返回列表 回覆 發帖

有本事就現身出嚟同我講

拿拿林封哂啲可否證既證據
抽刀斷水 發表於 2023/5/30 09:44

真係想睇你拎到啲乜「可否証既証據」....咪得把口喇

(我就唔係齋翕, 有條不腐的遺體)
回覆 41# beebeechan

條屍响你地手上,你話乜都得架啦。

一個修女仔,應該未夠level升格為神蹟,如果係大主教又唔同,拿拿林封哂啲可否證既證據之後就可宣告 ...
抽刀斷水 2023/5/30 09:44 提交

咪係囉….要做個神蹟嚟拉客都搵個大修女喇,如德蘭修女仲叫座哩。好比佛光山,點都要訂做十幾粒舍利子塞入星雲和尚堆骨灰到咁先似德高望重。(人地一早話左唔會有舍利了)

所以呢單畸屎,不止科學否証講唔出,連做假既「動機」都冇。
咪係囉….要做個神蹟嚟拉客都搵個大修女喇,如德蘭修女仲叫座哩。好比佛光山,點都要訂做十幾粒舍利子塞 ...
beebeechan 發表於 2023/5/30 12:29

神蹟呢啲野,大有大做,小有小做架啫,間教堂仔都想出下名,多啲人過黎奉獻下丫嘛,呢個就可能係你所講既動機囉。
一個修女仔,應該未夠level升格為神蹟,如果係大主教又唔同,拿拿林封哂啲可否證既證據之後就可宣告 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/30 09:44

同意

小教堂
当然想 “出位”
神蹟呢啲野,大有大做,小有小做架啫,間教堂仔都想出下名,多啲人過黎奉獻下丫嘛,呢個就可能係你 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/30 14:12

一到反基, 你就閉門做理, 自圓其說

老毛個盒

造價8億9千萬美元, 這筆費用可購買玉米600萬噸

「列寧遺體每年需100多萬美金的護理費

小修女, 窮教區, 微修會 (俾你用啲無咁靚既料勒)....有呢筆經費都唔去籌香油錢哩
一到反基, 你就閉門做理, 自圓其說
老毛個盒

造價8億9千萬美元, 這筆費用可購買玉米600萬噸

「列寧 ...
beebeechan 發表於 2023/5/30 21:13

不知基督教的一個二個水晶棺值多少錢呢?總共可購買玉米多少萬噸?

水晶棺来源于基督教的圣尸崇拜传统。圣徒的尸体是“圣灵的殿”、[2][3]是永生神的殿。[4]神通过圣徒的身体行神迹。[5]到耶稣复活以后,圣徒也从坟墓里出来。所以基督徒相信圣徒不会死亡,仅仅是睡着了。[6]信徒们还相信圣尸,如以利沙的骸骨使死人复活。[7]耶和华能使骸骨复活。[8]启示录》指出经历过磨练的圣徒在神宝座前,昼夜在殿中事奉耶和华。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
[quote]造價8億9千萬美元
beebeechan 發表於 2023/5/30 21:13 [/quote
    煩弟肛收埋百億美元, 重多呢!
屍體神蹟可以做假,麻花性母神蹟飛飛下事件一樣可以做假,
除泰國本身傾力投入外,還有美國(含軍方)及英國、澳洲、寮國、緬甸等20多國,及非政府組織的公益團體,也派人前往現場協助救援就冇得做假了!
高僧能化解前世恩怨,預言小孩全部平安,佛教原来一様大把神蹟!

300年後群體轉世 ! 13人睡美人洞神秘消失 ? 唯有「他」能化解前世恩怨 !

公主托梦,高僧化解前世恩怨,泰国13人的转世因果报应

.

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
屍體神蹟可以做假,麻花性母神蹟飛飛下事件一樣可以做假,
除泰國本身傾力投入外,還有美國(含軍方)及英 ...
leefeng 發表於 2023/6/19 23:00

你係咪好鍾意「著舊鞋」「「執夜冷」「跟人尾」既哩
人地早講講人你才來舐冷飯菜汁

若果我真係有需要搵個教來信,估下我會揀乜?
https://exchristian.hk/forum/vie ... p;extra=&page=1

你個腦用哂嚟裝「性侵, 屌屎窟」所以無位?
你係咪好鍾意「著舊鞋」「「執夜冷」「跟人尾」既哩
人地早講講人你才來舐冷飯菜汁

若果我真係有需要 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 00:05

有本事就現身出嚟同你講,
这些既視頻係加強佛教有真神蹟,不是基督教的假神蹟!
好帖唔怕貼完再貼,一有佛道儒中國神蹟,一定會再貼上來!
基督教性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國的衰野,
基督教引八國聯軍瓜分中國,
基督教徒在北京大屠殺强姦,害中國婦女跳河跳井上吊,一樣關「性侵, 屌屎窟」事,
反基人人有責貼上來警告後世人!
如何?

