回國」。。

所以「不斷出現犯罪性侵的神父,.....使人對這個宗教失卻信心絆倒」....即使有, 也是短暫的現象。
"弟兄要把弟兄, 父親要把兒子送到死地, 兒女要與父母為敵, 害死他們", 這才是違天理, 逆人倫呢.
旁觀者 發表於 2023/5/27 22:30

見你成日都拎呢句 "弟兄要把弟兄, 父親要把兒子送到死地, 兒女要與父母為敵, 害死他們"嚟話教徒係違天理逆人倫。

殊不知你無知硬膠到原文既內容, 實在係話在那日...
基督徒就是那被「弟兄 父親」送到死地的,  被兒女父母為敵的。

邊個係原告, 邊個係被告你都未識.......(仲慘過字都未識)

你真係旁觀都未夠資格, 在九里外遠觀
前句因有:我不是帶來和平
後句才有:把兒子送到死地

不用狡辯啦!

. ...
leefeng 發表於 2023/5/28 03:23

你又唔識經, 真唔好學人以經反基喇....
繼續你的狗辯便算哩。獻醜不如收埋啲拙。

「我不是帶來和平」是出自瑪竇福音10:34
「把兒子送到死地」是出自瑪竇10:21
兄弟要將兄弟,父親要將兒子置於死地,兒女也要起來反對父母,要將他們害死。

怎麼第34節會變了是「前句」,, 第21是「後句」???
你吹乜都冇L用,
不如自己反思一下點解全世界只有信耶穌的基督教被人反吧啦!

. ...
leefeng 發表於 2023/5/28 03:39

因為魔鬼認為最大的威脅是來自耶穌.....
不是釋迦牟尼。

即係同阿根廷足球隊作賽爭世界杯, 梗係搵多個隊員mark實梅西喇, 唔通會吼住你咩。
,其實人生在世都好短暫,天國又好鬼近~
抽刀斷水 發表於 2023/5/28 11:46

當你察覺人生都好短暫時, 真係開始有啲「過頭近」(都行咗一半人生囉)
反毒品係唔使親自食毒品既!
反基督妖教係不用識經的啦!
你們基督妖教的所謂經文,係一群妄想症的瘋子, ...
leefeng 發表於 2023/5/28 22:20

岩勒, 岩勒

你係咁吹下水, 媽媽叉叉就好勒, 千其唔好引經, 說史
(呢啲通通唔係你既強項)
我搞呢個網站都近廿年啦,
抽刀斷水 發表於 2023/5/28 21:59

廿年.....但版友啲質素就一年不如一年
[quote]基督徒就是那被「弟兄 父親」送到死地的,  被兒女父母為敵的。
邊個係原告, 邊個係被告你都未識.
be ...
旁觀者 發表於 2023/5/28 22:46

係咪可以講:
「字都未識」??
[quote][/quote]又未識咁呢
是的, 本網站就有你這連字都未識嘅小學教師, 同能入到野雞學校都執到金咁歡喜嘅魔幻紀. ...
旁觀者 發表於 2023/5/28 22:52

好似魔幻紀講既「學校」就係呢到, 呢個壇.
真係幾「野雞」.....睇你就引証到
抽水就變咗野雞校長
一眼便看出.
旁觀者 發表於 2023/5/28 22:56

用屎眼或是屁眼?
打錯字同字都未識是兩碼子事,
旁觀者 發表於 2023/5/28 22:56

亞當病又上身勒
係囉陳版友。
抽刀斷水 發表於 2023/5/29 10:01

係囉...
又要捍衛發言權...就要忍受啲神經垃圾帖。
正如
要捍衛宗教自由, 就要忍受邪教異端的出現
天主要捍衛自由旨意, 就忍受人會犯罪
針無兩頭尖
可惜神父本身就守唔到寡

抽刀斷水 2023/5/29 11:13 提交

你係唔會搵到一支全無黑警、貪污既警隊。
唔會有一個演藝圈子是無監制導演利用職權去食啲求上位既新進玉女。

你要耍天真唔講現實。
"全能"嘅"天主", 竟然要忍氣吞聲? 牠"能"些什麼?
    又話要屌佢屎窟嘅"當面報應", "決不延遲", 結果 ...
旁觀者 發表於 2023/5/29 22:08

在這網站, 抽水是全能的站主喇, 可以隨時刪帖,禁言...
為甚麼又會容忍你這些垃圾帖? 日日睇你玩屎窟, 忍氣吞聲
高級模式 | 發新話題
換一個