.
有本事就現身出嚟同你講,
这些既視頻係加強佛教有真神蹟,不是基督教的假神蹟!
好帖唔怕貼完再貼,一有 ...
leefeng 發表於 2023/6/20 00:22

依家好多人都發夢想當網紅youtuber....無喇喇火咗, 就印印腳收$$$$$$, 唔使點do?
之不過, 呢啲咁既內容, 又得把口齋翕 (個樣唔索, 把聲又唔掂)。。點火到呢?
依家好多人都發夢想當網紅youtuber....無喇喇火咗, 就印印腳收$$$$$$, 唔使點do?
之不過, 呢啲咁既 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 03:20

又九唔搭八轉去youtuber做乜啫,
專注在基督教性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國的衰野吧啦!

.
又九唔搭八轉去youtuber做乜啫,
專注在基督教性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國的衰野吧啦!

. ...
leefeng 發表於 2023/6/20 04:00

我係講緊你拎嚟條佛教神蹟既油管片...
你就狗唔搭8咁講「性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國」
我係講緊你拎嚟條佛教神蹟既油管片...
你就狗唔搭8咁講「性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國」 ...
beebeechan 發表於 2023/6/20 05:13

佛教神蹟既油管片唔止兩三條架,全球新聞有報導。
一般人缺水缺食物,通常無法活過10~14天。
受困近18天,高僧話13個都平安冇事,果然冇事,真是佛教神蹟!
比起「性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國」 的基督教弄條鹹魚叫做神蹟,就冇花冇假神蹟得多多聲囉!

你個腦用哂嚟裝「性侵, 屌屎窟」所以無位?
beebeechan 發表於 2023/6/20 00:05

返去幼稚園啦!你個腦就用來裝屎水!淨識舔邪教屎窟!
我唔係咁鍾意成日賣弄神蹟。
事實, 天主又久不久會整單出嚟
俾嗰啲成日口話:「有本事出現身出嚟同我講」既 ...

1) 你假設了天主教教會完全誠實,不搞欺騙

(KK園區的豬仔都假設咗,佢只係去求職或求愛,對於不搞欺騙)

2)遺體不腐爛不是神蹟,佛教也有很多「肉身不腐」的例子,但是大多數遺體都會腐爛的。科學指,除咗同環境有關,也同佢死後下葬時體內環境有關。當然科學不是無所不知,所以亦可能係因為「未知的自然原因」,但呢些係少數,所以出現才有報導。

把未知的自然原因,或2023年科學無法解釋的原因,推向神佛,猶於古人把疾病歸因與神靈罪惡,而非細菌病毒搞搞陣一樣,係「訴諸無知」的典型表現。
教會(梵蒂崗)又未公開肯定這是「神蹟」....不過, 亦唔知點解會有「屍身不腐」呢個實情

(如係立心造假,  ...

依據經驗觀察,人類除咗會因為經濟財務等利益、性機會、以及脫罪等原因詐騙外,也會因為要維護自己的尊嚴和信念、甚至因為欺騙的快感、甚至係因為一個節日(愚人節)而搞詐騙

(KK園區的豬仔都假設咗,佢只係去求職或求愛,對於不搞欺騙 ...

2)遺體不腐爛不是神蹟,佛教也有很多「肉身不腐」的例子,但是大多數遺體都會腐爛的。科學指,除咗同環境有關,也同佢死後下葬時體內環境有關。當然科學不是無所不知,所以亦可能係因為「未知的自然原因」,但呢些係少數,所以出現才有報導。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/31 10:08

無錯, 科學可以令屍體不腐。
不過, 就以此密蘇里州嗰修女, 有甚麼環境使她屍不腐?
你睇過本人#4, #19, #27 的帖未有?

你呢個講法, 即係話有個瘸腿的在15秒便完100米不是甚麼奇蹟, 因為早有人用10秒以下的時間跑到。

(..

2)遺體不腐爛不是神蹟,不知,所以亦可能係因為「未知的自然原因」,但呢些係少數,所以出現才有報導。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/31 10:08

咁你知多少少先出聲喇, 好冇?
高級模式 | 發新話題
換一個